Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрическата Lada вече e готова

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Електрическата Lada вече e готова

Преди седмица от АвтоВАЗ обявиха, че правят изпитания на електрически автомобил, който ще носи името Lada Ellada.
    Изпитанията вече са привършили и машината ще се появи на пазара още в началото на 2012 г. Тя ще изпревари колата на друга руска компания – Ё-Авто, която шумно рекламира своя продукт на изложението във Франкфурт, но после се оказа, че не може да финансира проекта и той засега се отлага във времето.
    Ellada e построена на платформата Lada Kalina и във вътрешността си по нищо не се отличава от нея. Електроавтомобилът ще ускорява от 0 до 100 км/час за 13,6 секунди, а максималната скорост ще бъде 140 км/ч.
    С едно зареждане на батериите, което отнема 8 часа, Ellada ще може да премине 140 км.
    Според Евгений Шмелев, вицепрезидент на АвтоВАЗ, стойността на двата вече произведени автомобила е около 24 000 евро, но тези, които предстои да бъдат пуснати на пазара, ще струват по-малко – около 19 200 евро. За отбелязване е, че дори при тази си цена Ellada е наполовина по-евтина от Mitsubishi i-MiEV, който бе пуснат на руския пазар.
    Производителите гарантират, че обслужването на автомобила също ще бъде на далече по-ниска цена, тъй като той няма нужда от смяна на масла и филтри, което означава, че ще може да се изплати за около 2 г.
    Властите в Русия също са готови да помогнат на евентуалните собственици на Ellada, като финансират 10% от цената на машината.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2011-11_5sqrekjlbcqwdljafotx.jpg
Прегледи:1
Размер:41.5 КБ
ID:5947193Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2011-11_Ov12Wsfow0RsoFsdGgoY.jpg
Размер:35.6 КБ
ID:5947194Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2011-11_q6wq8B2Ighfscqwfdsh.jpg
Размер:27.4 КБ
ID:5947195Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0000134094-article2.jpg
Размер:41.7 КБ
ID:5947196
    LZ1ZAH

От: Електрическата Lada вече e готова

Да, Да, подучух малко по новиничките...Те май я произвеждали в българия ?? Или не съм чул правилно ??
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Добре е мен,с цялото ми уважение,ама България да напишеш с малка буква си за съд !
      Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
      feikot@abv.bg
      Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

На връщане от Казахстан кацнах във Виена и на летището се загледах в рекламата на еNel рекламираща използването на електромобила. Звучи атрактивно както и информацията за e-Lada Ellada. Електроенергията при реални условия е микс от различни източници и в случая в Казахстан 1 kWh струва 7-11 ст. в зависимост в коя част на страната се намираш. Привидно атрактивно е да се зарежда е-мобила от контакта, но ниските температури и разбитите пътища са непреодолимо препятствие при експлоатацията му. Огромен проблем е състоянието на акумулаторния блок в тези автомобили при ниски температури. Интересно ми е как ще се подгрее един е-мобил при -20 оС за да се постигне комфортна температура чрез използването на акумулираната енергия в акумулаторния блок. Самата бензинова Лада Калина е непродаваема в Азия понеже не издържа на тежките условия.
        Прикачени файлове
        Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Добре де хубаво, цената 1/2 от еди си кой..
          Има ли информация за батериите?
          Ако са като китайските ел.мобили с нисък бюджет? Сложили киселинни акумулатори...
          Първи месец 50км.
          На шести месец 30 км.
          На края на годината няма никой.
          Ако братушките пък са разработили нещо литиево ще е интересно. Или пък дано е нещо още по-ново и идейно - кондензаторчета може би?
          Ако не - си смятайте още едни 5-10-15 хиляди лева за нови LiFeYPO4 акумулатори, никелови няма смисъл вече да се слагат.
          Много ще е интересно да представите инфо по въпроса, иначе паметници има за по 300 лева на автопазарите много. Няма нужда да даваме по 19 000 ойро.
          Като цяло съм позитивен - дано да е оправдано!
          CITYEL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X