Здравейте,може ли да ми кажете кои свещи са подходящи за лада нива 1600,с електронно делко,както и свещи и подходящ изпарител,както и откъде да се купят,от София съм
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
АГУ за нива
Свий
X
-
От: АГУ за нива
Първоначално публикуван от hunter_75 Преглед на мнениеЗдравейте,може ли да ми кажете кои свещи са подходящи за лада нива 1600,с електронно делко,както и свещи и подходящ изпарител,както и откъде да се купят,от София съм
Изпарител: Аз ползвам на "Ловато" до сега съм нямал проблем с него, само филтъра сменям..Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 25-06-11, 20:59.За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
-
Първоначално публикуван от hunter_75 Преглед на мнениеЗдравейте,може ли да ми кажете кои свещи са подходящи за лада нива 1600,с електронно делко,както и свещи и подходящ изпарител,както и откъде да се купят,от София съмЧужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Благодаря на всички отзовали се,но нямам нужда от монтаж на газова,имам,ще сменя само изпарителя.Проблема е че когато ми я монтираха послушах газаджиятя,че волтран ще е най-подходящ,и досега никога не е вървяла като хората,а разхода се колебае м / у 15 и 18 на 100.
Та затова реших малко да я пообновя.
Коментар
-
Първоначално публикуван от hunter_75 Преглед на мнение... досега никога не е вървяла като хората,а разхода се колебае м / у 15 и 18 на 100.
Та затова реших малко да я пообновя.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Първоначално публикуван от hunter_75 Преглед на мнениесложих брц,кабели някакви полси,защото бобината ми е далече и на тесла се оказаха къси,свещи нжк 6,пък сега ще видиме какво ще се получи
Зависи какво приемаш за вървене като хората, защото като сложиш газ мошноста пада..Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 27-06-11, 21:07.За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
Честно да кажа аз разлика във вървенето на моята между газ и бензин не усещам.На газ съм и задал повечко предварение-/около 8-10гр.начален ъгъл/ и колата върви доста сериозно.Вчера отново засякох разхода на газ по асфалт-минах 60км.-извънградско,40км.-градско.Изгоря ми точно 13л.
П.П.Само да отбележа за колегата,че моята е 1.7.От личен опит мога да кажа,че разликата в мощността и пъргавината между 1.6 и 1.7 е голяма.Как точно тези само 100 кубика се отразяват толкова осезателно и аз не мога да си обесня???Карал съм три Ниви 1.6,двете от които с перфектни мотори,но спрямо 1.7 са си просто "гола вода" като вървене.
Коментар
-
Волтран е малко дръвце. Носят се легенди за хора, които са го подкарали да работи добре, но лично аз не съм успявал. А иначе е 1:1 по конструкция с Ловато, май им е лицензен.
Със сигурност, обаче, правилният монтаж и настройката са също толкова важни. А най-вече, да почнем от това: върви добре ли на бензин? Ако не, вероятността да я накараш да върви добре на газ силно намалява. Също, трябва да се махне въздушният термостат - той мести настройките безобразно, с него и златен да е изпарителят - все ще прави каквото си иска.
За мощността - двигателите 1.6 и 1.7 се различават, освен по обема, и по степента на сгъстяване, и по фазите на разпределителния вал. 1.7 има с 6% по-голям обем, но е около 20-22% по-мощен.
В Лада на газ, NGK 7 са по-подходящи. Но и 6 трябва да стават.
А, и още нещо - в София, в градско движение, 18/100 може да направи и съвсем изправна Нива.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнениеЧестно да кажа аз разлика във вървенето на моята между газ и бензин не усещам.На газ съм и задал повечко предварение-/около 8-10гр.начален ъгъл/ и колата върви доста сериозно.Вчера отново засякох разхода на газ по асфалт-минах 60км.-извънградско,40км.-градско.Изгоря ми точно 13л.
П.П.Само да отбележа за колегата,че моята е 1.7.От личен опит мога да кажа,че разликата в мощността и пъргавината между 1.6 и 1.7 е голяма.Как точно тези само 100 кубика се отразяват толкова осезателно и аз не мога да си обесня???Карал съм три Ниви 1.6,двете от които с перфектни мотори,но спрямо 1.7 са си просто "гола вода" като вървене.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
На бившата ми Дедра бях монтирал Волтран и никога не е създавал никакви драми. Колата винаги е работела отлично на газ с приличен разход. Сега синът ми я тормози и няма оплаквания.
Волтранът си е Ловато отвсякъде - за мен и двете са дървета в сравнение с Ренцо Ланди и БРЦ."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
не става и не става.относно двигатела,съвсем наред си е,на 70 хил.км е,аз си я докарах на 47 хил. от швейцария,като беше зацепена само на бавни,бяха и извадили зъбното колело за бързи от раздатката,както и да е.купих и всичко ново,и пак не ще да се отрегулира,не знам,на майстори ли не попадам,какво ли...?сега ми казаха за някакъв на колелото на павлово,та там ми е надеждата
Коментар
-
Нещо май не случваш на специалисти. В този автомобил и газифицирането му няма никаква мистика.
За бавните разбирам - просто на бързи няма мощност да се движи из Алпите с това моторче от кафемелачка, но това няма наистина никакво отношение към газта."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар