Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самоблокиращ диференциал за Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Самоблокиращ диференциал за Нива

500 като се налага ама ще го преживеем....
    Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
    Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

Цената, която беше дадена от ТРАПЕРА за Варненският магазин беше към 150-160 долара, блокировките бяха тип "Торсен", украински. Кеф цена няма и ще се наложи да се примирим. Нямаме ли човек във Варна да провери дали там имат в наличност.

Коментар

То момчето е от Варна да провери.Ама къде?Ако имаш координатите на Трапера да ги свържеш ще свършат работа.
        Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

дайте име и GSM или др. тел и веднага ще проверя ако трябва и ще купя и ще изпратя нали сте колеги ...

Коментар

Това може би ще свърши работа

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...F0%E0%F0%E0%F2
            Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

и двата магазина ги знам къде са и собственика мисля че също го познавам ама каза че за сомоблокиращ диф на нива не знае дали има изобщо но за УАЗ каза че има обаче не ставали ....
              също каза и че ако намерим някъде в други страни извън българия той може да помогне за вноса...

Коментар

Виж в тоя сяайт: http://www.4x4shop.ru/index.phtml?a=...ker&tov_id=672 ако знаеш руски ще ти е лесно.
                Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

0888314885-Самоблокиращ диференциал за Нива

Коментар

От: Самоблокиращ диференциал за Нива

Здравейте!!! Отдавна чета форУмите за самоблокиращите дифове и нищо конкретно не разбрах за поведението на автомобила при експлоатация на суха и или мокра настилка, защото не открих колега с такъв диф на "нивата". Независимо от това лятото си сложих на нивичката самоблокираща касета, но само на задния диф. Сега в калта чувството да я караш е невероятно, повече ме кефи от самия лов. За тези на които представлява интерес на асФалТ, независимо от скороста и дали е сух или мокър няма никаква разлика в поведението на нивата от преди с обикновения диф. Но на калта е нещо съвсем друго, много е стабилна и няма поднасяне, само има тънкост при завоите.
                    При интерес питайте ще дам подробности.
                    Последно редактирано от Ясен; 28-11-10, 21:21.

Коментар

Давай подробности - първо какъв е дифа - торсен или с твърд блокаж. За каква тънкост по завоите става дума. На мокър и хлъзгав път (или дори на утъпкан сняг) пробвал ли си да поднесеш (да подадеш повече газ на ниска предавка) и какво се случва - има ли контролирано плъзгане или пак е като пумпал нивата. Колко километра я караш с него, имаш ли повреди, колко на асфалт и колко извън пътя (грубо). Всяка информация ще бъде оценена.
                      Александър

Коментар

нали съм новак във форума не успях да довърща. Ако някой иска повече подробности -0888963363, ще се радвам да помогна. Между другото, запалил съм се и за електро усилвател за волана но все още нямам резултат.

Коментар

Първоначално публикуван от radoslav70 Преглед на мнение
                          нали съм новак във форума не успях да довърща. Ако някой иска повече подробности -0888963363, ще се радвам да помогна. Между другото, запалил съм се и за електро усилвател за волана но все още нямам резултат.
                          тоз телефон да не е импулсен.напиши какъв тип е касетата. червячна ; пластинчата или палцова.на колко процента блокира.аз карам със заварен заден и ми е добре.по асвалт и черно.

Коментар

телефона не е импулсен. Двапъти пиша по половин страница но имам проблем с изпращането, нещо не се получава.
                            Мой познат ми донесе от Украйна оригинална, самоблокираща касетка за дифа на лада нива, но преди това уточнихме, че са два вида с 22 и 24 зъба, това са зъбите на шлиците на полуоските. Моята е 1,6 и е с 22 зъба. Самата касета може да се ползва както за предния така и за задния диф- аз я поставих на задния. В упътването, което е и гаранциона карта е посочено и с какво масло да се кара /разбрах че това е от голямо значение/.По време на движение при сработване на касетата и при отблокирване в колата нито се чува шум нито има придърпване, нищо не се усешта. Не знам точно какъв тип е касетката но ще снимам опаковката и упътването и ще се опитам да ги кача. От старата касетка свалихме зъбното колело/ мисля че се казва корона/ и го поставихме на новата касетка която си идва с нови болтове с по-ниски глави и след реглаж, при добър майстор отново сглобихме дифа. Нивата я карам над 2000км. с новия диф и до сега няма проблеми. На сух черен път и асфалт и мокър асфалт без значение от скороста няма разлика от стария диф. На сняг все още не съм я пробвал, но на кал е съвсем друго, мнго по рядко ползвам блокажа на раздатката и колата е много по стабилна и не поднася. Прблема е, че на кал когато касетата е блокирала при завой с неравност предницата поднася като при движение с блокаж на раздатката. С практиката това го усвоих, влизайки в завоя отнемам газта и когато колата се насочи отново подавам газ- така ако кастата е била блокирана я отблокирам и колата поема желаната посока.

Коментар

Според поведението - торсен е. А поведението е класическо на кола без централен диф или блокиран такъв (иначе казано - Part time режим).

...аз си чакам да пристигне Quafe-то за отпред на тераното, пък да видим дали ще е за добро.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от radoslav70 Преглед на мнение
                                телефона не е импулсен.
                                Благодаря за информацията колега, наистина подробна и изчерпателна. Поздрави за придобивката. Сериозно се замислям и аз за токова нещо, но наистина не знам, дали ще ми е необходимо. А това със шлиците - има ли значение от модела на автомобила, или и двата вида стават за всички дифове на нива.
                                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X