Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нямам парно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нямам парно

За много години колеги,
    Та на проблема, значи нивата си загрява на 90 гр. и си ги подържа , но парното ми е изключително слабо като на 30гр. т.е. никакво. Като дърпам лостчето на таблото кранчето отваря и затваря т.е. рамото дето се захваща жилото се движи но подобрения не се забелязват. Та въпроса ми е кранчето или радиаторчето е причината, а и навата е на газ

От: Нямам парно

Първоначално публикуван от bingoo Преглед на мнение
    За много години колеги,
    Та на проблема, значи нивата си загрява на 90 гр. и си ги подържа , но парното ми е изключително слабо като на 30гр. т.е. никакво. Като дърпам лостчето на таблото кранчето отваря и затваря т.е. рамото дето се захваща жилото се движи но подобрения не се забелязват. Та въпроса ми е кранчето или радиаторчето е причината, а и навата е на газ
    Това, че лоста на кранчето се движи, не значи, че то се отваря или затваря.
    Мисля, че е характерен дефект на марката.

Коментар

Едва ли е от радиатора. Или имаш запушване на маркуч или кранчето не отваря въобще. И аз като Пенчо мисля, че проблемът ти е в кранчето. Ето тук съм описвал подробно със снимки как да си го смениш сам (ако не си дебел). Ако си дебел... ще разглабяш и барчето.
      Последно редактирано от Wattie; 03-01-12, 18:17.

Коментар

И аз съм на същото мнение като колегите.Пробвай да отвориш кранчето на ръка,преди да го разглобиш.
        0898774443-Пламен.

Коментар

Когато пуснаха на пазара Ладите по 6100 лв. казваха, че са по 100 лв. за колата и още 6000 - за парното... Проблемът може да е само в ключето (под жабката, в ляво). Само смяна (8 лв.), намери си и гарнитурите.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

На мен ми писна всяка година да сменям оригинални кранчета и минах на друг модел кранче.Оказа се значително по-качествено и за сега съм доволен.
            Прикачени файлове

Коментар

Колега,
              преди да си започнал да сменяш/сваляш...
              ако парното ти духа топло в началото и после "изстива" провери нивото на охладителната течност. Ако е под ниво прави такива магарии .. като отвори големия кръг.

Успех

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                На мен ми писна всяка година да сменям оригинални кранчета и минах на друг модел кранче.Оказа се значително по-качествено и за сега съм доволен.
                Зависи как се ползва и колко мръсен оставяш да ти стане антифриза. Имам познат с Нива от 2004г., който все още не е сменял кранче за парно. Аз съм повече калпазанин и сменям

Коментар

Благодаря колеги и аз си мислех че е кранчето защото нивата я имам от три години и си имаше парно миналата есен смених антифриза сега е чист на цвят но парното го няма! Едно време имах ладичка 1500S та в един сервиз ми направиха трансоформация на кранчето беше сложено сферично , но този майстор не го намерих вчера да ми приготви ново за нивичката

Коментар

Ако не си сменял антифриза(5-6г),в системата се образува кафява помия,и при затворено кранче лятото,в казанчето на парното се утаява,и при последващо отваряне,няма добра циркулация и съответно при пускане на вентилатора,духа за кратко топло и спира.Лекува се с изваждане на казанчето и промиване с кислол,докато спре да реагира,изплаква се обилно с вода и монтираш на место.Операцията не става без демонтаж,пробвано,по простата причина,че отворите на казанчето са разположени по средата на панела и помията си остава вътре.1,5литра кислол,ще стигне за идеална промивка.Не сипвай в мотора,активен е към чугун и алуминий!
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Само да вмета - парно също няма,когато се прегънат маркучите,който влизат в купето.Аз съм имал подобен проблем не един път

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X