Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пичове дайте акъл как да си направя рамата....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пичове дайте акъл как да си направя рамата....

Бабичката ще бъде разкостена за да я стягам отдолу и искам да си направя рама на раздатката ....Ако някой има опит и е правил, нека сподели стъпките и как да процедирам.....Все пак ще бъде по-лесно да чуя съвет от вече препатили хора, за да си спестя гърбенето .....мисля да сменя и семерините на раздатката защото тече масло от тях и всички втулки по задните щанги, че са станали на кашкавал.....Ще бъда благодарен на всички отговорили ...

От: Пичове дайте акъл как да си направя рамата....

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=82203 Прегледай тази тема в нея съм писал как си направих моята и съм много доволен от резултата.

Коментар

Да прегледал съм цялата тема преди да задам въпроса, изчел съм всичко и от братята руснаци, но мисълта ми беше да се съветвам с човек вече направил такова нещо, поставил го на колата си и добил преки впечатления. Да каже каква конструкция е направил и какви предимства и недостатъци има....общо взето да дискутирам с човек който вече е минал по този път...щото от коментари няма лошо ,ама друго си е вече като е направено и пробвано.

Коментар

Здравей колега правил съм рама на предната ми Нива мисля скоро да сложа и на тази. За плюсовете мога да кажа само, че са повече от минусите, поведението на машината се променя коренно. Ето и няколко снимки как съм го направил, ако имаш нужда от разяснения питай.
        Прикачени файлове
        Land Rover Discovery II 3,9 V8
        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Доста масивно и качествено изпълнение.Поздрави за изработката,не се вижда всеки ден да се прави такова нещо!

Коментар

Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнение
            Здравей колега правил съм рама на предната ми Нива мисля скоро да сложа и на тази. За плюсовете мога да кажа само, че са повече от минусите, поведението на машината се променя коренно. Ето и няколко снимки как съм го направил, ако имаш нужда от разяснения питай.
            Много добра работа!Поздравления!
            0осем9осем7шест0осем7едно
            Миро

Коментар

@mkenzie , това наистина е добро изпълнение ,ако имаш размерите би ли ги споделил или всичко е мерено на място. Другия въпрос е от какво са тампоните върху които лягат тампоните на раздатката ?

Коментар

колега за такова качествено изпълнение говорим,много добре се е получило и ако може малко размери

Коментар

Колеги размери нямам, всичко е правено на място. Тампоните се от BMW държат опашката на скоростната кутия мисля, че ги има и на 3-та и на 5-та. Размерите ще се покажат сами когато окомплектовате един тампон от раздатка с двата тампона от BMW-то, след това е лесно. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0212.JPG
Прегледи:2
Размер:226.2 КБ
ID:5267573
                  Когато започнете работа по правоъгълните профили е желателно да се използва горещо валцован профил(винкел), на предната си позволих да огъна ламарина на абкант за да си спестя рязането на винкел 50/50мм. но се оказа, че в дълбоки коловози ако колата опре на раздатката си, правоъгълните профили стават ромбоидни.
                  Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Случвало ли ти се е да закачваш това приспособление като караш оффроуд ? Как са нещата с клиренса ....

Коментар

Да случвало ми се е и точно за това посъветвах ако ще се прави да и от горещо валцовано желязо около 5 мм.
                      Цялата конструкция слиса с 3/4см под раздатката, но дори и така е по-висока от предните носачи или задния диференциал.
                      Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

На мен също ми хареса конструкцията, затова предлагам на колегата, ако има време и му се занимава, да пуска продукта в серийно производство, а ние да поръчваме. Аз лично имам интерес.
                        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Мисля до края на месеца да си спретна една рама и за тази Нива, ще сметна разходите и цената на тампоните, ако не се лъжа последния път беше около 17-18лв за бройка. Преди да започна моята рама ще драсна в темата и ако някой иска ще ги правя на куп, че стават по лесно.
                          Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Я вземи да ги пуснеш серийно ,че и аз да подкрепя Paunoff и да си поръчам и аз една ....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X