Обява

Свий
Няма добавени обяви.

реални километри

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• реални километри

Когато ми предстоеше купуване на Ласа ОК 144 за Нивата ме интересуваше каква е разликата между показаниято на километропоказатела и реално изминатите километри,но отговор не намерих.Сега отговора вече е на лице.Коефициента по който трябва да се умножи показанито на километропоказатела е 1,125.
    Ако колеги са го сметнали за други размери гуми,различни от щатните,нека да споделят.Ще е полезно!
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

От: реални километри

Аз използвам този калкулатор: http://calculator.bg и не се занимавам да изчислявам коефиценти...Според него разликата в отклонението на изминатите километри спрямо щатните гуми Вли-5, е 5 км/ч по малко за Ласса.

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
      Когато ми предстоеше купуване на Ласа ОК 144 за Нивата ме интересуваше каква е разликата между показаниято на километропоказатела и реално изминатите километри,но отговор не намерих.Сега отговора вече е на лице.Коефициента по който трябва да се умножи показанито на километропоказатела е 1,125.
      Ако колеги са го сметнали за други размери гуми,различни от щатните,нека да споделят.Ще е полезно!
      Колега,дали наистина е това коефициента за гуми Ласа ОК-144.
      Защото и аз карам с такива и сега като изчислявам показанията на километража х 1.125 ми излиза,че колата е доста икономична???

Коментар

Съвсем лесно можеш да го провериш.Имам Ситроен Ксара Пикасо,със стандартни гуми.Минах по определен маршрут с него и километража показа 25,2 км.Същия маршрут го минах с Нивата и километража отчете 22,4 км.Приемам показанията на Ситроена за вярни,останалото е елементарна математика.На мен това ми беше важно за да мога да си изчисля реалния разход.

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
          Приемам показанията на Ситроена за вярни
          По принцип няма основания за това. Вземи GPS (може назаем) и ще имаш точното разстояние.

Коментар

По принцип може да няма основание,но аз имам.Имам и ZX,който потвърди показанията на Пикасото.Но ти си прав,с GPS трябва да е най сигурно.Съвсем скоро и такава проверка ще извърша.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X