Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада Нива градско ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лада Нива градско ?

Здравейте,интересува ме как се държи Лада Нива като градски джип.Искам да си купя този вседеход но мисля да го карам и градско някои с повече опит да сподели как се държи в градски условия.Благодаря предварително.

От: Лада Нива градско ?

Добре се държи,по-големите дупки няма да се притесняваш,че ще облегне,късата база лесно можеш да я паркираш,разхода на гориво е малко повечко,
    но няма пълно щастие!
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

За градско е перфектна(ако не те бърка колко гори),спираш където си искаш,включително и по бордюри,всички се съобразяват с теб,лъскавите возила те заобикалят от далеко,никой не ти свири,общо-взето все такива благини...
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

А най-хубавото е , че ще пестиш от фитнес-това ръце, гръб, коремна мускулатура-ще заякнеш още след месец...
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

За града е идеална, разход около 10 в града. Фитнеса, ако няма хидравлика.
          Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
          Dacia Duster 4WD

Коментар

Нива и градско,по-голяма глупост от това няма!Тромава,слабо маневрена,голям разход!Да не говорим за липсата на комфорт!На Нивата мястото и е в гората
            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
              Нива и градско,по-голяма глупост от това няма!Тромава,слабо маневрена,голям разход!Да не говорим за липсата на комфорт!На Нивата мястото и е в гората
              Слабоманевреностаа е разковничето..... Много малък ъгъл на завиване... Иначе става за града, като я караме, няма дупки, няма такъв филм, да не можеш да си намериш място...
              Разхода, всеки сам си решава, но мен ме устройва
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Аз карам основно въпросния автомобил в града. Както споменаха колегите основен въпрос е разхода. Всеки преценява. Но за мен плюсовете са повече. Зимата особено "парко място" се нарича мястото където ТИ РЕШИШ да паркираш =) Около мястото където се локализирам има ужасни пътища /независимо, че е в центъра на града/ и всеки кара супер бавно, заобикаля .. Аз просто карам напред =) Дори без хидравлика успешно се справям с паркиране, маневриране. Ако се случи да има инциденти и сблъсък с други коли, най-често тичаш да видиш какво си му направил, защото при теб най-много номера да падне. Като цяло за това се сещам. отностно комфорта - в града се кара на късо разстояние, така че .. не виждам проблем в това. И отново да кажа като обобщаване - за мен плюсовете са повече =)
                Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

И за мен плюсовете са повече.
                  Карам моята 65к, от които сигурно 55к са градско. За София е перфектна. Не мислиш за дупки, паркиране и други простотии. С хидравлика на волана се маневрира лесно колкото с друга кола. Голям + са бавните, когато трябва да се качиш на висок бурдюр, защото само там е останало място за паркиране....

Колкото до разхода...моята дава средно около 12 газ...преди карах малолитражка, която даваше 10 газ, така че според мен е напълно поносимо.

Комфорта е нещо относително, за моите представи е достатъчно окмфортна като за кола без климатик.

Единствения проблем са страничните огледала, ама на новите изглеждат една идея по-читави.

Коментар

Предимствата ги казаха колегите - дупките не ти пречат, което си е голям +. Всичко останало е общо взето минуси - гори много, няма климатик и ако си без хидравлика и с малко по-широки гуми си е голямо мъчение. И да, внимават да не се удрят много в тебе, щото боята ти без това я няма. Най-големият + е, че противно на всякаква логика, държи цена...

П.П. Нивата си е замислена като нещо от рода на SUV, така че би следвало да е подходяща за града, проблема е че е морално остарял автомобил.
                    Александър

Коментар

Аз си карам и дългата база в града,така че не е толкова страшно.Основното е да има хидравлика иначе ще я хвърлиш на първата седмица ако я караш повичко градско.
                      0898774443-Пламен.

Коментар

Нива всъдеход? Туй кой модел е?
                        The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

с хидравлика ще е по добре но пълно щастие няма,гори много ,по горе е описано почти всичко

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                            Нива всъдеход? Туй кой модел е?
                            Фейслифт на Нива "Луноход" -
                            Александър

Коментар

Първоначално публикуван от nqakak Преглед на мнение
                              Здравейте,интересува ме как се държи Лада Нива като градски джип.Искам да си купя този вседеход но мисля да го карам и градско някои с повече опит да сподели как се държи в градски условия.Благодаря предварително.
                              Държи се като всеки джип с плюсовете и минусите.
                              Другите са големи (като камиони- ЛР Диско и Дефендър), с ресьори по дупките (ТЛК ,Фероза) или с голям двигател.
                              Тази пък е с добра големина и возия, с голям разход (това 10/100 градско го забрави) и без хидравлика си е трудничко.
                              Ако преобладаващото каране ще е градското ..... според мен е грешната покупка. Аз съм сменил 8-9 ниви (собствени).
                              Тези дето ги описах СЪЩО съм имал и карал.
                              Имал съм НИВА и дизел 1.9, и бензин 1.6 и 1.7. Имал съм с хидравлика и без. Карал съм и с "тихи" и с "шумни" гуми.
                              Основен извод - това е ДЖИП за в гората. Там е силен и слабостите се губят в трудния терен.
                              Така мисля аз.
                              Харесвам нива. С нея се чувствам в собствени води. Но - реалността си е реалност.
                              Успех !
                              Последно редактирано от bgbul; 22-05-12, 19:33.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X