Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуменото каре на 1.7 - РК/СК

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуменото каре на 1.7 - РК/СК

Как се сваля това каре - между скоростната кутия и раздатката.
    Няма сваляне от страна на раздатката. Болтовете са дълги и не излизат .
    Има нещо ново за мен . На другите Ниви го нямаше - към карето има и друго гумено "нещо" и болтовете опират в това нещо и не излизат ..... дори с напън .....
    Малко помощ ?
    Благодаря !

Мисля вече да минавам на вариант сваляне и на раздатката..........? Така ли трябва или нещо аз бъркам ?

От: Гуменото каре на 1.7 - РК/СК

Ами сваляш раздатката.При 1.7 без демонтаж на нея не става,защото болтовете на гуменото каре опират в пластмасовия предпазител на съчменото каре.Най-лесно това става като я разкачиш от съчменото каре-/развиват се 4-че гайки 8мм.,които го свързват към фланена на раздатката и готово/.И после като вземеш да монтираш новото гумено каре задължително първо го поставяш на мястото му,стягаш му болтовете и чак тогава махаш скобата,която го държи натегнато-/тя се явява монтажна/.Излъжеш ли се да махнеш първо скобата монтажът му се превръща в малко приключение-не,че не става,но значително по-трудно и бавно.Успех-работата не е трудна.Отнема около 1ч.
    Последно редактирано от Янко Желязков; 02-05-11, 14:33.

Коментар

Благодаря, колега !
      Така се оказа, че е единствения начин за сваляне на карето . Малко са развалили лесно ремонтируемата възможност на Нивата, но както и да е .
      Иначе сменях съединител, че още откак я купих нещо трудно, твърдо и странно включваше. Издържа 3 хил. км и толкова. Пребуксува в една река и за малко да остана в реката (кал до праговете и затънах ...)
      И реших да пробвам нов съединител - засега е добре. Включва леко и лесно. (най-после)
      Който обича експерименти- ето :
      Взимате съединител от Полски фиат 125 и става без никакви преработки. С по-добра работна площ е.
      Толкова засега.
      Още веднъж благодаря, Янко !

Коментар

Няма защо,нали за това сме тук-да си помагаме.Между другото и аз съм чувал за Фиатовски-/от 125р/ съединител,но не съм пробвал.Лятото го сменях моя и сложих Руски,стандартен за Нива.За сега вече 16 000км. нямам оплаквания.Колкото изкара толкова.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X