Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Механизма за задната врата - да го сменя ли?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Механизма за задната врата - да го сменя ли?

От известни време вратата на багажника започна да не се отключва. Налага се ръчката да се държи дръпната за да се отвори. Механизма работи, но явно като се затвори вратата нещо заяжда. Пробвах да го почистя с разни спрейове, пробвах и да му променя и положението с помощта на двата болта на които се крепи механизма но няма ефект. Някой имаш ли е подобен проблем и как да го оправя, защото нямам време да разглобявам всичко.
    Александър

От: Механизма за задната врата - да го сменя ли?

Голям дерт е да се смени туй нещо,имах подобен проблем,но го реших,като регулирах от двата болта.Ако пак не се получат нещата,подложи по една шайба под машинката,трябва да стане работата - поне аз карам така,уш временно а вече 3та година.

Коментар

Сменя се много лесно - развиваш два болта. Колкото обаче и да е клеясала ключалката - пак жилото ще я отваря. Най-вероятно нищо не заяжда, а просто ти отваряш и като отпуснеш жилото тя отново се заключва. Тоест проблемът най-вероятно е с правилното й позициониране. Щом затваря, но не може да отваря - ключалката трябва да се мръдне малко навътре. Охлаби болтовете, бутни я съвсем леко напред (посока навътре в багажника) и затегни отново.

Ако няма възможност да се мръдне (до край е - обикновено е така) - тогава взимаш кръгла пила и си правиш допълнителни улейчета.

Коментар

Да, механизма беше клеясал, но работи нормално. Аз за всеки случай го обработих с обезмаслител. Това с пилата е добра идея, защото само с регулиране май не успях да го преборя.
        Александър

Коментар

Най-често с нещо е притиснато жилото и затова заяжда.

Коментар

Имах тоя проблем и при двете ми Ниви. Наистина кофти работа. Когато ми писнеше да подлагам разни капачки под ръчката за отваряне, регулирах ключалката. Накрая ми писна и смених Нивата с Ленд Ровър, и така си купих нови, непознати проблеми...
            А бе, да сме живи и здрави...
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
              Имах тоя проблем и при двете ми Ниви. Наистина кофти работа. Когато ми писнеше да подлагам разни капачки под ръчката за отваряне, регулирах ключалката. Накрая ми писна и смених Нивата с Ленд Ровър, и така си купих нови, непознати проблеми...
              А бе, да сме живи и здрави...
              Точно така колега колкото по голяма машината толкова по големи проблемите, аз пък имах Нива продадох я защото си помислих, че няма никакви достойнства, после си взех Ленд Ровър покарах малко и накрая се оказа че жигулата си има достойнства и сага ги имам и двете.
              На темата можеш да погледнеш гумените тампони в двата долни края на вратата по-точно на купето, пробвай да ги развиеш няколко навивки ако вече не си го направил разбира се.
              Land Rover Discovery II 3,9 V8
              Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнение
                На темата можеш да погледнеш гумените тампони в двата долни края на вратата по-точно на купето, пробвай да ги развиеш няколко навивки ако вече не си го направил разбира се.
                Ефектът ще е нулев. Правилното решение е с пилата. Ето как си я позиционирах (а моята кола е удряна и посукана, та при мен проблемът е още по-тежък - цялата беше принципно накриво): http://www.cphpvb.net/wp-content/upl.../moto_0015.jpg

Коментар

Отвих двата тампона и проблема изчезна, като разбира се това може би е временно решение. Ако пак се получи ще действам както казва колегата с пилата.
                  Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                    Отвих двата тампона и проблема изчезна, като разбира се това може би е временно решение. Ако пак се получи ще действам както казва колегата с пилата.
                    Като (добре де "ако") останеш без тампон след като някой неподготвен ти тресне вратата недей да отваряш нова тема с нов въпрос "защо стана така". А ако гуменото уплътнение на вратата ти е старичко и добре смачкано, повтвърдено, че може би и тук таме напукано/закъсано - не се чуди ако сега започне да ти процежда вода. Аз затова така категорично се изказах нагоре - сърбах я кашата с "удължаване на тампона".

Коментар

Така прав си за уплътнението ама то да ти е проблема новото струва 10-14 лева и няма да ти "духа" а и на всичкото отгоре може да спре да скърца а в най-добрия случаи ще спреш да си чуваш ауспуха.
                      Land Rover Discovery II 3,9 V8
                      Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

При мен причината беше пластмасовата обшивка която е върху машинката, беше начупена и вратата пропадаше по-надолу.Смених обшивката и засега да чукнем на дърво(или на глава за по-сигурно)...
                        Лада НИВА не избира пътя, тя просто върви напред...
                        0887686779 Краси

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X