Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чистачките на Нива - надеждност?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чистачките на Нива - надеждност?

Въпросът е малко странен, но мнението на хора, които са ползували по-продължително време Нива ще ми е от огромна полза.
    А въпросът е, доколко са стабилни двигателя и редуктора на чистачките на Нива? Става дума ей за това. Интересува ме и доколко е истинско и какви са шансовете да е ментак? От ЕмК-33 не съм пазарувал поне от 5-6 години и нямам идея какво продават.

Възелът няма да се използува в кола, просто ми трябва нещо редуктор, работещо на 12V, а като параметри, това горе-долу ми отговаря на изискванията. Няма да се мокри, няма да работи на минусови теператури, няма и да се товари на макс. Единствения му зор ще е, че ще работи по 2-3 часа на ден (сумарно), всеки ден, с множество тръгвания и спирания. Ако издържи поне 2 години без ремонт, би било отлично.

Спрял съм се на този вариант, защото ще ми трябват (или поне се надявам да ми потрябват) 3 до 6 еднакви, а по моргите не се знае какво ще има, нито в какво състояние ще бъдат.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

От: Чистачките на Нива - надеждност?

EMK-33 не са най-надеждният доставчик, с който съм работил. Извън това, моторчето няма особености. Обикновено работи. Я кажи, машина за пуканки ли ще правиш, или телоподаващо?

Коментар

От къде да купя чистачка за задното стъкло?
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
        От къде да купя чистачка за задното стъкло?
        По бензиностанциите продават универсални. Аз ползвам едни леко дъговидни, които много добре прилепват към стъклото. Задната ако не е нестандартна, би трябвало да стане с тях.

За ЕМК-33 - не купувайте нищо от тях, освен ако няма откъде другаде. Тях ги ползвам само за ауспуси и други дребни заварки и то под строг визуален контрол.
        Самото моторче е доста надеждно, на мен ми се е разваляло само веднъж за 100000 км
        Александър

Коментар

Благодаря, точно от тази информация се нуждаех. Ще помисля още малко, има и друг вариант.

@Ясен: нито едното, нито другото. Трябват ми за задвижване на позициониращи винтове на една машинка. Запонах сериозно да се замислям, дали позиционерите за сателитни чинии няма да ми свършат по-лесно работа, позиционирането и без това е достатъчно грубо, а си спестявам доста работа. Ще видим.

Коментар

Може да се ползва и за въртене на грил...това за майтап/макар че съм виждал направен/.Иначе за 5 години притежание на Нива смених 3 моторчета-последните 2 нови.Толкова за надеждността.
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Мда. Направо ме улесни с избора. Всъщност, тъкмо от "новите" се притеснявах най-много. Благодаря!

Коментар

Ами разходи се по моргите дето събират паметниците от цяла София моторчета от "стария матерял" има колкото искаш..
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  Ами разходи се по моргите дето събират паметниците от цяла София моторчета от "стария матерял" има колкото искаш..
                  Не искам от морга. Случаят не е такъв. Както и да е, проблемът е решен по друг начин.
                  Благодаря още веднъж на всички за отзивчивостта!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X