Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АГУ за нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• АГУ за нива

Здравейте,може ли да ми кажете кои свещи са подходящи за лада нива 1600,с електронно делко,както и свещи и подходящ изпарител,както и откъде да се купят,от София съм

От: АГУ за нива

Първоначално публикуван от hunter_75 Преглед на мнение
    Здравейте,може ли да ми кажете кои свещи са подходящи за лада нива 1600,с електронно делко,както и свещи и подходящ изпарител,както и откъде да се купят,от София съм
    Свещи: NGK, продават се в магазините за Лада
    Изпарител: Аз ползвам на "Ловато" до сега съм нямал проблем с него, само филтъра сменям..
    Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 25-06-11, 20:59.
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Сигурно имаш приятели с газифицирани автомобили. По-добре някой от тях, който е останал доволен от монтажа и последвалото обслужване да ти препоръча фирма занимаваща се с газифициране на автомобили. Иначе напиши в гуглето "монтаж на газови уредби в София" и ще се покажат доста резултати, но ще трябва да хвърляш ези-тура при кого да отидеш. Всяка уважаваща себе си фирма ще ти предложи няколко марки газови уредби, които са подходящи за колата.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Благодаря на всички отзовали се,но нямам нужда от монтаж на газова,имам,ще сменя само изпарителя.Проблема е че когато ми я монтираха послушах газаджиятя,че волтран ще е най-подходящ,и досега никога не е вървяла като хората,а разхода се колебае м / у 15 и 18 на 100.
        Та затова реших малко да я пообновя.

Коментар

... досега никога не е вървяла като хората,а разхода се колебае м / у 15 и 18 на 100.
          Та затова реших малко да я пообновя.
          Моята бивша Нива 1,7 беше с Ловато и гореше 9,5л газ/100 км/50-90 км/час.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

сложих брц,кабели някакви полси,защото бобината ми е далече и на тесла се оказаха къси,свещи нжк 6,пък сега ще видиме какво ще се получи

Коментар

сложих брц,кабели някакви полси,защото бобината ми е далече и на тесла се оказаха къси,свещи нжк 6,пък сега ще видиме какво ще се получи
              Добре де, ти компресия мерил ли си??Да не стане, така че да мяташ пари за изпарители, а пък двигателя да е фърлил кърпа???
              Зависи какво приемаш за вървене като хората, защото като сложиш газ мошноста пада..
              Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 27-06-11, 21:07.
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Честно да кажа аз разлика във вървенето на моята между газ и бензин не усещам.На газ съм и задал повечко предварение-/около 8-10гр.начален ъгъл/ и колата върви доста сериозно.Вчера отново засякох разхода на газ по асфалт-минах 60км.-извънградско,40км.-градско.Изгоря ми точно 13л.
                П.П.Само да отбележа за колегата,че моята е 1.7.От личен опит мога да кажа,че разликата в мощността и пъргавината между 1.6 и 1.7 е голяма.Как точно тези само 100 кубика се отразяват толкова осезателно и аз не мога да си обесня???Карал съм три Ниви 1.6,двете от които с перфектни мотори,но спрямо 1.7 са си просто "гола вода" като вървене.

Коментар

Волтран е малко дръвце. Носят се легенди за хора, които са го подкарали да работи добре, но лично аз не съм успявал. А иначе е 1:1 по конструкция с Ловато, май им е лицензен.

Със сигурност, обаче, правилният монтаж и настройката са също толкова важни. А най-вече, да почнем от това: върви добре ли на бензин? Ако не, вероятността да я накараш да върви добре на газ силно намалява. Също, трябва да се махне въздушният термостат - той мести настройките безобразно, с него и златен да е изпарителят - все ще прави каквото си иска.

За мощността - двигателите 1.6 и 1.7 се различават, освен по обема, и по степента на сгъстяване, и по фазите на разпределителния вал. 1.7 има с 6% по-голям обем, но е около 20-22% по-мощен.

В Лада на газ, NGK 7 са по-подходящи. Но и 6 трябва да стават.

А, и още нещо - в София, в градско движение, 18/100 може да направи и съвсем изправна Нива.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                    Честно да кажа аз разлика във вървенето на моята между газ и бензин не усещам.На газ съм и задал повечко предварение-/около 8-10гр.начален ъгъл/ и колата върви доста сериозно.Вчера отново засякох разхода на газ по асфалт-минах 60км.-извънградско,40км.-градско.Изгоря ми точно 13л.
                    П.П.Само да отбележа за колегата,че моята е 1.7.От личен опит мога да кажа,че разликата в мощността и пъргавината между 1.6 и 1.7 е голяма.Как точно тези само 100 кубика се отразяват толкова осезателно и аз не мога да си обесня???Карал съм три Ниви 1.6,двете от които с перфектни мотори,но спрямо 1.7 са си просто "гола вода" като вървене.
                    При 1,7 диаметъра на буталото е по-голям от хода(супер-каре,голямо каре),от там и разликата във вървенето+фазите на разпределителния вал,докато при 1,6,ход и диаметър са почти равни(каре),по-пъргав е,за сметка на мощноста във високи.
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

На бившата ми Дедра бях монтирал Волтран и никога не е създавал никакви драми. Колата винаги е работела отлично на газ с приличен разход. Сега синът ми я тормози и няма оплаквания.
                      Волтранът си е Ловато отвсякъде - за мен и двете са дървета в сравнение с Ренцо Ланди и БРЦ.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

не става и не става.относно двигатела,съвсем наред си е,на 70 хил.км е,аз си я докарах на 47 хил. от швейцария,като беше зацепена само на бавни,бяха и извадили зъбното колело за бързи от раздатката,както и да е.купих и всичко ново,и пак не ще да се отрегулира,не знам,на майстори ли не попадам,какво ли...?сега ми казаха за някакъв на колелото на павлово,та там ми е надеждата

Коментар

Нещо май не случваш на специалисти. В този автомобил и газифицирането му няма никаква мистика.
                          За бавните разбирам - просто на бързи няма мощност да се движи из Алпите с това моторче от кафемелачка, но това няма наистина никакво отношение към газта.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Стига с тия майстори, кажи първо как е монтирана уредбата. Най-добре - снимай. Пак да питам - там ли е въздушния термостат?

Коментар

срам не срам,не знам какъв е тоя въздушен термостат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X