Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада Нива, ENGINE CHECK, лошо пали

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лада Нива, ENGINE CHECK, лошо пали

Привет колеги,
    Имам една грижа покрай новата (стара Нива). Колата е 1,7i някъде около 2006. Купена е февруари тази година и от тогава никакви грижи с двигателя. На 03.04 беше монтиран метанов инжекцион Фобос. Проблема се появи на 13.04. Колегата я караше и каза "Всичко светна" но не обърнах веднага внимание какво е светнало, бяхме в движение, колата си вървеше и не видях нищо притеснително по таблото. Час два след това трябваше да я подкарам.
    Първо забелязах че не пали без газ както обикновено. За да запали трябва да и сриташ газта, на отворена газ също не пали. Топла, студена, все едно е.
    Второто нещо: лампата ENGINE CHECK след стартиране не гасне. Имам и усещането че не тегли толкова добре.
    Прегледах куплунгите по сензорите, добре са си.
    Някакви идеи точно кое се се скапало? Гледам че има и сервизен куплунг, къде може да се закара за диагностика?
    A Lone Rider

От: Лада Нива, ENGINE CHECK, лошо пали

Диагностика, мини, ще си изпее За сервиз, не знам, от София има колеги с кабели, можеш тях да попиташ
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Въобще не се чуди направи и една диагностика и ще си покаже.
      Land Rover Discovery II 3,9 V8
      Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Re: От: Лада Нива, ENGINE CHECK, лошо пали

Смени датчика за положение на разпределителния вал около 30 лв. е

Коментар

Първоначално публикуван от galinvayov Преглед на мнение
          Привет колеги,
          Имам една грижа покрай новата (стара Нива). Колата е 1,7i някъде около 2006. Купена е февруари тази година и от тогава никакви грижи с двигателя. На 03.04 беше монтиран метанов инжекцион Фобос. Проблема се появи на 13.04. Колегата я караше и каза "Всичко светна" но не обърнах веднага внимание какво е светнало, бяхме в движение, колата си вървеше и не видях нищо притеснително по таблото. Час два след това трябваше да я подкарам.
          Първо забелязах че не пали без газ както обикновено. За да запали трябва да и сриташ газта, на отворена газ също не пали. Топла, студена, все едно е.
          Второто нещо: лампата ENGINE CHECK след стартиране не гасне. Имам и усещането че не тегли толкова добре.
          Прегледах куплунгите по сензорите, добре са си.
          Някакви идеи точно кое се се скапало? Гледам че има и сервизен куплунг, къде може да се закара за диагностика?
          Върни се при Фобосите те да я ръчкат ! Не давай друг да я ръчка че ще ти отпадне гаранцията !!!
          Лудак

Коментар

Благодаря за отговорите.
            Ще потърся място където могат да я диагностицират.
            То не са много 30 лева но ако не е там проблема...
            Колата пали винаги на бензин така че едва ли проблема е в газовата. С фобосците мисля да се занимая само в краен случай, едно че я монтираха три дена, а и работата с тях е доволно трудна.
            A Lone Rider

Коментар

И моята е 2006 1.7 при мен се беше скапал датчика на разпределителния вал и затова трудно ми палеше

Коментар

На диагностиката ще цъфне ли тоя датчик,че се е скапал?

Коментар

Първоначално публикуван от banban Преглед на мнение
                  На диагностиката ще цъфне ли тоя датчик,че се е скапал?
                  Да
                  Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Re: От: Лада Нива, ENGINE CHECK, лошо пали

Информация от днес.
                    Диагностиката каза: "Датчик разпределителен вал".
                    Датчика е сменен и проблема е решен.
                    A Lone Rider

Коментар

Това не е ли датчик на коляновия вал?
                      Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Не при 21214 има и на разпределителния вал и на коляновия вал разликата е там, че ако се скапе датчика на коляновия вал двигателя въобще няма да запали докато при разпределителния вал се влошава паленето и работата на ДВТ-то.
                        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

И къде се намира този датчик, че не го намирам нито в колата нито в ръководствата? И от, коя година го монтират?
                          Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Ако не се бъркам от 2005-2006,абе на нивите с инжекция
                            Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Моята е от 2006 и не намирам такъв датчик. И съм убеден, че няма. Проблема е бил в датчика на коляновия вал. Там се зацапва с масло и прахоляк и сигурно му отслабва магнитчето или лош контакт. Ако е тотално прецакан няма да иска въобще да запали, ще губи центровка. Ще припалва и веднага ще угасва било със сритване и без сритване на педала на газта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X