Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с резервоар на Лада нива 1.7 инж.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с резервоар на Лада нива 1.7 инж.

Здравейте,колеги,при почти пълен резервоар,при спрял автомобил започва да връща под налягане гориво през капачката на резорвоара ???!!!

От: проблем с резервоар на ладап нива 1.7 инж.

Айдее, поредният.

Ревизия на вентилационната система на резервоара те чака. Вземай си схемата на хартия и разглобявай.

Коментар

Моята още в гаранцията я правиха в сервиза 3 пъти без резултат. Спасението е бензин до 3/4 резервоар и при паркиране дясната страна да е на по-високо от лявата. Тъпо, но факт.
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Аз пък съм ремонтирал вече 10-ина Ниви, все пред блока. После не се познава на какво гориво е колата, защото всичкото си седи в казанЯ.

Коментар

Ей това му се казва реклама ! Ще взема да дойда и аз
          Александър

Коментар

После имало криза - пълен резервоар !!!С гориво де!

Коментар

Е,да де.............ама като поседи паркирана,и вече не е пълен!!!!!!!!!

Коментар

От: проблем с резервоар на Лада нива 1.7 инж.

Всъщност, капачката на този модел трябва да е плътна. Ако не е, и при напълно изправна вентилационна система ще пропуща. Плоските резервоари са си така.

Коментар

При мен май основният проблем е в капачката - вече сменям поне 4-5 капачки и все не уплътняват добре. Вече съм се отказал...
                  Александър

Коментар

Не знам дали и плътната капачка ще реши проблема с намирисването на бензин. Това изкуствено налягане което се поддържа в резервоара и тези щуцерчета и връзки с лентови скоби просто няма как да бъде друго. При моята Нива, вентилацията на резервоара освен към адсорбера води и с тройник направо навън в атмосферата, както е било преди при по-старите карбураторни модели. Всичко това е заводско изпълнение. До колкото знам клапанчето на адсорбера отваря само когат двигателя работи и то май при определени оборти. Сещате се какво се получава когато е затворено, Нивата е на слънце и резервоара е пълен. Ама и това не е може би точно, защото в крайна сметка парите от резервоара трябва да се втечняват в адсорбера. Не знам дали в последните модели, където сепаратора е метален, щуцерите и тръбите на вентилацията са с по-големи диаметри и адсорбера и клапана към двигателя е друг, проблема е решен...
                    Only after the last tree has been cut down,
                    Only after the last river has been poisoned,
                    Only after the last fish has been caught,
                    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

При мен проблема не е толкова в миризмата, колкото в това, че се разлива бензин отвън дори и при полупразен резервоар като се разклати добре колата по черните пътища или по завои.
                      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                        При мен проблема не е толкова в миризмата, колкото в това, че се разлива бензин отвън дори и при полупразен резервоар като се разклати добре колата по черните пътища или по завои.
                        Колега, ако намериш качествена капачка за резервоара се обади. Ще съм ти много благодарен. И аз си търся, но за сега без резултат...
                        Only after the last tree has been cut down,
                        Only after the last river has been poisoned,
                        Only after the last fish has been caught,
                        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Пробвайте с пластмасова капачка,като сложите допълнително по още един гумен пръстен.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Всъщност, капачката на този модел трябва да е плътна. Ако не е, и при напълно изправна вентилационна система ще пропуща. Плоските резервоари са си така.
                            Абе,досега 75000км. не е изпускал през капачката...............както и да е -оправих го резервора !!!!!!!!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                              Пробвайте с пластмасова капачка,като сложите допълнително по още един гумен пръстен.
                              Купих от арменеца пластмасова с ключе, но витките се деформираха от бензина. Една заран, като отивах на лов, се отбих да сипя бензин, но капачката заяде. Добре, че имах яка отверка и си пазех старата капачка.
                              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X