Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направих рама за раздатката и сега какво .........?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Направих рама за раздатката и сега какво .........?

След смяна на тампоните по задното окачване ,дойде ред и направих рама на раздатката, защото мястото беше пълен гнилоч ...мерките ги взех на място, всичко направих на място и с нови части. Смених всички карета на карданите ,както и гуменото каре от скоростната кутия към раздатката ...Общо взето всичко се получи както се очакваше ....вече няма вибрации при всякакви скорости ,което беше търсения ефект ....НО.....Когато реших да изпробвам всичко и във всички режими останах доста изненадан ....първо по време на движение падна ламаринката която е около гуменото каре.....след това при включване на блокажа ,като пусна съединителя и долу става нещо страшно .....звуците са ужасяващи ....ако реша при нормално потегляне да пусна по-рязко съединителя се чува пращене и трещене ,след което се оправя ....Дайте идеи къде е грешката ....дали гуменото каре е негодно (купено е чисто ново) или има разлика между каретата за нива и за лада.....Аз мисля че проблема идва от това гумено каре .....но не съм сигурен. Колеги очаквам предложения за дефекта ......за което благодаря предварително.

От: Направих рама за раздатката и сега какво .........?

Колега гуменото каре е същото като на лада а тази ламаринка дето е паднала се маха след монтажа
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Колега,гуменото каре на форма и див е също като на лада,но много по слабо по-тънко е от нивовото.Препоръчвам замяна с такова от шевролет нива,може да струва 10тина лева повече,но за сметка на това е два пъти по-дебело от нивото.Ладов тампон на нивата няма да издържи много,най-вероятно описаните от теб проблеми са от него.

Коментар

Колеги всички части са купувани от фирмен магазин и изрично е подчертано, че става въпрос за Нива .....

Коментар

Частите били виновни. Сложете я на неутрална малкото лостче и включи на скорост и диагностика му е майкатта, на подемник да върти колелата и гледате какво става и защо шуми. Роска, на базата на какво реши, че е от точно това каре.
          Александър

Коментар

Ако е от ладово,тоест по-слабото или по-тънкото като го погледнеш не издържа на напрежението и се осуква при по-голямо натоварване спрямо двата агрегата скорости-раздатка.

Коментар

Провери карето на предния кардан от страната на раздатката да не би да опира в гредата на която ляга скоростната кутия.
              Прикачени файлове
              Land Rover Discovery II 3,9 V8
              Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Проверих това каре, имах съмнения че опира, но след отвиване на всички болтове на тампоните и включена раздатка на неутрална ,при 4 скорост на ск.кутия всичко се намести добре и вече не опира на моста поне при движение. Не опира никъде при движение с 60-70-80км ,без проблем е всичко ,няма вибрации ,няма виене .....НО при включване на някой от лостовете на раздатката и почва едно щракане, тресене при тръгване, чак ме лови страх ...а лоста на блокажа даже заяжда и със зор се изключва ....преди не ми е правил този проблем. Също така, както вече казах при по рязко пускане на съединителя в нормален режим и се чува едно чукане и щракане ......нещо се усуква долу ,но проблема е засега че нямам подемник ,за да видя какво се получава....
                Отдолу всички карета са сменени с нови и гресирани, също така са гресирани и карданите, карето на предния кардан също е сменено заедно с гумения тампон.

Коментар

Колега, помоли някой да гледа - пусни на неутрална раздатката и включи на скорост и вижте дали всичко се движи нормално. Вероятно е проблема да е някъде между раздатката и скоростната кутия. Само с писане няма да стане - трябва диагностика, да се отстранят възможните причини. http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...avnostejj.html Не знам как си с руския (аз съм много зле), но като за начало разгледай това. Абстрахирай се от факта, че вече е на рама и се опитай да определиш откъде може да е проблема, откъде точно идва шума като отпуснеш съединителя. Най-добре потърси помощ от някой, който е в час с конкретния автомобил.
                  Александър

