Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шумо и звукоизолация на купето на Нива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Шумо и звукоизолация на купето на Нива?

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
    Изглежда добре. Сподели впечатления относно обезшумяването и цена на използваните материали.
    За цената на материалите;
    -воалит купих го от едно семейство което си го донесли от Турция,понеже в Разград и околности не можах да намеря точно такъв,с фолио отгоре,за него след пазарлък броих 110лв.
    -гума на пласт закупена от Ямбол,мисля че беше Гомо пласт ,някъде в форума е цитирана,цената й 3.67 линеен метър без ДДС ,широка е 250мм,това е най голямата широчина каято предлагат,дебелина 9 мм,има и по дебели но мисля че няма смъсъл от такава.На мен ми отиде приблизително 23-24м.
    -е и други дребни неща,боди една кутия ,лепило малко повече от една кутия.

Коментар

да споделя и моя опит
      по подобен начин обезшумих и моята уазка, само че с нещо като стереопор, което се използва за поглъщане на шума от ламинат и е гъфкаво, а отгоре съм сложил нещо като мокет, само че с две страни
      резултата е, че уазката се доближи до съвременните автомобили
      изчезна боботенето от двигателя, гумите почти не се чуват и съответно вече си позволявам и по дълги пътуваня с нея

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
        Тези "рога" гората ще си ги прибере, така, че не ги поставяй. Мисли за някаква защита на стоповете и , ако можете приберете теглича по-навътре към бронята и го качете по-на горе.
        За рогата си мисля също,а пък и в крайна сметка колата нали е за гората.Но нищо ни не пречи и някое кафенце в центра
        За защита на стопове ще помисля,а пък и ти дай някъква идея.

Коментар

За изолация най-добрият вариант е STP поне според мен, (занимавам се с car audio) в aval.bg(car audio-stp) може да видите цялата информация както и различните видове изолации (врати, таван багажник, капак и др.) Мисля че има и ценова листа (за цяла кола е доста скъпичко но ефекта е голям). Монтажа е много лесен само трябва да са чисти повърхностите.

ПП. Дано да съм бил полезен

Коментар

Колеги освен всичкото изолиране с цел малко по-добър комфорт, обърнете внимание на предния капак. След цялостното изолиране на купето, с което се гъзих доста време и похабих сумати нерви, колата утихна доста и останах доволен, но въпреки, че сложих максиманло много материал под таблото, и навсякъде отпред много по-дебело отвсякъде в купето двигателя пак се чуваше доста. Поразрових се в нета и видях някои неща и реших пак да се захващам. Та какво направих, жалко че нямам апарат да ви покажа снимки. Намерих тази фирма, която предлага шумоизолации http://www.di-tradebg.com/articles.p...icleGroupID=44 , взех си echobon i firex, по 9.50 квадрата. И двата са с различни коефиценти на поглъщане и firex-а е трудно горим и е идеялен за под капака без опасност да се запали. За по-лесно свалих капака и почнах като първо ползвах ехобон-а и го изрязах на триъгълници ,за да се изравни отвътре и сложих един плат който да държи цялата изолация, защото материялите са доста крехки. След плата два листа firex и всичко го лепя с прома.Това е за капака. Отделно на вратите отвътре залепих една битумна лента с алуминии отгоре, взех я от Бриколажа има ги на практикер. Има различна ширина 5,10 20 санта. Тя е самозалепваща и сложих два слоя. По принцип ползата от нея е не точно ясен, защото се води хидроизолационна, но от форумите дето изчетох, много хора казват, че това е евтин еквивалент на диманат-а и STP-то и са много доволни, към тях спадам и аз. И накрая качих се и направих едно кръгче и разликата беше доста голяма, мотора е много приглушен. Не мислех че една кора на капака ще окаже такава голяма разлика.

Коментар

След като свърших с изолацията ,за резултати ще уведомя по късно ,тъй като още на съм я пробвал,дойде ред и на лебедката.Лебедката е 6000лб ,закупена от Явор Вромос.Разглеждах тук и по други форуми,основно русски,варианти за монтаж и най накрая избрах този;

Доста мислех и за предна броня,ето какво се получи:
              Прикачени файлове

Коментар

Доста напред си я изнесьл тази лебетка,ще ти сьздава ядове.
                0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Не се вижда от снимките дали е прибрана максимално на зад, но и да е така ролковият водач стърчи много напред и пречи. Иначе изработката е хубава, поздрави за труда и усилията, който сте положили.

