Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Допълнителни фарове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Допълнителни фарове

Здравейте колеги, тъй като си търся нови халогенни фарове се замислих, дали да не премина на такива с правоъгълна форма. Сегашните са монтирани на бронята. В момента допълнителните фарове са свързано с отделно копче, т.е. задействат се ръчно. Основното чудене е дали да са дълги или fog lights и дали да са кръгли или правоъгълни. Мисля да предпочета правоъгълните поради няколко фактора : По компактни, по евтини, по широк хоризонтален ъгъл.
    Все пак кръглите имат някои предимства - например в първите 10-20 метра лъча е много по-концентриран, докато при правоъгълните се получава голямо вертикално разсейване в тази зона.

Ето как изглежда и визуално със кръгли и правоъгълни нивата :

Александър

От: Допълнителни фарове

Какви са оптичните, електричните характеристики на двата вида фарове и при какви климатични условия ще ги използваш?
    Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

То така се почва. С питане.
      После ще се установи че универсален фар няма, и че трябват и двата вида в различните случаи. После се отива и към подмяна на генератора с по-голям....

Коментар

В момента съм с кръгли халогени с крушки H3 55w 12V и генератора се справя с тази допълнителна мощност.

Кръглите ги дават 100 lx на 25 метра а правоъгълните 60lx на 25 метра
        Ето и връзка към каталозите с характеристики :

http://shop.wesem.com/photo/_pdf/en/k_410_hp2_en.pdf

http://shop.wesem.com/photo/_pdf/en/k_370_hm1_en.pdf

http://shop.wesem.com/photo/_pdf/en/k_300_ho3_en.pdf

В момента съм с такива http://shop.wesem.com/photo/_pdf/en/k_310_ho1_en.pdf , но не им остава много да живеят.

Допълнителните фарове ползвам в няколко случая - при намалена видимост (дъжд, мъгла, сняг), при каране на тъмен участък с много завои или неизвестни препятствия, като се съобразявам с другите участници в движението. Пускам ги рядко, но когато го правя обикновено е защото се налага.
        Иска ми се да не разпръскват светлината много нагоре, за да не създават неприятности на другите водачи. Спрял съм се на Wesem като добро съотношение цена-качество.

П.П. Двата вида фарове имат еднакви крушки, което означава, че разликата в осветеността на 25 метра вероятно се дължи на по-голямото разсейване на лъча на правоъгълните фарове.
        Александър

Коментар

Фарове за мъгла при Нива са безсмислени точно в мъгла. Просто няма къде да ги монтираш достатъчно ниско, за да светят под мъглата. Евентуално място е в самата броня - с изрязване на отвори, WESEM имат подходящи.
          От друга страна, Нива, както и всички високи коли, силно страда от липса на периферна светлина при завиване и в гората. Особено на дълги. За тази цел, уместно е да се използват фарове с разсейване на снопа като за мъгла, но да се включват само като са включени дългите. Дългите светлини (ако са в ред рефлекторите) обикновено дават достатъчно светъл път за движение напред.

Коментар

Това, което се опитвам да кажа е, че фаровете за мъгла, са си за мъгла. За друго не стават. И трябва да са максимално ниско монтирани - в случя под бронята. В общия случай са със жълта светлина.
            Дългите пък е добре да са възможно най-високо. За предпочитане на покрива. И да не се ползват, ако има други на пътя пред нас, без значение в каква посока се движат.

Коментар

Тук е много важен момента в които ще подберем спектър на светлината, имайте предвид, че меките(жълти) светлини са много ама много по-пробивни, когато говорим за мъгла и каране с по-ниска скорост, докато по студените(синкави) светлини дават по-добър контраст на осветените обекти и са подходящи за шофиране с висока скорост.
              Land Rover Discovery II 3,9 V8
              Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Като начало смени оригиналните фарове щото тия от завода не стават и за чеп за зеле
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 021.jpg
Прегледи:4
Размер:263.2 КБ
ID:5266485

Ето как е при мен. Сините лупи долу в бронята са за мъглата 2х60Вата. Кръглите за за общо осветяване -2х100Вата.
                  Стандартните фарове са със крушки Н4 100+90Вата.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Като начало смени оригиналните фарове щото тия от завода не стават и за чеп за зеле
                    Това вече е направено...
                    Александър

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      [ATTACH=CONFIG]317373[/ATTACH]
                      Кръглите за за общо осветяване -2х100Вата.
                      В момента съм точно с такива, но с по-голям диаметър. Такива и търся пак, но се чудя дали да са правоъгълни или кръгли. Задължително ще са с решетка, защото няма какво друго да ги пази. Нивата страда от недостатъчно осветление на късите, поне при мен е така. Дори се наложи да подлагам разни неща за да се вдигнат малко фаровете, но е все същата гадост. Просто понякога , в гората или на някой път с повече завои се налага да пуснеш нещо допълнително.
                      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                        В момента съм точно с такива, но с по-голям диаметър. Такива и търся пак, но се чудя дали да са правоъгълни или кръгли. Задължително ще са с решетка, защото няма какво друго да ги пази. Нивата страда от недостатъчно осветление на късите, поне при мен е така. Дори се наложи да подлагам разни неща за да се вдигнат малко фаровете, но е все същата гадост. Просто понякога , в гората или на някой път с повече завои се налага да пуснеш нещо допълнително.
                        Ми тези моите бяха 30лв. със две релета кабели и ключ. Пластмасовата решетка, няма да ги предпази много. Поне моите са с 6-7мм. стъкло. Сложи ги най-назад и бронята ще ги пази.

Коментар

Повярвай ми, пази ги. На моите преди да им се счупят решетките нямах никакви проблеми, но след като им махнах решетките много бързо се напукаха. Иначе със сигурност ще ги поставя по - назад от сегашните. Тия твоите откъде си ги взел.
                          Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                            Повярвай ми, пази ги. На моите преди да им се счупят решетките нямах никакви проблеми, но след като им махнах решетките много бързо се напукаха. Иначе със сигурност ще ги поставя по - назад от сегашните. Тия твоите откъде си ги взел.
                            Е как така се напукаха? Моите са със стъкла - или се троши или работи.
                            От къде ги взех - не помня. Вероятно от магазин за Пернишки тунинг, на някоя автомивка.

Коментар

Wesem са пластмасови според мен. Напукани са - единия особено много. Вероятно, защото са на близо 10 години и защото доста често ги удрям в различни предмети...
                              Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X