Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на двигател на "Нива"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на двигател на "Нива"

Колеги,не знам дали тук е мястото,но се нуждая от съвет.Купих един "Фиат" с мотор 1,6/98 к.с. и искам да го монтирам на "Нива" 1,6.Може ли някой,който е минал по този път(смяна на мотор с такъв от друга марка) да обясни по-подробно как става узаконяването и какви проблеми се очакват?
    Предварително благодаря.
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

До: Смяна на двигател на "Нива"

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
    Колеги,не знам дали тук е мястото,но се нуждая от съвет.Купих един "Фиат" с мотор 1,6/98 к.с. и искам да го монтирам на "Нива" 1,6.Може ли някой,който е минал по този път(смяна на мотор с такъв от друга марка) да обясни по-подробно как става узаконяването и какви проблеми се очакват?
    Предварително благодаря.
    Мисля че трябва да минеш през технотест и разбира се да имаш документи на двигатела който ще слагаш.Не е много сложна процедурата.
    Желая ти успех

Коментар

Ако беше от друга Лада лесно - автомобила , на който е двигателя трябва да е бракуван и да имаш обикновен договор (не нотариално заверен)за покупко - продажба със собственика на бракувания автомобил.
      Ако е от друг автомобил, различен от ЛАДА ,пак същото но и протокол от ТЕХНОТЕСТ .че инсталирания вече двигател .......и т.н. те си знаят
      А там брат, става с пари такси , това -онова.
      Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

А кой ще те проверява та ще се занимаваш с тия разправии
        Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
          А кой ще те проверява та ще се занимаваш с тия разправии
          И аз това бих попитал. Като и отвориш на нивата капака се вижда само резервната гума. Кой ще тръгне да рови надолу в мизерията та да види къв е мотора.
          http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Има и такива случай да гледат мотора.На мен два пъти на Нивата са ми сверявали номер на двигател и номер купе по талон

Коментар

Един приятел го спряха скоро с жигулата и му проверяваха номера на двигателя. А за технотест преди два месеца бях в кат и човека пред мен на опашката се оплакваше, че преди месец минал технотест с един смарт и тогава го върнаха катаджиите щото от технотеста не им били изпратили документ а човека си имаше в него удостоверение от технотест.

Коментар

Не мога да разчитам,че няма да му обърнат внимание.Моторът на 132 е двувалка с ангренажен ремък и се различава прекалено много от руския на външен вид.Чак толкова неграмотни едва ли са.Ще карам по закона,да видим какво ще стане.

Коментар

Дай инфо до къде стигна с двигателя

Коментар

Ами колата е при мен в двора на АРЗ-то.Отпуската я пропилях в ремонти на жилища,но сега в неделя ще свалям мотора.Благодарение на колегата Taran от форума се срързах с подходящи хора,които се наемат да го присадят на "Нива"-та срещу скромна сума.Така че,не съм готов да разказвам подробно.Единствената забележка на майсторите към този двигател е,че "Нива"-та ще върви по същия начин на шосе(заради еднаквата кубатура).Увеличението от 25 к.с. според тях ще се усети осезателно при теглене на друга кола и изкачвания по баири.Което всъщност е и моята цел.
                    Между другото от Фиата ми остават 4 бр. не лоши гуми с алуминиеви джанти,които съм сигурен,че стават ва всякаква "Лада"(без "Нива").Не съм им гледал данните.Ако някой има интерес,към тях или към седалките(те могат да се приспособят лесно за "Нива" или друга "Лада"),да ми пише на ЛС.

Коментар

пусни снимки на седалките

Коментар

А снимки на джантите ако са още в наличност
                        Ники

Коментар

От: Смяна на двигател на "Нива"

Да запитам един въпрос-двигателя 1.7 примерно,съвпада ли едно към едно със захващането примерно на 1.6 от 2121 модела (моята),че нещо ми се струва,че тоя двигател си отива към вечните бензинови полета,а и няма да е зле да е малко по-мощен.
                          Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                          feikot@abv.bg
                          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Съвпада,захватът е един и същ.
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Както писах и в една друга тема присаждането не е проблем!!!! Проблема идваше от това, че сманяше полуоските на жигулата на 6 месеца и му бяха косуматив (тогава имаше всичко за лада и евтино). Ладата беше в Орландовци и лично съм я виждал как върви. Голям кеф. Проблем евентуално може да дойде от полуоски и карета, раздатка и т.н. При нивата не знам как е присаждането, но за жигулата беше с мин. преработки. Мотора беше от фиат супермирафЪори 131 1.6 двувалка. Чакаме с интерес снимки и резултати като си готов. Поздрави и успех с начинанието.
                              ЛАДА НИВА 1.7
                              Карана е само по асфалт, няма грам ръжда

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X