Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шумо и звукоизолация на купето на Нива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Шумо и звукоизолация на купето на Нива?

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
    Колеги и аз мисля след като изкърпя купето от вътре на Патрола да му направя шумоизолация.Като се поразтърсих по магазините намерих един материал за звуко и шумоизолация на подове.Представлява нещо подобно на подложката която се поставя под ламиниран паркет.Предлага се в различни дебелини-3,5,10мм. като го има и във вариант с алуминиева вложка.Веднага си закупих 3мм с вложката и си направих изолация на предния капак.Карам го с нея вече около 3месеца и не е мръднало.Мисля че е по-добър вариант от микропорестата гума тъй като е доста по-здраво.Цената варира за различните дебелини/за модела с алуминиевата вложка /от 7.5до 11-12лв. на кв.метър. Мисля след изкърпването да намажа колата от вътре с някакво боди или нещо подобно /има много здрави химии/с антикорозионно и звукоизолационно действие.След това да използвам от този материал с дебелина 10мм/с алум. вложка/,като около скоростните лостове /при мен са два/най вероятно ще има едно парче 3 или 5мм.От тук вариантите са два.Да сложа върху изолацията щатния мокет,а другия вариант който лично за мен е по-примамлив,но и по-трудоемък и по-скъп е да облека цялото купе/пода де/,включително и багажника с най-тънката алуминиева рифелова ламарина/около 0.8мм/.Последните два варианта все още ги обмислям.
    Кажи все пак откъде си го купил този материал?
    А за алуминиевия рифел-аз също ще слагам като свърша останалото.Спрял съм се на рифел 1,5 мм с кръстосана шарка.Лист 2 на 1 м струва 80 лв.Ще покрие багажника и резервоара(оригиналния капак ще отпадне) и ще остане за вратите отвън.
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

Коментар

Ами как да ти кажа....в Ст. Загора имаме един голям маркет в който се продават железарски стоки,инструменти и др.Магазина е "Багира",и там го намерих този материал.Преди време запитах на ЛС Венцислав Петров за подобен материал/бяха изолирали един Нисан/,и той ми спомена че са го купували от фирма "Тояга".Те поне са известни и са в София.Но като им разгледах цените на изолациите....от20 до 60лв за метър квадратен и се отказах.За моя багажник и аз мисля да ползвам рифел 1.5мм ,но за купето където има много чупки ще взема 0.8мм. за да може по-добре и по-лесно да легне и да се обработва.Това е.Като съм готов ще пусна снимки/най вероятно в подфорума Нисан/ и ще видиш какво се е получило.Но това ще е най-вероятно в края на м. Август.За сега чао.
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Вижте как се е справил с проблема един колега: http://moiseenko.com/pobeda/garaz/shumka.htm
        и аз имам проблем с изолацията (просто я няма ) като свърша с изкърпването я почвам.Ще я правя като този убавец.У нас разбрах че вече внасят споменатата изолация ППЭ http://www.izolon-bg.com/isolation/ (кофти,стана реклама ) Успех!!!
        С "Фармахим" - непобедим
        Дизел - само дънки!

