Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гумена тапа на С.К

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гумена тапа на С.К

Здравейте.Имам теч на масло от зад на С.К.Мислех че е семеринг и го смених,но теча продалжи.Видях,че тая гума се е сцепила,но в ръководството което имам нямам информация как се сменя и какво затапва.Някои ако може да даде малко инфо как да я сменя? Благодаря
    Прикачени файлове

От: Гумена тапа на С.К

Първоначално публикуван от pancermaniak Преглед на мнение
    Здравейте.Имам теч на масло от зад на С.К.Мислех че е семеринг и го смених,но теча продалжи.Видях,че тая гума се е сцепила,но в ръководството което имам нямам информация как се сменя и какво затапва.Някои ако може да даде малко инфо как да я сменя? Благодаря
    Тази гума, не оплътнява ли този лагер ?
    Ами как да я смениш, или я избиваш от вътре.... Но пък трябва да разпиляваш С.К-я, или от вън, би трябвало да може.... И слагаш новата...
    Но маслото трябва да го източиш...Че да не полеее
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13-2121_12_06_31.jpg
Прегледи:1
Размер:122.1 КБ
ID:5376617
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Това го е правил някой.Там не трябва да има такава тапа.
      Последно редактирано от токарев; 23-05-12, 19:55. Причина: правопис

Коментар

Някой е импровизирал.Импровизирай и ти!
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

А какво би трябвало да има там? Продава ли се да го сложа на мястото на тая гума.Колата е 95г. 5 скорости. Ако някои може да покаже какво има там ще сам благодарен да се ориентирам какво да тарся.Благодаря

Коментар

Трябва да погледна на моята, но такива тапи се продават . Тапа за блок . Има всякакви размери около 2 лева е бройката.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
              Трябва да погледна на моята, но такива тапи се продават . Тапа за блок . Има всякакви размери около 2 лева е бройката.
              Въпросната тапа няма нищо,ама нищо общо с тапите за блока на двигателя.
              Освен това е и пластмасова.
              По спомен,ако е оригиналната на нея имаше някакъв номер-/за 5-ст.кутий беше 2107.....и т.н./
              Твоята явно е спукана или недобре легнала и най-вероятно ще трябва да я подмениш.
              П.П.Пак пояснявам тапата трябва да е пластмасова и с номер.
              Ако тази от снимката е гумена или от нещо подобно бъди сигурен,че някой преди теб се е майсторил и просто е сложил там нещо колкото да не е без хич.
              То затова и тече.
              Последно редактирано от Янко Желязков; 23-05-12, 23:24.

Коментар

Гумена е и се вижда цепката около 1см е.Незнам какав зор е видяла да се сцепи.Благодаря за отговорите.

Коментар

Стандартната е пластмасова(на някои стоманена),при прегряване на ск изпада и общо-взето след това нямаш ск.Гумената е добро решение,но за да се спука,явно се е развил болта който крепи повишаващата предавка за пета,обезмасли го,сложи подходящо лепило,нова федер-шайба и стегни.Поръчай на някой стругар да ти изработи стоманена тапа с диаметър +0,05 мм от размера(мисля,че беше 52 мм),намазваш тънко със силикон и набиваш.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Ако искаш точен каталожен номер, мога да погледна в Книгите, които имам.....
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:240520121204.jpg
Размер:116.6 КБ
ID:5377852Натиснете снимката за да я уголемите

Име:240520121205.jpg
Размер:123.2 КБ
ID:5377853Натиснете снимката за да я уголемите

Име:240520121202.jpg
Размер:122.4 КБ
ID:5377854Натиснете снимката за да я уголемите

Име:240520121203.jpg
Размер:91.1 КБ
ID:5377855

Коментар

Petroffbg излезе прав.Болта се е бил развил и се е вартял в ламаринката и я е сцепила после и гумата от горе.Странното е ,че никакав проблем нямах с скоростите и си включва 5 идеално.това е в мой късмет

Коментар

Този вал е продължение на блоковата ос,и няма нищо общо с превключването на предавките.Не след дълго щеше да започне да прихърква при превключване,а след това да вие като карпатски вълк,вследствие на изтеклото масло,добре,че си я хванал навреме.
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Добре, че сподели този проблем. Не съм имал такъв, но вече знам....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X