Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бензинова електрическа помпа свързване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бензинова електрическа помпа свързване

Здравейте, искам да питам може ли да ми каже как се свързва такава помпа на лада. Сутрин ми се налага да въртя дълго на стартер докато подкачи бензин и запали. Предпочитам да е външна, не потопна за резервоар. Колеги ми препоръчаха да потърся от Заз но никъде не мога да намеря някои ако има да каже . Надявам се някой да може да предложи някакво решение. Също така се спрях и на тази помпа ето снимка.Благодаря ви предварително.
    Прикачени файлове

От: Бензинова електрическа помпа свързване

Първоначално публикуван от stankov822 Преглед на мнение
    Здравейте, искам да питам може ли да ми каже как се свързва такава помпа на лада. Сутрин ми се налага да въртя дълго на стартер докато подкачи бензин и запали. Предпочитам да е външна, не потопна за резервоар. Колеги ми препоръчаха да потърся от Заз но никъде не мога да намеря някои ако има да каже . Надявам се някой да може да предложи някакво решение. Също така се спрях и на тази помпа ето снимка.Благодаря ви предварително.
    Нещо не ти е наред по бензинопроводите. От някъде ти изтича горивото....(връща се в резервоара).
    КОГАТО гасиш вечер - дръпни смукача( ако имаш такъв) в момента на заглъхване на двигателя.
    Сутрин ще пали докато отключваш вратата......
    А тази помпа - трябва да я прекараш или през ключе и реле или да заместиш с нея другата - потопяемата.

Коментар

Подкрепям казаното от bgbul и давам допълнителен глас за това да си прегледаш бензиновите маркучи основно. Всички напукани ги смени. Обърни специално внимание на местата на връзка при скобите. Ако скобите са прекалено охлабени от там може да изтича гориво. Обратно - ако са прекалено стегнати може да са прекълцали маркуча и пак да изтича гориво.

Коментар

Човекът преди всичко говори за карбураторна кола, във всеки случай инжекционните нямат общо между въртенето на стартер и напълването на тръбите с гориво. Пък и такава помпа си е харесал.

Освен това, не съм чувал за потопяема помпа за ниско налягане. Тя няма повод да е в резервоара.

Присаждането на подобна помпа в Лада не е тривиално - трябва да се използва реле за време и импулси, например от електрическа АГУ, иначе става опасно.

Коментар

Маркучите всичко е здраво помпата за подкачване е чисто нова.Когато се кача сутрин трябва да подкача и чак тогава пали. Но много трудно пак.Без подкачване не иска да запали.

Коментар

На карбураторните Лади проблемът с качването на бензина обикновено е от стари платна на помпата, сменя се лесно и друга помпа не е необходима.
            Ако сложиш помощна ел. помпа, мисля, че освен през ключе, реле и т.н., токът (+) трябва да минава през бушон. На клемореда на Лада обикновено има празни места.
            пп. Не си написал къде си. Подарявам нови платна заедно с оста.
            Последно редактирано от trapper; 17-01-12, 12:38. Причина: пп
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от stankov822 Преглед на мнение
              Маркучите всичко е здраво помпата за подкачване е чисто нова.Когато се кача сутрин трябва да подкача и чак тогава пали. Но много трудно пак.Без подкачване не иска да запали.
              Всички други палят сутрин. Проблем имаш на някое от тези места:
              - Отдушник на резервоара
              - Клапани на помпата
              - Карбуратор
              - Маркучи и съединения

АГУ има ли колата?

Коментар

Щом маркучите са нови отиваш към по-готината профилактика: прегледай основно всички гарнитури по карбуратора.

Коментар

А тази помпа къде се продава?
                  За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
                    Щом маркучите са нови отиваш към по-готината профилактика: прегледай основно всички гарнитури по карбуратора.
                    , продухай с помпата и изчисти с медно телче всички жигльори.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                      , продухай с помпата и изчисти с медно телче всички жигльори.
                      Не е само до жигльорите. С моя карбуратор брах ядове година и половина - то не беше чистене, настройки, простотии... докато не попаднах на правилния майстор. Разглоби го, взе ремонтен комплект и де що имаше уплътнителна гумичка смени всичко. После не успях да си позная колата.

Коментар

Игленият клапан е над нивото на горивото в поплавковата камера и е невъзмогно да се върне това гориво обратно.Уоти е прав за ревизия на карбуратора.Плюс малко сверка на запалването проформа и готово!Само,както подсказа Ясен да няма АГУ и поплавковата камера да остава празна
                        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Да има АГУ и поплавковата камера остава празна сигурно от там идва проблема.

Коментар

Майсторът, който ти постави газовата уредба, не те ли инструктира как се превключва?

Коментар

Не нищо не каза.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X