Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шумо и звукоизолация на купето на Нива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Шумо и звукоизолация на купето на Нива?

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
    Ако иска,Ясен да отдели тема за теча на вода в купето на "Нива",тъй като това се оказа проблем на доста от нас,обаче повечето скромно си мълчат.
    Аз много се измъчих и накрая слагайки един приятел вътре да дебне,плиснах две кофи отпред на средата на стъклото.И открих откъде тече и защо е толкова много.Проблемът е във т.н. въэдухозаборник и клапата за студен въздух под него,която се командва с лостче от купето.При мен тая клапа си стои почти отворена и лостчето не й действа.Така че,колкото вода успее да мина през прорезите на капака,толкова се стича през радиаторчето и перката на парното долу в краката на водача и пътника до него.Та ако местите лостчето,недейте да сте сигурни,че затваряте докрай клапата.Лошото е,че това може да се разбере само по трудния начин.
    Свалих въздухозаборника/ебати думата,обаче така е в каталога на "Нива"/ и той естествено се счупи тук-там.Направих се на баровец и реших да не го правя,а да си го купя.И хоп ! Изненада ! Нашите търговци го продават само в комплект с цялото парно - т.е. си купуваш още веднъж радиаторче,вентилатор и долна кутия само срещу 145 лъвчета.А този детайл си има отделен фабричен номер и в руския каталог си е отделна част.Аман от гяволи,бе !
    Затова ще го поправя и после ще се пробвам да кача някоя снимка.
    Ако някой се сеща за нещо друго,да каже.
    Поздрави на всички.
    Парното,като на жигулите ли е?Щото,май се търкаляше едно жигулско из гаража-ако става да ти го давам,да си вършиш работа.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
      .........
      Хала, снимай или намери снимка на ова нещо, да мислиме нещо...Не видя ли такова в мазето ми? Нали имам некакви части за парно...
      145 връги да им излезнат на гадовете...
      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Благодаря,момчета,но аз го оправих и стана по-добре от преди.Оправих и поредната конструктивна простотия на Нивата.То е направено уникално тъпо.За да си свалиш въздухозаборника за да го изчистиш от листа и др. се отвиват 4 болтчета М6 /което не можеш сам,че трябва някой да държи контра от купето/ и пада всичко вътре като остава да се държи само на маркучите на парното,жилото на студената клапа и кабелите на вентилатора.Аз изрязах на местата на главите на болтчетата толкова колкото да влиза малка вложка №10.А въздухозаборника го завих към коша с 4 малки рапидки/то не му и трябва повече/ и сега той е отделен детайл и може да се сваля за продухване и чистене.
        Гайките ги залепих на местата им и сега не е необходим втори човек отвътре при разглобяването.
        Някой от вас знае ли точно от каква пластмаса са разните кори ?
        Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
        имат право да гласуват на избори.

Коментар

Хала, получи ли ми съобщението за полиестерната смола?

Коментар

Получих го, приятелю и благодаря.Аз ходих до Елин Пелин,открих "Булестер" /преместили са го/ и си купих 4 кг ускорена смола,втвърдител и 2 вида платно.Още не съм стигнал до смесването,сега оправям парното на Нивата.А и ми се струва много горещо още за работа със смола.Нямам опит и сигурно ще я изпусна първия път.

Коментар

Пробвай първо с малко количество и ако има проблем се обади. Не че съм кой знае какъв специалист, ама се научих от опит.
              Колкото до парното, то и моето е за оправяне. паднало ми е средното жило, амаме мързи да разглобявам всичко. Притеснява ме обаче, че след дъжд и моята е пълна с вода. В събота ще я пробвам с маркуча, ама дано не тече оттам дето тече твоята, че не ми с разглобява.
              Ако ти трябва друга помощ, главно по бои, табло с прибори и антикорозия пиши.

Коментар

Хала, и на мен ми протече в нивата. Като пръскам с маркуча по предния капак, тече в краката на мястото до шофьора. На шофьорското мясно не тече. На капака, където е решетката горе имам пластмасов въздухозаборник. Незнам дали влиза оттам. Кажи на теб откъде ти течеше и какво мога да направя. Не ми се разглобява цялото парно. Може ли с нещо да се запуши? Ако е като твоя теч де. Ако на отвора на заборника в двигателя сложа някакъв найлон? Питам, защото сезона на ремонти свърши вече и почва ловния сезон.

