Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Напукани гумени втулки на амортисьорите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Напукани гумени втулки на амортисьорите

Здравейте,

отскоро имам нива 1.6 95'та не съм сигурен кое е за ремонт и кое си е нормално. Сега съм нарочил гумените втулки на амортесьорите - изглеждат изсъхнали,напукани и много стари. Всъщност всички подобни гумени втулки по окачването изглеждат така. Нямам оплаквания към ходовата част, няма тропане или други странни шумове но не ми изгледа нормално тия втулки да са в това състояние все пак ?
    .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img089.jpg
Прегледи:1
Размер:63.1 КБ
ID:5931589
    И още нещо - дали някои има впечатления от свестен сервиз в Разлог или Банско в който да разбират от Нива ?

От: Напукани гумени втулки на амортисьорите

Нормално е да са в този вид.

Коментар

Колега пиши от къде си,така ще е по-лесно да ти помогнем.Веднага ще те насочим към компетенти в тая насока хора.Поздрави и добре дошъл.

Коментар

Аз съм от София но Нивата си я държа на Банско и обикалям близките гори с нея от време на време. Виждам че вие сте от Добринище, къде си я подържате там ?

Коментар

Т.е не е нужно да ги сменям преди да се разпаднат окончателно и да почне да тропа ?

Коментар

И при мен са така, даже ми казваха скоро на едно място, че са за смяна. Не са. Ако не тропа, скърца или показва неустойчиво поведение по неравен път, си я карай спокойно. От време на време лягай отдолу и притягай с два ключа 19 всичко що има да се притяга.

П.П. Нищо чудно самите амортисьори да са доста стари, при мен ги смених за първи път на 90 000 км, а още си работеха нормално, но колата не беше виждала кой знае какви трудности.
            Александър

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
              Колега пиши от къде си,така ще е по-лесно да ти помогнем.Веднага ще те насочим към компетенти в тая насока хора.Поздрави и добре дошъл.
              Роска Колегата ни е комшия, виж, че е писал за Разлог или Банско..

Колега не се притеснявай, аз нашата я карам така около година нито тропа, нито скърца, само ги притягам, от време, на време..
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от m17 Преглед на мнение
                Аз съм от София но Нивата си я държа на Банско и обикалям близките гори с нея от време на време. Виждам че вие сте от Добринище, къде си я подържате там ?
                Колега,аз си подържам нивата,пари за сервизи не съм давал до се.Ако някога имаш проблеми,можеш да ме потърсиш за съвет и помощ.Относно въпроса за тампоните-карай така,имат още доста хляб в тях,както казват другите колеги,възможно е и амовете да са за смяна,но това е малко вероятно.

Коментар

Мойте ги смених с нови . Струват стотинки

Коментар

Да цената е символична, но за съжаление и качеството също. И аз мойте ги смених и няма и 500 км едната втулка вече е сцепена. Докато не започнат да падат цели парчета от тях, притягам и карам.
                    VAZ 21214-Niva
                    Grand Vitara 2.0 i V6 DB

Коментар

Трабва ли ми някакво специализирано обурудване за да ги сменя тия втулки или мога просто да отвия винта, да извадя болта който крепи амортисьора и да сменя втулката ?

Коментар

Два ключа номер 19 ти трябват. Може да подпреш колата на два пъна отстрани за всеки случай.
                        Александър

Коментар

А някой от вас да е срещал запекъл болт в дистанционната втулка?
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                            А някой от вас да е срещал запекъл болт в дистанционната втулка?
                            От към страната на купето,винаги запича втулката в болта и няма вадане.Там просто нанизваш новите тампони и стягаш,имал съм случай,болта да е спекъл също,изхвърляш старата гума,нанизваш новите.Може и да припрегнеш до бензиновата горелка и да остраниш проблема с спичането-лично твой избор.Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X