Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сълзи в очите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сълзи в очите

След последната разходка очите на моята Нивичка така се напълниха със сълзи,че вече трети ден няма изтичане.Дайте съвет какво да ги направя,че да не се пълнят така или да ги източвам без да свалям фаровете
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

От: Сълзи в очите

3 или 4мм бургия.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

...а има и една тема за едни ксенонови лупи...

Лупите не са задължителни, но нищо не ти пречи да ги "херметизираш" по същия начин. Вода никога няма да влезе.

Накратко - махаш всички фабрични опити за уплътняване и правиш нещата както трябва. Трябва да оставиш и отдушник, иначе вътре ще се образува налягане и вакуум, както и конденз в долната част.

Това ако искаш въобще да не влиза вода. Ако пълненето не ти е проблем, с само източването - търтьо го е казал преди мен.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз съм с фарове,които фабрично са с отточни дупки на дъното на рефлектора.Проблеми-никакви,водата се самоизтича и толкоз.
        Проблемите с генератора,обаче не са толкова лесно решими.Той в стандартна Нива е разположен на около 45-50см. от земята и при често газене в дълбоки води проблемите са неизбежни.Калната вода шлайфа много бързо четките и колектора,понякога гори някоя от статорните намотки,лагерите също свършват бързо и т.н........
        Особено капризни са по-мощните генератори-/на моно и пълноинжекционните Ниви/,защото не са защитени по никакъв начин от водата.
        Старите-/на 1.6 и 1.7 карбуратор/ в това отношение са много по-добри-копусът им е затворен и е с изведен с маркуч нагоре.
        Това разбира се е така,ако някой майстор след ремонт на генератора не е пропуснал да постави маркуча отново.

Коментар

Докато се наканя да сваля фаровете рефлектора на единия замина.Днес и сложих нови.Ако пак ги напълня вече ще ги разпробия.Колега,я кажи до къде е изведен тоя маркуч от динамото,че от моя стърчат само около 5-6 см.Явно на някой му е пречел и го е щрафосал

PS И ако може някой да ми каже защо по такъв странен начин ми излезе темата.Какво и къде сбърках???
          Последно редактирано от kameno karp; 22-05-12, 20:42. Причина: дописване

Коментар

Маркуча го изведи някъде по-нагоре така,че да не влиза вода в него.

Коментар

Темата излиза така, защото си направил таблица и си вкарал клипчето в 1-вата кутийка
              Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Ако съм разбрал пък как съм я направил тая таблица!Аз като искам нещо не мога да го направя на компютъра!

Коментар

Случва се =) Опит трябва, като с всяко нещо. И да има кой да покаже или сам да стигнеш до резултата.
                  Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X