Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поставяне на Зумери..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Поставяне на Зумери..

Здравейте колеги..
    От известно време се чудя как да си направя, някой благинки в нивата.Та сега измислих, когато са пуснати фаровете на нивата и се отвори врата, да писука зумерче.Също и когато колата е оставена на контакт, без да е запалена, когато се отвори вратата пак да писука, защото един път, така ми изтече газта, та едвам се прибрахме..Зумерчета имам, но остава само да разреша дилемата как да ги свържа...Та ще помоля тези от вас които имат идея как да се направи, да ударят по едно рамо..
    Гледам по тази схлема:Та ако някой може, да каже направо къде(кои бушони) трябва да вържа 2та зумера ще е супер..
    http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...ma_21213-l.jpg
    Понеже е много голяма снимката, не я качвам във форума, защото темата става много дълга(странично)
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

От: Поставяне на Зумери..

Аз съм си сложил такова за фаровете, по възможно най-простия начин. От ключа за фаровете въм взел + през диод, а масата е на бутона на вратата, когато е отворена и фаровете са включени писка.

Коментар

Това е идея - изобщо да не се пипа бушонното табло. Дали освен диода не е добре да се сложи и едно 1А бушонче?
      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от amitko Преглед на мнение
        Аз съм си сложил такова за фаровете, по възможно най-простия начин. От ключа за фаровете въм взел + през диод, а масата е на бутона на вратата, когато е отворена и фаровете са включени писка.
        А диода за какво е? Зумерите обикновено са правотокови.

Коментар

Първоначално публикуван от amitko Преглед на мнение
          И аз така го мислех, но така става само за едната врата, ами за другата??Затова ми се струва, че трябва през бушонното табло да се прекара
          Honda Dominator 650
          088ЧЧ93979-->Борис
          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
            И аз така го мислех, но така става само за едната врата, ами за другата??Затова ми се струва, че трябва през бушонното табло да се прекара
            Може и на плафона за осветление на купето. Той нали свети от всички врати?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Може и на плафона за осветление на купето. Той нали свети от всички врати?
              Да и това е идея..но е малко трудно да изкараш кабела, понеже вървят в гредата.. Но...
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Да и това е идея..но е малко трудно да изкараш кабела, понеже вървят в гредата.. Но...
                Направо го завираш зад плафона.

Но той май свети и без контакт.
                Сори.
                Последно редактирано от Пенчо; 28-04-11, 09:40. Причина: доп

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Направо го завираш зад плафона.
                  Съдейки по тази схема, трябва да стане нещо такова:
                  Така като са пуснати фаровете и се отвори някоя от вратите, ще писука.. Сега да му умувам, когато е на контакт колата и се отвори врата да писука.. Трябва ми само да намеря +совият кабел на таблото..Но кой е той...Мосля, че е "Червено-синия" вия как мислите?
                  Прикачени файлове
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

По-добре е зумера да свири само за твоята врата. На Москвича съм си вързал зумера по най-лесният начин- за плафона в купето. И всеки път когато някоя врата се отвори... ми писва главата!

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
                      По-добре е зумера да свири само за твоята врата. На Москвича съм си вързал зумера по най-лесният начин- за плафона в купето. И всеки път когато някоя врата се отвори... ми писва главата!
                      Да, така мисля и аз да направя, защото дефакто, излищно е да свири като е отворена лявата врата..
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Адаш номера става с реле.
                        Релето се захранва от извода на генератора за оборотомер, плюс се взима от ключа и се включва на нормално затвориния контакт на релето.
                        В момента който падаешконтакт през нормално затвориния контакт ще протече ток и зумера ще свирне, в момента който двигателят заработи генератора ще даде захранване на релето ще сработи и ще прекъсне веригата.
                        За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                        0878 79 20 61 Борис

Коментар

Да, така мисля и аз да направя, защото дефакто, излищно е да свири като е отворена лявата врата..
                          Точно и само на лявата врата трябва да свири!

Коментар

А защо ти изтича газта, когато си на контакт? Първо това оправи.

Коментар

За да не пищи когато натиснеш спирачките например.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X