Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Сълзи в очите
Свий
X
-
От: Сълзи в очите
...а има и една тема за едни ксенонови лупи...
Лупите не са задължителни, но нищо не ти пречи да ги "херметизираш" по същия начин. Вода никога няма да влезе.
Накратко - махаш всички фабрични опити за уплътняване и правиш нещата както трябва. Трябва да оставиш и отдушник, иначе вътре ще се образува налягане и вакуум, както и конденз в долната част.
Това ако искаш въобще да не влиза вода. Ако пълненето не ти е проблем, с само източването - търтьо го е казал преди мен.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Аз съм с фарове,които фабрично са с отточни дупки на дъното на рефлектора.Проблеми-никакви,водата се самоизтича и толкоз.
Проблемите с генератора,обаче не са толкова лесно решими.Той в стандартна Нива е разположен на около 45-50см. от земята и при често газене в дълбоки води проблемите са неизбежни.Калната вода шлайфа много бързо четките и колектора,понякога гори някоя от статорните намотки,лагерите също свършват бързо и т.н........
Особено капризни са по-мощните генератори-/на моно и пълноинжекционните Ниви/,защото не са защитени по никакъв начин от водата.
Старите-/на 1.6 и 1.7 карбуратор/ в това отношение са много по-добри-копусът им е затворен и е с изведен с маркуч нагоре.
Това разбира се е така,ако някой майстор след ремонт на генератора не е пропуснал да постави маркуча отново.
Коментар
-
Докато се наканя да сваля фаровете рефлектора на единия замина.Днес и сложих нови.Ако пак ги напълня вече ще ги разпробия.Колега,я кажи до къде е изведен тоя маркуч от динамото,че от моя стърчат само около 5-6 см.Явно на някой му е пречел и го е щрафосал
PS И ако може някой да ми каже защо по такъв странен начин ми излезе темата.Какво и къде сбърках???Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар