Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада Нива 4х4 2009г не пали !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лада Нива 4х4 2009г не пали !

Здравейте, имам Лада Нива 2009г, на 15 000км, кара се много рядко, последния път се качих в нея, запали, обаче я изпуснах и загасна при тръгване, след това не искаше да запали, не върти стартера, а прави чък чък чък... и не върти по нормален начин, възможно ли е стартера да е проблема . Долу в краката вляво има кутия с 4 бушона, първия беше изгорял, днес ще го сменя, има ли някакъв шанс от него да е проблема, благодаря предварително.

От: Лада Нива 4х4 2009г не пали !

Ако се зареди акумулатора, няма ли да бодро направи "бръъмм" ?

Коментар

Първоначално публикуван от smnv Преглед на мнение
      Здравейте, имам Лада Нива 2009г, на 15 000км, кара се много рядко, последния път се качих в нея, запали, обаче я изпуснах и загасна при тръгване, след това не искаше да запали, не върти стартера, а прави чък чък чък... и не върти по нормален начин, възможно ли е стартера да е проблема . Долу в краката вляво има кутия с 4 бушона, първия беше изгорял, днес ще го сменя, има ли някакъв шанс от него да е проблема, благодаря предварително.
      Възможно е "шалтера" да е хванал някакви окиси и да не дава хубава връзка/ една медна пластина, която предотвратява въртенето на ел.мотора, преди да е зацепил бендикса/
      Щом ту запали, ту неще.... Така беше и при нас, когато то си поиска палеше...
      Но ако върти мудно, преди да почне да "цъка", значи акумулатора е за зареждане или е заминал......
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от smnv Преглед на мнение
        Трудно ще има еднозначен отговор.
        Ако споделиш от къде си има по-голям шанс да ти помогнем.
        Иначе възможностите са:
        1. Изброените по-горе - акумулатор, стартер.
        2. Пробвай да затвориш вратата, заключи я отвътре и завърти. Ако завърти - алармата ти прави проблем.
        3. Може да е задавена. Това по-принцип е малко вероятно, но все пак е възможност.
        4. Може да имаш някой датчик за смяна ( за положението на кол. вал примерно).
        Въобще - иска си някой дето е в час.
        Успех !

Коментар

Юнако,подай с кабелите от тока,както ти каза Вени-бръъъм и не се занимавай с други дивотии.Цък,цък-няма пауърПа четете във форума има всичко изписано за елементарните неща.И така-Нива било кофти автомобил.Добре,че нема форум за кофти автомобилисти,па и в OffRoad
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

От къде си закупил колата? 15 000 км, тя чисто нова Нивата, отиди в сервиза на лада.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X