Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте съвет за газова уредба за 21214-1.7 пълна инжекция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайте съвет за газова уредба за 21214-1.7 пълна инжекция

Колеги ходих на един газаджия който бил "много добър" и ми каза, че на този модел Нива не се ангажирал да поставя газ. у-ба, защото инжекциона на 1.7 бил много капризен, тъй като руснаците не го били направили както трябва и т.н. и т.н. Тъй като никога не съм карал на газ, не мога да преценя сам какво да правя. Наистина ли трябва да слагам газов инжекцион който е много скъп, или има и друг по евтин вариант. Толкова ли е голям проблема с газта на този модел? Ако имате инфо за добър майстор и нормална цена, моля пишете.

До: Дайте съвет за газова уредба за 21214-1.7 пълна инжекция

Първоначално публикуван от emtod Преглед на мнение
    Колеги ходих на един газаджия който бил "много добър" и ми каза, че на този модел Нива не се ангажирал да поставя газ. у-ба, защото инжекциона на 1.7 бил много капризен, тъй като руснаците не го били направили както трябва и т.н. и т.н. Тъй като никога не съм карал на газ, не мога да преценя сам какво да правя. Наистина ли трябва да слагам газов инжекцион който е много скъп, или има и друг по евтин вариант. Толкова ли е голям проблема с газта на този модел? Ако имате инфо за добър майстор и нормална цена, моля пишете.
    Не е задължително да слагаш газов инжекцион.Може и обикновенно газово но монтирано кадърноТова са малко градски легенди че трябва на Нива 1.7 i задължително газов инжекцион.

Коментар

Абсолютно вярно... Единственно наличието на пластмасови колектори би ме спряло да монтирам обикновенна газова.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

И това не е проблем, монтират се обезвъздушителни клапани за парно на тръбата за всеки цилиндър и проблем няма. А най добре е да се сложи изпарител с който не гърми. Има и такива
        http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Абе ти на клапи ако рачиташ значи ще ги събираш на трески да знаеш...
          Слагали сме по толкова много че са една до друга и пак се пукат части... Просто не трябва да се допуска кихане. Другото е за успокоение на съвестта.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

[QUOTE=emtod;175940]Колеги ходих на един газаджия който бил "много добър" и ми каза, че на този модел Нива не се ангажирал да поставя газ. у-ба, защото инжекциона на 1.7 бил много капризен, тъй като руснаците не го били направили както трябва и т.н. и т.н. .....

От месец съм с газов инжекцион "Тартарини" и съм много доволен. Няма разлика газ-бензин. Разбираш на какво караш единствено по датчика или по зумера, ако ти свърши газта. Автоматично обръща горивата, като принудително може да я караш на бензин. Също така винаги пали на бензин и при студен двигател след достигане на около 30 градуса обръща. Така, че този майстор ти е наговорил глупости и по мое мнение не се занимавай по-вече с него. Ще ти обърка колата. Върви в сервиз, където са слагали газ на Ниви. Има още писано за газов инжекцион точно за Нива, така че прочети. А също съм качил и снимки на монтажа.
            Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
              Просто не трябва да се допуска кихане. Другото е за успокоение на съвестта.
              Правилно. Аз клапи нямам а и никога не съм гърмял, но съм с правилен изпарител.
              http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Така...доколкото знам,проблема при Нива 1,7 е в това,че когато е включен CUTT-OFF-a компютъра спира и искрата на свещите.От там следват детонации ако е поставена обикновена уредба-няма какво да спре газта.Затова е хубаво да е газов инжекцион...Ако все пак е поставена уредба тип изпарител-плочка,мисля че може да се излекува с поставянето на Ламда-контролер и стъпков мотор(вместо кранчета),които изпълнява фунцията на CUTT-OFF,т.е. спира газта,когато оборотите са над 1500-2000 ,а педала на газта е пуснат...
                Имаше едно такова...Леонардо.Това става!!!
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

[QUOTE=fireman160;178492]
                  Първоначално публикуван от emtod Преглед на мнение
                  Колеги ходих на един газаджия който бил "много добър" и ми каза, че на този модел Нива не се ангажирал да поставя газ. у-ба, защото инжекциона на 1.7 бил много капризен, тъй като руснаците не го били направили както трябва и т.н. и т.н. .....

От месец съм с газов инжекцион "Тартарини" и съм много доволен. Няма разлика газ-бензин. Разбираш на какво караш единствено по датчика или по зумера, ако ти свърши газта. Автоматично обръща горивата, като принудително може да я караш на бензин. Също така винаги пали на бензин и при студен двигател след достигане на около 30 градуса обръща. Така, че този майстор ти е наговорил глупости и по мое мнение не се занимавай по-вече с него. Ще ти обърка колата. Върви в сервиз, където са слагали газ на Ниви. Има още писано за газов инжекцион точно за Нива, така че прочети. А също съм качил и снимки на монтажа.
                  А какъв разход на газ ти дава

Коментар

[QUOTE=Пламен Бешков;182357]
                    Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение

А какъв разход на газ ти дава
                    Комбиниран разход в съотношение около 70 към 30 извънградско - градско 11.6 л/100 км. газ. Не съм я настъпвал спортно, не е прехвърляла 3000 - 3500 оборота. Зареждам газ от ЛУКОЙЛ или ШЕЛ. До сега нямам забележки. Ако те интересува нещо по конкретно питай.
                    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X