Коментар

Първоначално публикуван от karazaz Преглед на мнение
                    Проверих това каре, имах съмнения че опира, но след отвиване на всички болтове на тампоните и включена раздатка на неутрална ,при 4 скорост на ск.кутия всичко се намести добре и вече не опира на моста поне при движение. Не опира никъде при движение с 60-70-80км ,без проблем е всичко ,няма вибрации ,няма виене .....НО при включване на някой от лостовете на раздатката и почва едно щракане, тресене при тръгване, чак ме лови страх ...а лоста на блокажа даже заяжда и със зор се изключва ....преди не ми е правил този проблем. Също така, както вече казах при по рязко пускане на съединителя в нормален режим и се чува едно чукане и щракане ......нещо се усуква долу ,но проблема е засега че нямам подемник ,за да видя какво се получава....
                    Отдолу всички карета са сменени с нови и гресирани, също така са гресирани и карданите, карето на предния кардан също е сменено заедно с гумения тампон.
                    Колеги центровка на раздатката не се прави на неутрална не се заблуждавайте по този начин не правите нищо друго освен да си губите времето, ако не си слизал под колата да погледнеш го направи и ще останеш изненадан, когато се направи рама или омекнат тампоните на раздатката, тя започва да се движи напред, назад по осите на тампоните и се блъска във въпросната рама. На това място и без това има много малко разстояние, най-вероятно рамата която си направил сваля раздаткат с няколко милиметра и от там идва проблема.
                    Land Rover Discovery II 3,9 V8
                    Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Ами и аз му казвам да погледне отдолу какво става, ама той не та не, пише и тука се изписаха какви ли не щуротии то каре не беше, чудо.
                      Александър

Коментар

Ееее, момчета, върнахте ме в младоста....
                        Раздатка за Нива се пасва с една шепа шайби, ролка, туба с вода и желязно каре.
                        Карето го имаше на времето като сервизен инструмент.
                        Гуменото каре се заменя с каре от Мерцедес. Малко зорно става но е най-добрия вариант, след безцентровия съединител на финландците.

ПП Ако някой си е помислил, че може да направи Нива без да лежи под нея, значи, че я е купил тази седмица.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                          Ееее, момчета, върнахте ме в младоста....
                          Раздатка за Нива се пасва с една шепа шайби, ролка, туба с вода и желязно каре.
                          Карето го имаше на времето като сервизен инструмент.
                          Гуменото каре се заменя с каре от Мерцедес. Малко зорно става но е най-добрия вариант, след безцентровия съединител на финландците.

ПП Ако някой си е помислил, че може да направи Нива без да лежи под нея, значи, че я е купил тази седмица.

Ама да беше малко повече разяснил щеше да е по-добре. От какъв мерцедес, защо е "зорно" ? Кажи как се пасва пустата му раздатка, да се научим и да спрем да хвърляме боб.
                          Александър

Коментар

Слага се метално каре на мястото на гуменото.
                            Раздатката се балансира през ролка с туба пълна с вода, тежка колкото самата раздатка. Така не се натоварва (не се мачка) тампона на скоростите. Ролката я връзвахме на тръба подпряна на прозорците а раздатката през дупката в тунела с едно криво желязо.
                            Стяга се металното каре за скоростите и раздатката.
                            Така раздатката виси на ролката и е застанала на точното си място. На тампоните на раздатката се подлагат шайби според нуждите.
                            Когато сте си подредили шайбите, сменяте карето с гумено.

Карето от Мерцедес имаше някакво несъответствие в отворите но не помня по дебелина на болта или по растояние между дупките.
                            Утре ще ви премеря едно каре от Бенц, да си сравнявате. Мисля се ползваше от 124-ка. Сигурното е, че карето от Мерцедес на Нивата е вечно и по-малко тресе.

Ако някой има интерес, имам едно и мога да му го подаря да си играе.

Имам и фланец от Бенц, но ако някой го иска ще трябва да си го свали сам.

ПП Като чета какво съм написал, сам не си го разбирам. Дано вие разберете нещо...
                            Лека.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Подвигнах темата именно затова , защото е форум и може да се обсъждат проблемите, ама те - "....виж на подемника какво става ....". Искам да обсъдим мнения с хора ,които са минали по този път ,по руските форуми всеки пише - направих рамата като свалих старите размери и готово - няма тръскане ,няма нищо . Е при мен не се получи така ....
                              Никой от Нивоводите тук ли не е правил рама и не е минал по този път ?
                              Още повече, че като повече хора дадат мнения ,темаща ще е полезна за останалите, които сега тръгват..........
                              Все пак трябва да си мазохист за да караш Нива ,но това е друга бира......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X