Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как започна всичко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как започна всичко

Колеги,реших да споделя моя опит с Нивата.Всичко започна в далечната 2003година,когата все още нямах никакво превозно средство.Животните се увеличиха и се изискваше да мигрирам на по-високи терени,където са лек автомобил е почти невъзможно да се качи.Като за първоначално возило имах една жигула,вършеше работа,но си беше ходене по мъките с нея по гората.Един ден видях на ВиК нивата,как си прелиташе на местата където аз бутам,подлагам камани и дървета да мога да мина,от там започна и леко казанато "мечтата" за нивата.И ето на есен вече бях с Лада Нива 1.6,точно по тове време,нивите бяха кът,бях приготвил 6 000лв за нива.Казаха ми отиваш в Петрич,там има човек който се занимава само с ниви.Отивам,получих следния отговор-Миналата седмица внесох 10ниви и всичките се продадоха в интервал от 5-6дни.Тръгнах си от Петрич с празни ръце,от там на Дупница,от автокъща на автокъща,все така нямаше нива,където и да питах все един и същ отговор-Внесем и за 2дни се продаде,имаме поръчки за ниви,но чак след 2 месеца.Мен това не ме устройваше.2седмици търсене и преглеждане на обяви и нищо.Един ден съвсем случайно отворих мобилето и видях обява за нива в Благоевградския окръг,веднга звъннах,нивата се оказа в съседното село Баня.Отидох,след оглед и проба,до сега не бях карал нива никога очите ми останаха в нея.Веднага я платих и така започна своята служба при мен.Чак до днес,колата кара вече 8ма година и не спира да ми служи вярно.Преди 3 години,съвсем случайно попаднах на втората ми нива.Колата беше почти нова и не карана,веднага я взех без да се замислям,като вече им знаех болните места,е в тая не намерих кусур,така и до днес.Стопанството се разрасна още и постоянно бяхме в нужда от още един високо проходим автомобил,предимно за селскостопанска работа и за ходене по пътища негодни за лек автомобил.Така преди няколко 3 месеца се сдобих и с третата нива,колата беше бронирана,бронировката падна,също имаше и много липси,най-голям проблеми ми създаде ел.инсталацията.С много мерак и много труд я приведох в приличен вид и годна за употреба.Останъл съм много доволен от нива и 3те коли ми вършат идеална работа,без тях едвали бих се справил с всичките задачи.Имам възможност да си купя всякакъв друг джип,но пак се спрях на нива и мисля,че избора ми беше добър.

П.С:Слагам и една снимка на "триото",мойте ниви,без който немога.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00251.jpg
Прегледи:1
Размер:169.5 КБ
ID:5926708

От: Как започна всичко

Супер са Роска..Интересна история за нивите..
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Интересна история!Пожелавам още дълги години да си ги караш,и да не ти създават ядове!
      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
        .....също имаше и много липси,най-голям проблеми ми създаде ел.инсталацията.С много мерак и много труд я приведох в приличен вид и годна за употреба.....
        Ако имаш пак проблеми, звънни на Ясен , че неговия (цензура)..., си седи пред нас и съвсем ще се скапе (блъснат е отпред и купето за нищо не става, но за части може)
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          Ако имаш пак проблеми, звънни на Ясен , че неговия (цензура)..., си седи пред нас и съвсем ще се скапе (блъснат е отпред и купето за нищо не става, но за части може)
          Нивата не умирга! Тя се раздава ди безкрай!

Коментар

Re: Как започна всичко

Интересен разказ, може би това че си имал Жигулка до известна степен те е подтикнало да продължиш "дружбата" с руските возила. "Триото" изглежда много колоритно и всяка от машините с външния си вид показва и своята истинска същност: червената и най-стара има грубоват вид на работна машина, доказала се в боя , бялата с гуми Росава най-вероятно се използва за по-дълги преходи по асфалт, а най-новата също изглежда като автомобил с богата история...

Коментар

Така е колега,червената е бойната машина,най вече заради нея и нейната издръжливост продължих с другите ниви.Бялата е с росава,защото до преди няколко месеца беше основен автомобил а тя се юрка доста,асфалт,черно абе точно по предназначение,е в мазето я чакат едни Ласи.По бялата съм правил всички експерименти-4ри амортесьора отпред,подложки на горен носач и горен шарнир,3см гумени подложки на прожините отпред и отзад,самоделни подсилени щанги за задния мост и по-корави амортесьори за отзад с по-голям год.В бъдеще,когато остане време съм приготвил пружини от комби за отзад,заедно с раздвижна щанга(щангата още е проект),пружини от Шеви за отпред.

Коментар

Въпрос. В бронираната дали не си отнесъл и Нива с климатик ??
                - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

С нивите всеки път се питам откъде започна всичко, ама всеки сам си знае. Отървах се от една и пак на Нива се натресох . Има нещо, най вероятно сигнал от горе.
                  Подредил си ги като националния флаг.
                  Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                  Dacia Duster 4WD

Коментар

Браво колега истински фен на НИВА

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
                      Въпрос. В бронираната дали не си отнесъл и Нива с климатик ??
                      Климатика липсваше колега

Коментар

Машините се екслотират постоянно и всяка си има свойто предназначение.Зелента още няма теглич,но това е приоритета ми в събота и неделя.Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X