Колеги кажете си мнението за тези гуми Insa Turbo SPECIAL TRACK 195/80 R15 96Q ще ги слагам на нивата. И как се представят на сняг и кал.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Колеги искам мнение за Insa Turbo SPECIAL TRACK 195/80 R15 96Q
Свий
X
-
От: Колеги искам мнение за Insa Turbo SPECIAL TRACK 195/80 R15 96Q
Доста агресивна шарка за Нивата и като се има предвид, че са регенерати и то едни от най-тежките, нещата хич не изглеждат розови. Не е гаранция, че ще строшиш нещо по трансмисията с тях, но е доста вероятно. За кал е една от най-добрите гуми, за сняг не толкова. Този размер, който си посочил не е от най-големите и често ще ляга Нивата по корем с тях в калта. Ако толкова много държиш да са точно 195/80 R15, по-добре се насочи към модела Insa Turbo Sahara. Доста колеги с Ниви карат с такива и са по-подходящи тази джипка.
-
Първоначално публикуван от oliure Преглед на мнениеКолеги кажете си мнението за тези гуми Insa Turbo SPECIAL TRACK 195/80 R15 96Q ще ги слагам на нивата. И как се представят на сняг и кал.
Предвид размера,който избираш обаче ще опираш сравнително рано и толкова.
За сняг-ако е пръхкав-ДА,ако е тъжък,застоял,мокър-НЕ-/твърде агресивни са и при първото пребоксуване ще си "легнал" на носачи/.
Лично аз такъв размер за Нива не харесвам,както писах поради малкия диаметър на гумата.
За мен по-подходящ размер е 195/80-16 или 205/80-16.
Коментар
-
Аз нови такива не съм карал, нито ще карам защото:
Купих Нива с такива гуми. По магистралата от София до Пловдив на двете са отлепи протектора.
Едва тогава видях, че са регенерат......иначе на вид са много хубави.
За тези конкретно не знам, но регенерат не бих сложил.
Коментар
-
Колеги не разбрах защо ще ляга много бързо по корем! А вашето мнение какво е като широчина височина и цолаж за този модел? 205/80/16 на същия модел по-добре ли е, и дали няма да опират много?
Коментар
-
Абе с този размер е като лагерна количка, няма какво да се лъжем. Те по принцип май тези са по-високи от нормални гуми с тоя размер ама... А като знам какви са им цените на тези регенерати направо не си заслужава.Александър
Коментар
-
Да,така е.
Според мен по-добре е да се заложи примерно на Ласа ОК-144-/като диаметър и сцепление на кален почвен път е достатъчно добра за Нива и щади много повече трансмисията/.
Освен това е със скоростен индекс,отговарящ на 120км/ч.,което е достатъчно показателно,че гумата е разработена и за асфалтова употреба и няма нищо общо с коментирания регенерат.
Гадното е,че е прекалено тясна-всъщност това е недостатък САМО в много дълбока кал,сняг,мочурища,но ако човек малко от малко си подбира пътя проблеми няма.
Случвало ми се е снегът да е над 40-45см. по целия път и никой да не е минавал-/при това вече се усеща недостатъкът на тясната гума,която има склонност да окопае машината в дълбокия сняг/.В този случай просто спадам налягането на гумите до към 1.0 атм. и движението напред продължава на 2-ра понижаваща предавка с всичката газ.
Та личното ми мнение е че не си заслужава на Нива да се слагат регенерати.
Коментар
-
За големината нищо не мога да кажа.Не съм карал с толкова малки гуми.Но за самата гума мога да споделя моето впечатление.
Гумите са регенерат,много,много тежки.Моите бяха размер 265/70/16 и тежаха 37кг. едната.Взех ги чисто нови.След монтажа им на джипа забравих,че ми вият диференциалите и ми тресат карданите.На пътя тресат и вият неудържимо,не можеш да си смъкнеш прозорците,шумът е нетърпим.На сняг и пясък се окопаваш мигновенно,на по-утъпкан сняг и на лед са пълна трагедия.Тази гума е направена само и изключително за офроуд.Много добре върви в кал,почиства се мигновенно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнениеАз нови такива не съм карал, нито ще карам защото:
Купих Нива с такива гуми. По магистралата от София до Пловдив на двете са отлепи протектора.
Едва тогава видях, че са регенерат......иначе на вид са много хубави.
За тези конкретно не знам, но регенерат не бих сложил.
Аз карам с такива гуми, не съм имал проблеми до сега. Иначе се хаби бързо на асфалта, за кал е супер, малко са тежички и шумни. Ако караш по асфалт над 100км на седмица по добре не ги взимай, твърде много им идваГаз 69 2.4i
Густо майна, пътят свърши !!!
GSM: О895 7О6О59
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар