Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кардан/Лада Нива/-менте

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кардан/Лада Нива/-менте

Пиша това,за да не изгори още някой освен мен.
    Повреди ми се късия кардан на "Нива"-та.(смляха му се шлиците след 15 години най-после).Бях на зор и най-близо ми беше ЕМ-КОМПЛЕКТ.Поисках кардан за "Нива"1,6-казаха ми, че имат само един и струва 110 лв.Извадиха го от склада и ми го показаха.Направи ми впечатление,че е с по-малък диаметър от стария,на същата дължина.Попитах сигурно ли е,че това е моята част.Отговорът беше-сега така ги правят и аз го взех.
    Отидох да го монтирам-никакъв проблем.Стегнах два болта накръст от двете страни и реших да го превъртя на ръка за другите болтове.За най-голяма моя изненада се оказа,че това е невъзможно-вилката на карето СПИРА в конзолата на скоростната кутия.(Представете си ако бях решил да запаля колата и да потегля).Сигурно десет минути стоях и го гледах,търсейки грешката в себе си.После го свалих и го сложих до стария-оказа се,че вилките са със съвсем различна форма.Изпилих вилката на новия с флекс горе-долу на размера на стария и пилнах малко конзолата на скоростите.Така успях да го пригодя,за да си подкарам колата.Разбира се,сега карданът тресе.
    Ще потърся кардан от стария модел и ако няма-от двата ще правя един.Но това са си мои грижи.
    Просто внимавайте какво купувате.
    Поздрави и успех.
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

До: Кардан-менте

Имам преден кардан-50 лв.-почти нов от стария материал.Аз навренето изхвърлих два нови кардана след 2000км. пробег.Разбиха се в шлиците.

Коментар

Защо не си им го върнал

Не е трябвало да го пилиш и ако нещо с направят на интересни да го сложат те да видят.
      Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Здравей,Узуне.Аз наскоро ремонтирах една Нива/ск.кутия/,беше със сменени кардани -преди около 2000км.Също с разбити шлици,а бяха още с етикетите.Но бяха с малките карета-жигулски.А знам,че отдавна няма такива.Първите Ниви бяха с такива-размери Ф23.8мм Х63.После-около 93г. ги замениха с усилени карета-Ф28 Х73.4.Тези двата са с нормални зегерки.
        Сега има кардани с карета Ф28 Х84.5,а зегерките им са като на УАЗ или Москвич-вътрешни./Размерите ми може леко да се разминават,но общо взето е това/.Та си мисля,че си попаднал на менте,но от това никой не е застрахован.
        Игнат Донев 0899952444

Коментар

Здравей,Игнате ти нещо се изгуби.Значи каретата са си карета-проблемът е във вилките в които стоят каретата.Формата им е друга и съответно и размерите.Не съм мерил точно,но между вилката на нормален кардан и конзолата на СК остават 12-15 мм,а тук опират едно в друго.Мисля да сваля от новия кардан опашката с шлиците и да я присадя на стария.Освет това ще взема и един оригинален кардан от Пламен Исаев.
          Поздрави на най-добрия мерач на 122 мм гаубица.Ако имам път към Шумен,ще ти се обадя.
          Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
          имат право да гласуват на избори.

Коментар

Като стана въпрос за каретата да ви кажа.И моята е със старите жигулските и се притеснявах че не са от новите-усилените.Съответно се подготвих с няколко броя за смяна по време на състезанието и какво се оказа-счупих задния диф.Егати бушона дето излязоха тези карета.Не се трошат те ами...

Коментар

Не съм се загубил,всеки божи ден влизам във форума,но рядко пиша.
              Ако от 2 кардана направиш един,то той задължително трябва да се балансира.И мисля ,че частично ще решиш проблема с хлабината в шлиците,защото едните ще са нови,а другите-износени.Идеята за кардан от Пл.Исаев е добра,стига да е читав/кардана де/.
              Благодаря за поздравите,заповядай в Шумен,Узуне,телефонът ми е 0899952444.Ще се радвам да се видим!
              Игнат Донев 0899952444

Коментар

и аз съм със жигулаторски карета ,и доста честичко ги сменям, предният ми кардан е жестоко разбит ,даже вчера го свалих за да мога да ида до пловдив,в момента обмислиям един вариянт за да го постегна малко в шлиците
                от едно магазинче в карлово си купих оригинални руски карета , ше покарам с тях и ще пиша какво става, а досега карах с кедар, като качество не са много зле , виждал съм и по зле
                Миналата година купих заден , пак с малките карета ,овещаваха ме, че е от хубавите дадох 180 лв. , на 1500км падна ,както си карах, разглоби се на съставните си части ,затова сега ме е страх да си купя

колко пари даде за пин.и короната
                "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
                  колко пари даде за пин.и короната
                  Ако питаш мен целия диф на старо у наше село е 30лв.Взех си два-да има

Коментар

а аз се израсих само 185 лв за пин,и корона
                    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X