Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Протече ми радиатора - ремонт или нов?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Протече ми радиатора - ремонт или нов?

Протече ми радиатора на Нивата някъде по снадката между пластмасовия капак отстрани и питата. Ако може да се ремонтира кажете къде да го влача в София или направо да купувам нов.
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

От: Протече ми радиатора - ремонт или нов?

Купувай нов радиатор,там където е протекло има гумено уплътнение,което едва ли ще намериш по магазините.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
      Протече ми радиатора на Нивата някъде по снадката между пластмасовия капак отстрани и питата. Ако може да се ремонтира кажете къде да го влача в София или направо да купувам нов.
      Ако беше от горната страна, лесно, но щом е отстрани....Може да експериментираш, да го залепиш или запоиш(с голям поялник и мощен..)Но дали ще кара..
      Нашия протече от горната страна, слагахме в течноста най различни глупости за залепване, прочистване и т.м, но файда "Йок"..Накрая ми писна, взех поялника и калая, и почнах да го наварявам, после една боя(шпрей, но взе от горещината да се люпи, трябва да го пребоядисам)Няколко пъти повторих боята и не капе..
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ако колата е с по-новите радиатори(алуминиев) по-добре не си губи времето и да постигнеш някакъв резултат ще е за кратко, купувай нов или търси втора употреба.
        Land Rover Discovery II 3,9 V8
        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Нов! Много опит.
          Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
            Колега и моя сълзи от същото място вече 2 години.Доливам по около литър на два месеца.Лично аз се каня да го сменя с нов.Не съм се интересувал,обаче какви пари вървят.Моя също е алуминиев.

Коментар

Колега радиатора на 1.7 нива е "Западно" подобен-дори и да го залепиш,при човек който разбира от тия работи няма файда.Майстора ще ти вземе 20-30лв и след 2-3седмици пробива до обработеното място,айде пак 20-30лв и цената за ремонта се доближа до тази на нов радиатор.Цената на нов е около 120-130лв,медните за 1.6 за около 250,незнам защо е тази разлика в цените.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                Колега радиатора на 1.7 нива е "Западно" подобен-дори и да го залепиш,при човек който разбира от тия работи няма файда.Майстора ще ти вземе 20-30лв и след 2-3седмици пробива до обработеното място,айде пак 20-30лв и цената за ремонта се доближа до тази на нов радиатор.Цената на нов е около 120-130лв,медните за 1.6 за около 250,незнам защо е тази разлика в цените.
                Off-topic...
                Медта е по 9-10 лева кг..Затова е такава разликата.. А алуминия е по-евтин..
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Борко може и да си прав,неуспорван факт е,че медта се изкопува доста скъпо.Аз патих с радиатора на пасата,нов "менте" неоргинален струваше нещо от порядъка на 150-170лв,оригиналния беше към 250лв.Взех си оригинален на вектрата също се скапа радиатора,това исузо мотор него пожелавам на никой 380лв радитора на това чудо.С много мъки и много познати намерих нов радиатор за 305лв.Та мисълта ми е,че нов нивов направо е цвете на мен ако ми се наложи бих си сложил нов радиатор и да забравя за проблемите.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                    Борко може и да си прав,неуспорван факт е,че медта се изкопува доста скъпо.Аз патих с радиатора на пасата,нов "менте" неоргинален струваше нещо от порядъка на 150-170лв,оригиналния беше към 250лв.Взех си оригинален на вектрата също се скапа радиатора,това исузо мотор него пожелавам на никой 380лв радитора на това чудо.С много мъки и много познати намерих нов радиатор за 305лв.Та мисълта ми е,че нов нивов направо е цвете на мен ако ми се наложи бих си сложил нов радиатор и да забравя за проблемите.
                    Така е...Прав си!!ВАз-овските части, все още държат ниски цени, дори и след необяснимото, вдигане на цените, на някой части..Спираме с спама..
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ако е алуминиев,задължително нов,не се занимавай,ще останеш без нерви,виж медният е друга бира,подлежи на всякакъви издевателства включително съкращаване на тръбички,запоява се без проблем.
                      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Там кадето е текло пак ще тече . При тези сравнително ниски цени по-добре нов .

Коментар

Купих нов. Днес го монтирах. За сега всичко изглежда добре.
                          Благодаря на всички взели отношение по темата.
                          Only after the last tree has been cut down,
                          Only after the last river has been poisoned,
                          Only after the last fish has been caught,
                          Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Вече сте решили проблема, но да спомена моето мнение с идеята да е полезно на някой друг. Аз бих взел меден от 1,6 от моргите. Ходенето по горите, повечето вибрации, клечки от храсталаците - вероятността за повреда е по-голяма. Медния се ремонтира с поялника. И медта топлоотдава по-добре от алуминия.
                            ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                            Е250 1998-продаден
                            Субару Пустош

Коментар

Първоначално публикуван от krismarg Преглед на мнение
                              Вече сте решили проблема, но да спомена моето мнение с идеята да е полезно на някой друг. Аз бих взел меден от 1,6 от моргите. Ходенето по горите, повечето вибрации, клечки от храсталаците - вероятността за повреда е по-голяма. Медния се ремонтира с поялника. И медта топлоотдава по-добре от алуминия.
                              Само че нещо не съм виждал Нива по моргите . Колкото и строшена и изгнила да е пак можеш да продадеш повечето неща от нея и като стигне до моргата вече няма къкво да свалиш .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X