Коментар

За да не разтуряш всичко,първо внимателно извади решетката,която е във въздухоедиквоси.Внимавай,че може да се спука целия корпус и трябва да го правиш полуметален като мен.Оттам може внимателно да бръкнеш и да стигнеш студената клапа.Нека някой друг да мести лостчето в купето,а ти ще я следиш как се движи.Особено е важно дали се затваря докрай.Тя е с едно глупаво уплътнение от дунапрен и ако колата е по-старичка,то се разпада.Ако вадиш всичко,на неговото място слагаш самозалепваща се гума 3 мм.Със същата гума сменяш другото дунапренено уплътнение,което е между средната кутия/в която е радиаторчето/ и ламарината на купето.Ще взема да снимам моята кутия,защото още не съм я монтирал и ще метна снимките в албума.Но това довечера.
                  Ако клапата не се затваря,всичката вода,която минава през прорезите на капака,минава през клапата,оттам се процежда през радиаторчето,през перката - и оттам в краката ти.

Това с найлона е добра идея,в смисъл : ако като затвориш плътно заборника и пак полееш хубаво и спре да тече вътре,това ще е ясен признак,че трябва да демонтираш парното и да го оправиш./Може да използваш случая да си смениш кранчето със сферично,ако вече не си го сменил./Ако продължава да се пълни,значи е друго и трябва да се търси какво е.
                  Изобщо това най-добре става с двама човека.Помощникът полива,а ти се гмуркаш вътре и дебнеш.

Успех !
                  Последно редактирано от Hala; 04-08-09, 16:07.

Коментар

Извади акомулатора и ще видиш откъде влиза вода в купето
                    Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Извади акомулатора и ще видиш откъде тече вода в купето
                      Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Между другото си изолирах капака и тунела с firex 1 см и съм изненадан от ефекта. Шума вътре спадна драстично и то при положение, че подът е измазан с боди и има един балатум отгоре, а изолацията между купето и двигателя я махнах. Препоръчвам го това нещо. Даже има и по дебела - 2 и 3 см. Взех 2 квадрата по 8,50 кв.м. и ми останаха парчета ако ми се отвори време и за изолация между купето и двигателя.

Коментар

Откъде го купи тоя материал на такава цена ?

Коментар

ами купиха ми го от софия. склада беше в дружба. ще ти пратя на лс координати, че пак ще кажат , че е реклама

Коментар

От: Шумо и звукоизолация на купето на Нива?

Добър вечер!Колеги започнах и аз да правя шумо и топло изолация на купето на една от нивите ми.1 премахнмах руското подобие на боди/асфалт или там каквото е,намазах обилно с боди навсякаде-за по сигорно минах 2 пъти.2 облепих цялото купе с минерална вата от тази дето е с фолиото.Купил съм си и оригинален мокет за нива,който обхваща цялото купе,чак горе до питата на парното и отзад до ламарината резервоара.Мокета е огънат по купето на нивата и става много добре.Имам един въпрос-да слагам ли нещо над ватата или да я оставя така и да слагам мокета отгоре,приготвил съм и една друга изолация за вратите,но незнам точно каква е.Наподобя на тази дето се слага под паркета.Колата отива са монтаж на инсталация,като я прибера ще пусна някоя снимка.

Коментар

От: Шумо и звукоизолация на купето на Нива?

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                                Добър вечер!Колеги започнах и аз да правя шумо и топло изолация на купето на една от нивите ми.1 премахнмах руското подобие на боди/асфалт или там каквото е,намазах обилно с боди навсякаде-за по сигорно минах 2 пъти.2 облепих цялото купе с минерална вата от тази дето е с фолиото.Купил съм си и оригинален мокет за нива,който обхваща цялото купе,чак горе до питата на парното и отзад до ламарината резервоара.Мокета е огънат по купето на нивата и става много добре.Имам един въпрос-да слагам ли нещо над ватата или да я оставя така и да слагам мокета отгоре,приготвил съм и една друга изолация за вратите,но незнам точно каква е.Наподобя на тази дето се слага под паркета.Колата отива са монтаж на инсталация,като я прибера ще пусна някоя снимка.
                                Роска, на горната страна на ватата, има ли нещо като найлон, защото на наща има нещо като найлон, сигурно идеята е да не се мокри..Та ако го няма, не е лошо да сложиш, май се слагаше като се нагрее малко, защото като го пипам е като залепен на ватата..
                                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                                Honda Dominator 650
                                088ЧЧ93979-->Борис
                                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X