Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива и зимните преходи по черно.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нива и зимните преходи по черно.

Честита Нова Година на всички колеги!А сега Добър вечер,колеги - имам един два въпроса,дали и при вас е така.Като си експлотираме нивите - кой,как и е намерил предназначение и е сметнал за правилно - да си я експлотира още дълги години и да му служи вярно.Та да се върна на въпросите - така при мен се получава следната работа,нали включвам си блокажа и всичко си е нормалко подксача си с ласите през снега,който е около 40см,но като дойдат критичните моменти - я някоя преспа или лед и като се започне едно боксуване напред назад в червените обороти,то пропан бутана не позволява повече от 6500 оборота да минава.От голямото лашкане напред назад,кола изключва блокажа,самото лостче се връща напред - та си мислех дали не е от голямота осукване на тампоните и лоста да опира в купето (нали там има една ламарина,дето е една от резбите на "декоративната" пластмаса,която прикира карантийте около раздатка и скорости) или си имам някакъв технически проблеми при раздатката,което ме съмнява радзатката да има проблем де,но пак да си питам.Случвало ми се е и на друга нива да се получава тази работа,то само при зверско дране и крайни обороти - буквано изключва от зор.

От: Нива и зимните преходи по черно.

И при мен изключва още от както съм я купил-/вече почти 4г./.Даже преди 2 часа имах точно такава ситуация в Сливенския Балкан.Забелязал съм,че го прави САМО при як форсаж-/6500-7000об.мин/ и голямо мъчене и лашкане-/обикновенно,когато вече колата е окопана стабилно/
    Иначе при други обстоятелства проблеми няма,колкото и газ да давам.
    П.П.Не се кахъри,и от други хора съм чувал,че Нивите им го правят тоя номер.

Коментар

Да,точно за това става въпрос,тая зима много сняг при нас,следователно и много зор за нивата,но пък се представя доста добре!Даже надминава очакванията ми.Както обикновенно имам пак такива едни смешни преживявания,включващи и други марки здрави джипове

Коментар

Срещу пряспа не се буксева Дръпваш се назад, и пак я вземаш на таран.
        То, зависи от снега, но 40 сантиметра, по документи са работа за Виетнамка
        Прегряваш и агрегатите, затова изключват.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          Срещу пряспа не се буксева Дръпваш се назад, и пак я вземаш на таран.
          То, зависи от снега, но 40 сантиметра, по документи са работа за Виетнамка
          Прегряваш и агрегатите, затова изключват.
          Значи си имам нини виетнамка - шегата на страна,но си се справя отлично в сега - за вас лъжа,за мен истина.
          Смея да кажа,че имам бегли познания как се преодолява праспя,но изникват и такива подснежни капани - я канафка,я трап,я коловоз от виетнамка и тогава и иска дерт.Относно прегряването - има ли алтернатива в смисъл по качествено масло или да се задоволяваме и с това,което има .

Коментар

Не, просто верно и е много. Тя все пак не е камион, и няма много работа по техните дири.
            Бе, ще стигнеш ти до УАЗа, ама ...)

Коментар

Не, просто верно и е много. Тя все пак не е камион, и няма много работа по техните дири.
              Бе, ще стигнеш ти до УАЗа, ама ...)

Абе то верно върви на тама работата - към Уаз де.Обаче пробвах един фургон 452 - пълна скръб от към проходимост,вкарвам си я в малкия джоб с нивата,хем фургонелката с Я-192 известната меча стъпка.Ако и джип Уаз е така,само голите хвалби дето има по Уаз.

Коментар

Ъ-ъ, Буханката няма муцуна, и техниката на каране е друга. Много трудно се свиква, там резултати имаха само Макесуса, Пришълеца, и Бескапотник. Иначе базата и е по-къса от джипа, и по-прилича на Нивата.
                Що не видиш темите във форума, има хора с такива коли. Аз не съм в играта - да си пробвал, и верно да си карал, са различни песни.

Коментар

Рокса,имах вземане-даване с УАЗ преди известно време-/дядо ми караше дълги години 452-ка/.
                  От лични наблюдения мога да кажа,че в дълбок сняг е доста по-добър от Нива.
                  Казано по-точно въобще няма база за сравнение.
                  УАЗ-а отдолу е изчистен,разбирай няма нищо освен един диф и то с перфектна форма.Всичко друго му е на над 30см.,а това е важно при проправянето на път в голям сняг.Освен това излиза щатно от завода с 30" гуми!!!
                  В контраст с казано Нивата отдолу има куп екстри-като започнеш с гадните носачи,които я спират зверски много в яка кал и сняг и стигнеш отзад до стойките на задния мост,крепящи амовете и т.н.
                  Друг е въпроса при твоя експеримент кой с колко подходящи гуми е бил,доколко са били напомпени-/също много важно нещо в дебел сняг/ и кой колко е можел да кара.
                  П.П.Я-192 са предимно кални гуми.
                  Добре е на УАЗ-а да му се качат Я-569,да се поизпуснат до към 1атм.,снегът да е с плътна покривка 50-60см...........,да има и една Нива за тест.....и тогава пак ще си пишем.
                  Последно редактирано от Янко Желязков; 01-01-12, 20:16.

Коментар

Е, то кво да сравняваш макар и много голяма лека кола, с макар и много мъничък камион. Естествено че нямат нищо общо, освен екипажите си
                    Зарежи, не чупи нивичката, идвай при нормалните таралясници.

Коментар

Сравнението между УАЗ и Нива е като между Нива и Голф4

Не, че да обиждам ниваджиите(пази Боже), но УАЗ е много по-джип от Нивата. И от много други де...
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Не става дума за обиди, това реално са различен клас автомобили.

Коментар

Напълно ви разбирам колеги,примирил съм се с нивата,един вид ми доставя удоволствие да я дрънкам по чукарите - а и не я пазя много много.Исказах се за уазката,защото правихме тест - напълно съм наясно,че буханеца е по-добър от нивата и за сняг и кал и всички те му офф качества са доста над нивото на ладата.От това,което видях буханката много подмятеше задницата към дерето,но пък за сметка на това сама и излизаше от дерето,но пък с мнго зор и дране.На изкачване с лек наклон уазката свърши в канавката,нивата мине почти пезпроблено с съвсем леко боксуване.Решил съм да минавам на друга машина,но това ще е след време - имам 2 ниви да чупя,следващата техника ще е Г-клас или Пинцгауер.

П.С:Не сравнявам нивата с уаз,нито пък с каквото и да било друго,но пък съм и на ясно какво карам и горе доло как да го карам.

Коментар

Пинцхауера пък няма нищо общо с никое от тия като техника на каране. Той е като ЛуАЗа и Илтиса.
                            А виж Гето не случайно загуби популярност, и се смота в групата на държавните поръчки. Реално не става.

Коментар

Пинцхауера пък няма нищо общо с никое от тия като техника на каране. Той е като ЛуАЗа и Илтиса.
                              А виж Гето не случайно загуби популярност, и се смота в групата на държавните поръчки. Реално не става.
                              Я та аз си мислех,че Г-клас с двата блокажа е една от най-добрините машини.Относно Пинца на Благоевград има едно момче дето ги внася директно от Швейцария - та го имам като опция,но е на цена на една дизелова Г-клас,пък е по шуто от уаз

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X