Коментар

Тези дни видях една кола, как е направена. Използвано е покритието не знам, как се казва за бетонни плочи за гаражи производство на "Изола Петров". С една ролка се покрива 10 м. кв. Процедурата е следната, след като се разкомплектова автомобила:
          - изолацията се нарязва по шаблон от старото покритие
          - пода се почиства, обезмаслява и се намазва с битум, който се закупува от там, от където е купено и покритието
          - след като позасъхне, най добре да се чете упътването се залепва с помоща на пистолет за горещ въздух
          Здравината на залепване е много здрава. При това не пропуска и вода, а както е известно автомобилите гният от вътре на вън. Дебелината му е около 5 мм. Не се изхвърлят остатъчни парчета, залепва добре и едно в друго. Цената на една ролка е около 50 лв. от най-скъпата. Върху това покритие може да се сложи и алуминиево за още по добра шумоизолация.
          Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
            Горепосочените материали не трябва да надхвърлят 120 лв.Работата е около седмица.
            Би ли се наел срещу заплащане да го правиш и на други Ниви?
            Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
              Би ли се наел срещу заплащане да го правиш и на други Ниви?
              Колеги,ще отговоря на въпроса на GODzillata публично,тъй като получавам ЛС от колеги по тази тема,но не отговарям.Причината не е в проява на неуважение към Вас,а доста лична.Ще я споделя,за да да не си помисли някой,че подвеждам хората.
              До юни миналата година работех заедно с брат ми в гараж с двор.Имотът е собственост на снаха ми,а инструментите и оборудването бяха мои.Нещата вървяха добре и даже се ангажирах да направя от-до колите на Деян и Нейчо.Щях да им пиша ЛС-та да ги докарат около 15 юли.И тогава ме застигна нещастието-на 28 юни вечерта брат ми внезапно почина.Без да е боледувал,без нищо.При това положение аз трябваше да освободя помещението и си натъпках цялото оборудване в едно мазе 6 кв.м.Не съм продал нищо,въпреки че имах много предложения.А тази работа не може да се работи на улицата.Пазя си всичко, ако някой ден се отвори възможност за работа.Сега съм наемен работник(вярно,доста платен),но нямам възможност да кърпя и изолирам коли.Трудно бих могъл тепърва да започна с друг човек.

Извинявайте още веднъж,че Ви занимавам с личните си грижи.Направих го само за да не се чувствате измамени.Ако започна пак,ще пиша тук и Вие първи ще разберете.

Бъдете здрави.

Коментар

Hala,соболезнования за загубата...
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

съболезнования.

Коментар

Благодаря ви,момчета.Да приключим с моите истории и да се върнем към живия живот.

Коментар

колега , съболезнования за загубата.
                      Но както каза ти да се върнем на темата .
                      само едно въпросче от моя страна ако може.. притесняваме фактът че нивата и без това не е много лека но с тази изолация не става ли прекалено пък ? и горе долу колко ще тежи се пак от там се увеличава и разхода и износване ,а пък всички знаем за недостатъка на нивата с прекалено тежката предница,малкия ход на окачването и бързата амортизация..
                      Мерси и поздрави от варна
                      Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
                      Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

Ако имаш предвид това което аз слагам в колите,мерил съм го.(без ламарината за кърпеж).От 8 до 12 кг.Смятам,че не е много.

Коментар

Hala, благодаря за отговора и съболезнования за загубата!
                          Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Колега Hala,
                            някаква промяна в статуквото?
                            "Успехът се състои в това да вървиш от една грешка към друга, без да губиш ентусиазъм."
                            сър Уинстън Чърчил

Коментар

Ще ви кажа как аз реших този проблем и с какви материали. Значи там където има представителство на "Ерато" продават един материал от пореста гума с алуминиева подложка от едната страна и го има в 2-3 размера като дебелина на материала. Аз купих около 4-5мм. мисля че беше дебелината и за около 6л линейни метра платих около 25-30лв. не помня точно. След това обезкостих "бабичката" и намазах пода здраво с "Боди 930" два пъти. След като изсъхна, го намазах още веднъж и върху него положих този материал (предварително скроен) Залепи се супер навсякъде ....отгоре поставих един материал от рода на гума (продават го в Карпет Макс) и го затворих с лайсните на праговете ,като само по средата изрязах дупки за лостовете. Стана повече от добре...вратите вътре също с "боди", задните калници и тях. От вътрешната страна на вратите също залепих от този материал.
                              ето как стана :

Коментар

Колега Hala, отчаяно се нуждая от помоща Ви.
                                "Успехът се състои в това да вървиш от една грешка към друга, без да губиш ентусиазъм."
                                сър Уинстън Чърчил

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X