Коментар

Първоначално публикуван от vladyas Преглед на мнение
                    Доста напред си я изнесьл тази лебетка,ще ти сьздава ядове.
                    Лебедката е прибрана плътно до предната ламарина,няма къде по плътно,ролковият водач и той залепен плътно до лебедката,може на снимките да изглежда така.Ще се помъча да направя по подробни снимки.

Коментар

Колеги,взех една "Нива" в доста лошо състояние и я правя в момента.Като цъкнете на "Общност",после на "Картини и Албуми",ще намерите един албум със заглавие "Нива - старт от скрапа".Там слагам снимки на това,което правя,макар и бавно,защото е на улицата.Та може да погледнете,отворен е за всички и ако имате въпроси или забележки - готов съм да ги чуя.
                      Поздрави.
                      Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                      имат право да гласуват на избори.

Коментар

Сега,след дъждовете се появи проблем.В краката на шофьра влиза вода,и не е малко - около 1 см локвичка.Не мога да разбера откъде идва,а не става да пусна маркуч отгоре и да гледам,че общинарите само това чакат.И от другата страна влиза,но е много малко.Случвало ли се е на някого от вас ?На мен в старата Нива не е влизала ни капка и сега съм в чудо.Добре,че е асфалтовата мушама на пода.Та ако някой се сеща,да каже.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                          Сега,след дъждовете се появи проблем.В краката на шофьра влиза вода,и не е малко - около 1 см локвичка.Не мога да разбера откъде идва,а не става да пусна маркуч отгоре и да гледам,че общинарите само това чакат.И от другата страна влиза,но е много малко.Случвало ли се е на някого от вас ?На мен в старата Нива не е влизала ни капка и сега съм в чудо.Добре,че е асфалтовата мушама на пода.Та ако някой се сеща,да каже.
                          Ти си добре ,вчера като отворих Грозньо,водата вътре беше до прага .При мен тече през уплътнението на предното стъкло,и отгоре покрай рамката на вратата-явно уплътненията са се "спекли" и покрай тях сълзи,а при дъж като онзиденшния,направо си тече...
                          При Нивата,огледай и легена под прозореца,дето е механизма на чистачките,да няма някоя дупчица.
                          Успех.
                          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Благодаря,приятелю.Не е от легенчето,от стъклото е.Аз имам и от двете страни по едно ръждиво петно под уплътнението.Предлагай лечение,без смяна на стъклото/поне засега,иначе имам една люспа баш в средата/.Нещо силикони,такива простотии.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                              Благодаря,приятелю.Не е от легенчето,от стъклото е.Аз имам и от двете страни по едно ръждиво петно под уплътнението.Предлагай лечение,без смяна на стъклото/поне засега,иначе имам една люспа баш в средата/.Нещо силикони,такива простотии.
                              Е,на Нивата,стъклото нали е с уплътнение,извади го внимателно,оправи си ръждите,и при обратния монтаж,може и някакъв силикон да се добави-ей-тъй,за разкош .
                              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Ако иска,Ясен да отдели тема за теча на вода в купето на "Нива",тъй като това се оказа проблем на доста от нас,обаче повечето скромно си мълчат.
                                Аз много се измъчих и накрая слагайки един приятел вътре да дебне,плиснах две кофи отпред на средата на стъклото.И открих откъде тече и защо е толкова много.Проблемът е във т.н. въэдухозаборник и клапата за студен въздух под него,която се командва с лостче от купето.При мен тая клапа си стои почти отворена и лостчето не й действа.Така че,колкото вода успее да мина през прорезите на капака,толкова се стича през радиаторчето и перката на парното долу в краката на водача и пътника до него.Та ако местите лостчето,недейте да сте сигурни,че затваряте докрай клапата.Лошото е,че това може да се разбере само по трудния начин.
                                Свалих въздухозаборника/ебати думата,обаче така е в каталога на "Нива"/ и той естествено се счупи тук-там.Направих се на баровец и реших да не го правя,а да си го купя.И хоп ! Изненада ! Нашите търговци го продават само в комплект с цялото парно - т.е. си купуваш още веднъж радиаторче,вентилатор и долна кутия само срещу 145 лъвчета.А този детайл си има отделен фабричен номер и в руския каталог си е отделна част.Аман от гяволи,бе !
                                Затова ще го поправя и после ще се пробвам да кача някоя снимка.
                                Ако някой се сеща за нещо друго,да каже.
                                Поздрави на всички.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X