Колеги,реших да споделя моя опит с Нивата.Всичко започна в далечната 2003година,когата все още нямах никакво превозно средство.Животните се увеличиха и се изискваше да мигрирам на по-високи терени,където са лек автомобил е почти невъзможно да се качи.Като за първоначално возило имах една жигула,вършеше работа,но си беше ходене по мъките с нея по гората.Един ден видях на ВиК нивата,как си прелиташе на местата където аз бутам,подлагам камани и дървета да мога да мина,от там започна и леко казанато "мечтата" за нивата.И ето на есен вече бях с Лада Нива 1.6,точно по тове време,нивите бяха кът,бях приготвил 6 000лв за нива.Казаха ми отиваш в Петрич,там има човек който се занимава само с ниви.Отивам,получих следния отговор-Миналата седмица внесох 10ниви и всичките се продадоха в интервал от 5-6дни.Тръгнах си от Петрич с празни ръце,от там на Дупница,от автокъща на автокъща,все така нямаше нива,където и да питах все един и същ отговор-Внесем и за 2дни се продаде,имаме поръчки за ниви,но чак след 2 месеца.Мен това не ме устройваше.2седмици търсене и преглеждане на обяви и нищо.Един ден съвсем случайно отворих мобилето и видях обява за нива в Благоевградския окръг,веднга звъннах,нивата се оказа в съседното село Баня.Отидох,след оглед и проба,до сега не бях карал нива никога очите ми останаха в нея.Веднага я платих и така започна своята служба при мен.Чак до днес,колата кара вече 8ма година и не спира да ми служи вярно.Преди 3 години,съвсем случайно попаднах на втората ми нива.Колата беше почти нова и не карана,веднага я взех без да се замислям,като вече им знаех болните места,е в тая не намерих кусур,така и до днес.Стопанството се разрасна още и постоянно бяхме в нужда от още един високо проходим автомобил,предимно за селскостопанска работа и за ходене по пътища негодни за лек автомобил.Така преди няколко 3 месеца се сдобих и с третата нива,колата беше бронирана,бронировката падна,също имаше и много липси,най-голям проблеми ми създаде ел.инсталацията.С много мерак и много труд я приведох в приличен вид и годна за употреба.Останъл съм много доволен от нива и 3те коли ми вършат идеална работа,без тях едвали бих се справил с всичките задачи.Имам възможност да си купя всякакъв друг джип,но пак се спрях на нива и мисля,че избора ми беше добър.
П.С:Слагам и една снимка на "триото",мойте ниви,без който немога.
П.С:Слагам и една снимка на "триото",мойте ниви,без който немога.
Коментар