Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Допълнителни фарове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Допълнителни фарове

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
    ... Основното чудене е дали да са дълги или fog lights и дали да са кръгли или правоъгълни. Ето как изглежда и визуално със кръгли и правоъгълни нивата :
    Вижда се, че имаш и двата вида, както и място на бронята. Щом се пускат ръчно, монтирай си и двата, така винаги ще имаш избор и право на "проба-грешка".
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Не колега, нямам двата вида. Горното са сегашните, кръгли фарове, които вече не изглеждат така. Отдолу съм направил монтаж с правоъгълните, за да видя как изглеждат.
      Александър

Коментар

А за какво са ти? Всички допълнителни фарове, които не са на покрива, не служат за друго, освен за гъзария, по принцип. То, и тия на покрива умират само малко по-късно, ама поне се бършат без да слизаш на земята, ако още не са счупени.
        При еднакъв вертикален размер на стъклото, правоъгълните дават 60% повече светлина от кръглите.
        Фаровете за мъгла на кой да е джип, може да са само на щипки, и само на магистралата. Иначе или ги нямаш, или не са за мъгла.

Коментар

Писал съм за какво са. Има и още една причина да не ги махна - понякога ми се случва да ми изгори някой от основните фарове и да нямам резервна крушка. Това с правоъгълните фарове е интересно и аз съм се насочил именно към такива.
          Александър

Коментар

... а пък за равна площ на рефлектора, кръглите светят с 30% повече. А на муцуната на жипката не те интересува ни едното, ни другото.

Оригинално Нива има вариант и с кръгли, и с правоъгълни лампи, вградени в предната маска. Светят заедно с дългите, но не решават периферния проблем.

Коментар

А при равна площ на рефлектора, нямаш или радиатор, или фар. Така че пак са само за гъзария.

Да, че може да решават някакви проблеми на мързела, не се сетих.
              По БДС крушките 60 Вт може да са само за дълги светлини, а те пак по същия документ, не може да са на друго място, освен където са главните фарове на колата. И изобщо, за конструкцията на фаровете и лампите им, в този форум съм писал най-малкото аз, за останалото пише в Правило 21 на ООН. По слухове, било печатано и в Държавен вестник.
              Ако тайния смисъл на въпроса е "как да виждам навсякъде в гората с кални и счупени фарове?", то отговора е "никак". Носиш си парцал и крушки, или чакаш да съмне.

Коментар

Някой пак обърка Нива с УАЗ, нейсе.

Все едно, крушки 60 вата (смислени) се продават само в разновидност H4, която другаде освен в главния фар не влиза. Тия по помощните фарове са H1/H3 - все по 55 Вт, не случайно. Ние тука сме мъже и ментетата 75-100-200 китайски вата не обсъждаме.

Проблемите на мързела са аксиоматично нерешими. Понякога, в опити да ги решат, гениалните хора решават някои други проблеми. Но това само гениалните.

Коментар

Е къде ги слагаш тия необърканите? На муцуната все едно нямаш фарове, по принцип. Имаш локви, клони, сняг, лед, фарове - нямаш. Хвърляш две резервни стъкла под седалката, щом толкова ще се кълвеш с катаджиите на връщане, и караш като всички. Или не ти се занимава с това, и не слизаш от асфалта, чудо голямо.
                  За УАЗа аз нямам решение. На Багирата отгоре имам една релса, и на нея са пет малки, грънч. Трите по средата - криво-ляво напред, двете крайни - рязко настрани. Палят се поотделно.
                  На УАЗовете се слагат настрани, потопени в задните колонки, или пак горе, под багажника. Нормални работни. А то къси, па дълги, па хааалоогееениии ... Чунким другите са керосинови, или неонови.
                  Чалга разговор. За човека има фарове "тип халогени", нататък какво и на кого обаждаш? Пернишки истории.

Или последните новости - за истински ценители))

Последно редактирано от Стефан; 07-04-11, 01:39.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Нормалните хора, такова нещо го поливат отдалече с много вода докато спре да пуска пара, а после му правят бетонен саркофаг. И евакуират 50-километрова зона. А ти го пускаш из Форума. Мани, мани.

Коментар

Ти остави другото, ами не е фотошоп.
                      Последно редактирано от Стефан; 07-04-11, 02:33.

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                        ... Допълнителните фарове ползвам в няколко случая - при намалена видимост (дъжд, мъгла, сняг), при каране на тъмен участък с много завои или неизвестни препятствия, като се съобразявам с другите участници в движението. Пускам ги рядко, но когато го правя обикновено е защото се налага.
                        Иска ми се да не разпръскват светлината много нагоре, за да не създават неприятности на другите водачи ...
                        А в какъв вариант са ти фаровете? Дълги или за мъгла? Ако са дълги, не виждам каква работа ще ти свършат при мъгла, силен дъжд или сняг. По-скоро ще ти пречат. Няма да са кой знае колко полезни и за каране с много завои и неизвестни препятствия. За този случай виж схемата на Стефан

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        ... Трите по средата - криво-ляво напред, двете крайни - рязко настрани. Палят се поотделно. ...
                        Крайните фарове е по-добре да са от типа "работна светлина", но и дългите вършат работа.

Дали ще пръскат светлина нагоре според мен е без особено значение, защото в ситуации, когато имаш насрещен трафик, просто не трябва да включваш допълнителното осветление (изключвам фаровете за мъгла при наличие на такава).
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Колеги, мисля си за следния вариант - да се изрежат две дупки на бронята, а тя да се подсили отвътре с П профил, захванат за двата буфера, за да се компенсира отслабването. Друго което си мислех - дали не може да се измайстори нещо като буфер с амортисьор за предната броня, като на volvo, но за многократна употреба - гледам, че някои колеги с Чероки са го направили, а нали и то е самоносещо.
                          Александър

Коментар

Колеги, гледам че тук става на въпрос за халогени на марката Wesem. Много ще съм благодарен ако ми кажете от къде бих могъл да си закупя, защото си търся един модел Wesem HO3 12V blue. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ho3_18078_blue_jpeg-500x500.jpg
Прегледи:1
Размер:44.3 КБ
ID:5641397Намирам все бели.
                            Mitsubishi Lancer Station Wagon 1.6 GLXI 16V 4WD

Коментар

Ще ти кажа ако ми кажеш разумна причина да си сложиш син.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Ще ти кажа ако ми кажеш разумна причина да си сложиш син.
                                Синхрон с пръскалките на предния капак
                                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X