Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада Нива 21214 Глъхне

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лада Нива 21214 Глъхне

молба за съдеиствие,
    моята нива е 21214 2008г инжекцион и я карам на бензин, след двумесечен престои в гаража я искарах за разходка,обаче нивата не беше на същото мнение .Глъхне и на ниските обороти много труднотръгва,смених свещите ,погледнахме дебитомера, филтър гориво и въздух , изтърбушихме и катализатора и пак неиска да заработи нормално.Какво може да е?

От: Лада Нива 21214 Глъхне

А инжекциона, погледнахте ли го??
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Да я бяхте включили на диагностика първо.

Коментар

Диагностиката казва че всичко е ОК, обаче ДА ама Ц, а на инжекциона каво да видим? сега ще мерим налягане на гориво трябвало да е 3бара но как се мери

Коментар

Първоначално публикуван от ИваннН Преглед на мнение
          молба за съдеиствие,
          моята нива е 21214 2008г инжекцион и я карам на бензин, след двумесечен престои в гаража я искарах за разходка,обаче нивата не беше на същото мнение .Глъхне и на ниските обороти много труднотръгва,смених свещите ,погледнахме дебитомера, филтър гориво и въздух , изтърбушихме и катализатора и пак неиска да заработи нормално.Какво може да е?
          Ами виж,казвам как излекувах моята моноинжекционна-/беше работила повече от 3 месеца само на газ и дюзата на моното се беше поспекла и работата на мотора стана много колеблива/.
          1.Запалих мотора и го изчаках да загрее до раб.температура.
          2.Превключих на бензин и "заварих" педала на газта до пода-/това на свободна/.
          3.Така колата работи на 7000об/мин.,т.е. на прекъсвач около 2 мин.
          4.По случайност или не,но след "просташката" интервенция колата се оправи.
          П.П.Казвам каква я свърших аз-не гарантирам,че примерно и твоя мотор ще издържи при такива обороти-/все пак да го имаш напредвид/.

Коментар

Почисти регулатора на празния ход. Държи се на две болтчета.
            http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...vigatelya.html
            и от картинките: № 2 и № 9Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Регулатор праз&#10.jpg
Прегледи:1
Размер:58.1 КБ
ID:5363670
            И как ще изтърбушите катализатора?
            Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
              Почисти регулатора на празния ход. Държи се на две болтчета.
              и от картинките: № 2 и № 9[ATTACH=CONFIG]438999[/ATTACH]
              И как ще изтърбушите катализатора?
              Маха му се цялата вътрешност, и се слага една тръба, с малко по-малък диаметър, от колекторите/като да влезе /....И все едно, го няма...
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

На инжекционната рейка трябва да има клапан за налягане. В него влиза бензинопровода.
                Обикновено е нещо кръгло (сдвоени две капачки в едно цяло) и ползва вакум с едно тънко маркучле.
                Някой ще ти пусне снимка.
                Провери си вакума и вакумите. Да не изпуска бензин от там (да не поддържа налягане).
                Да не дърпа въздух от някой вакум.

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                  Маха му се цялата вътрешност, и се слага една тръба, с малко по-малък диаметър, от колекторите/като да влезе /....И все едно, го няма...
                  Нямам никакви съмнения, че не са го изтърбушили успешно, но защо е било необходимо да осакатяват колата. Мисля, че неговата е с две ламбди, отпред и след катализатора и чека винаги ще свети.
                  Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                    Нямам никакви съмнения, че не са го изтърбушили успешно, но защо е било необходимо да осакатяват колата. Мисля, че неговата е с две ламбди, отпред и след катализатора и чека винаги ще свети.
                    Ами не знам, на страия Ситроен, вътре беше станало мазало, буквално беше заминал, та така го изтърбушиха, вървеше малко повече, но пък гърмеше и повечно, ама...
                    За да не е непълноценен коментара:
                    Колега виж тука, има показано..Как се разглобява и как се мери налягането
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Аз залагам на моторчето за празния ход или датчика за положението на дроселовата клапа (той е потенциометър, който може и да е заминал). Аз лично не си играя с чистенето, направо сменям мторчето, струва 40 лв. Издържа около 30000 км.Според мен нещо се износват от вътре и стават по-мудни с времето. Потенциометъра за дроселовата клапа ако е рекъснал не отчита когато е пуснат педала, и съответно не задейства моторчето за празния ход. И двете неща могат да се видят при диагностика, не само какви са грешките, а и какви са стойностите на тези параметри.

При мен се случи преди около 3 години (колата тъкмо беше излязла от гаранция). На диагностика се виждаше че моторчето е малко тромаво, а датчика за дроселовата клапа прекъсва от време на време (това може да се провери и с мултицет). След смяна и на двете нещата се оправиха (общо около 60 лв и 15 мин работа). Оттогава 40000к без проблеми. Наскоро пак смених моторчето, че пак беше станало мудно.

Коментар

Благодаря за брзите отговори и насоки за възможни проблеми , всичко коментирано до тук работи нормално и налягането на горивото ито нормално и затова свалихме дюзите имаше буклуци и ги занесах за почистване, утре ще стане ясно дали са били много задръстени.

Коментар

И дюзите са били чисти налягане на гориво има, но колата не работи.Пали без проблем на място работи добре , след подаване на газ глъхне и не може да дигне обороти а да тръгнеш си е истинско чудо , остава да пробвам формулата на Янко Желязков -7000об. но моята въобще няма и не е имала газова.

Коментар

А като се закачи на тестер показва ли разумни стойности на всичи датчици

Коментар

аз не разбирам но майстора които я гледа каза че всичко е в норма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X