Колеги, понеже за зимата ми се иска да сложа 205/80/16 зимни гуми се зачудих дали по този начин няма да загубя възможността за поставяне на вериги в по-тежки ситуации. Засега нивата не е повдигана и не ми се иска да го правя. Изрязани са предните вежди леко в предната част, защото опираха ласите при подскачане по неравности и навит волан и ми се струва, че са поуморени пружините. Не са правени други интервенции.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Максимален размер на гуми с вериги
Свий
X
-
От: Максимален размер на гуми с вериги
Колега, направих си миналата зима вериги от 12мм синджир. Гумите ми са стандартни Вли-5 , като Нивата не е повдигана и до сега не съм усещал да пречат или да опират по купето.First Man, then Machine!
Lada Niva
Honda XR 400
-
Сашо,предвид това че колата ти не е лифтована,а и колкото и да е оригиналните пружини вече ще са поуморени размера за който питаш най-вероятно ще опира с вериги.Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеЗа стандартните ми е пределно ясно ! Питам за 205/80/16, които са малко по-широки от Ласа ОК144 и със същия диаметър като тях.
Почти съм сигурен,тъй като 205-ците даже и да са почти същата височина вече идват по-широки спрямо Ласа ОК-144.
Коментар
-
Ами то аз си го знам това, ама се чудя какво да правя след като ги сложа. Дали само с рязане ще се оправя. Ако трябва ще сложа и нови пружини, но не ми се влиза във филма с повдигането само заради това. Ти вече продаде твоите 205-ци и няма как да разберем къде опират, а и твоята е тунингована. Май ще го умувам като ги сложа. Така и така сме на темата - дали ще влязат 215/80/16 или стоковата джанта е прекалено тясна и ще се "издуят" настрани.Александър
Коментар
-
Сашо,започва да ми харесва по какви размери гуми се заглеждаш.Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеАми то аз си го знам това, ама се чудя какво да правя след като ги сложа. Дали само с рязане ще се оправя. Ако трябва ще сложа и нови пружини, но не ми се влиза във филма с повдигането само заради това. Ти вече продаде твоите 205-ци и няма как да разберем къде опират, а и твоята е тунингована. Май ще го умувам като ги сложа. Така и така сме на темата - дали ще влязат 215/80/16 или стоковата джанта е прекалено тясна и ще се "издуят" настрани.
Браво!!!
Що се отнася до 215/80-16-незнам,може би няма да са много подходящи за щатните джанти.
Иначе ти къде гледа такива гуми и какъв модел са?
Коментар
-
215 има основно разни АТ-та (БФ гудрич например) и зимни, рошави няма. Просто съм решил да са втора употреба и не се знае какво ще излезе изгодно. Работата е там, че на 5 инчовите джанти на нивата дори и 205 си е граничен размер. Резултата от поставянето на 215-ка ще е евентуалното "издуване" на каркаса на гумата и евентуално по-лесно срязване по камъни или пък получаване на т.нар. балони - поне аз това съм чувал.
Проблема е, че зимата понякога се случва да няма полза от гумите и да се налага поставяне на вериги. Миналата година закъсах на едно място където можеха да ме измъкнат вериги, но тези които имам бяха по-малки от гумите и много ме беше яд.
В общи линии очаквам опиране в предните вежди, но тъй като вече са леко подкастрени, сигурно може и да няма проблем. Проблем може да има със задните колела и там май няма начин да се избегне при офроуд каране.Александър
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар