Колеги ходих на един газаджия който бил "много добър" и ми каза, че на този модел Нива не се ангажирал да поставя газ. у-ба, защото инжекциона на 1.7 бил много капризен, тъй като руснаците не го били направили както трябва и т.н. и т.н. Тъй като никога не съм карал на газ, не мога да преценя сам какво да правя. Наистина ли трябва да слагам газов инжекцион който е много скъп, или има и друг по евтин вариант. Толкова ли е голям проблема с газта на този модел? Ако имате инфо за добър майстор и нормална цена, моля пишете.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дайте съвет за газова уредба за 21214-1.7 пълна инжекция
Свий
X
-
До: Дайте съвет за газова уредба за 21214-1.7 пълна инжекция
Първоначално публикуван от emtod Преглед на мнениеКолеги ходих на един газаджия който бил "много добър" и ми каза, че на този модел Нива не се ангажирал да поставя газ. у-ба, защото инжекциона на 1.7 бил много капризен, тъй като руснаците не го били направили както трябва и т.н. и т.н. Тъй като никога не съм карал на газ, не мога да преценя сам какво да правя. Наистина ли трябва да слагам газов инжекцион който е много скъп, или има и друг по евтин вариант. Толкова ли е голям проблема с газта на този модел? Ако имате инфо за добър майстор и нормална цена, моля пишете.Това са малко градски легенди че трябва на Нива 1.7 i задължително газов инжекцион.
-
Абсолютно вярно... Единственно наличието на пластмасови колектори би ме спряло да монтирам обикновенна газова.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Абе ти на клапи ако рачиташ значи ще ги събираш на трески да знаеш...
Слагали сме по толкова много че са една до друга и пак се пукат части... Просто не трябва да се допуска кихане. Другото е за успокоение на съвестта.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
[QUOTE=emtod;175940]Колеги ходих на един газаджия който бил "много добър" и ми каза, че на този модел Нива не се ангажирал да поставя газ. у-ба, защото инжекциона на 1.7 бил много капризен, тъй като руснаците не го били направили както трябва и т.н. и т.н. .....
От месец съм с газов инжекцион "Тартарини" и съм много доволен. Няма разлика газ-бензин. Разбираш на какво караш единствено по датчика или по зумера, ако ти свърши газта. Автоматично обръща горивата, като принудително може да я караш на бензин. Също така винаги пали на бензин и при студен двигател след достигане на около 30 градуса обръща. Така, че този майстор ти е наговорил глупости и по мое мнение не се занимавай по-вече с него. Ще ти обърка колата. Върви в сервиз, където са слагали газ на Ниви. Има още писано за газов инжекцион точно за Нива, така че прочети. А също съм качил и снимки на монтажа.Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!
Коментар
-
Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнениеПросто не трябва да се допуска кихане. Другото е за успокоение на съвестта.
Коментар
-
Така...доколкото знам,проблема при Нива 1,7 е в това,че когато е включен CUTT-OFF-a компютъра спира и искрата на свещите.От там следват детонации ако е поставена обикновена уредба-няма какво да спре газта.Затова е хубаво да е газов инжекцион...Ако все пак е поставена уредба тип изпарител-плочка,мисля че може да се излекува с поставянето на Ламда-контролер и стъпков мотор(вместо кранчета),които изпълнява фунцията на CUTT-OFF,т.е. спира газта,когато оборотите са над 1500-2000 ,а педала на газта е пуснат...
Имаше едно такова...Леонардо.Това става!!!0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
[QUOTE=fireman160;178492]Първоначално публикуван от emtod Преглед на мнениеКолеги ходих на един газаджия който бил "много добър" и ми каза, че на този модел Нива не се ангажирал да поставя газ. у-ба, защото инжекциона на 1.7 бил много капризен, тъй като руснаците не го били направили както трябва и т.н. и т.н. .....
От месец съм с газов инжекцион "Тартарини" и съм много доволен. Няма разлика газ-бензин. Разбираш на какво караш единствено по датчика или по зумера, ако ти свърши газта. Автоматично обръща горивата, като принудително може да я караш на бензин. Също така винаги пали на бензин и при студен двигател след достигане на около 30 градуса обръща. Така, че този майстор ти е наговорил глупости и по мое мнение не се занимавай по-вече с него. Ще ти обърка колата. Върви в сервиз, където са слагали газ на Ниви. Има още писано за газов инжекцион точно за Нива, така че прочети. А също съм качил и снимки на монтажа.
Коментар
-
[QUOTE=Пламен Бешков;182357]Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
А какъв разход на газ ти даваСлучайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар