Колеги от известно време Нивата започна да ми създава ядове,когато се опитвам да я стартирам на бензин.Проблемът е че понякога дюзата не пуска бензин и съответно колата не пали.Мерих с уреда и до дюзата винаги,когато превключвателят е даден в положение "работа на бензин" идва напрежение.Налягане на горивото също има и то доста сериозно.Резервоарът и цедката на помпата са в иделно състояние-/имам предвид чисти/.Явно,че проблемът е в самата дюза и най-вероятно се е спекла от продължителната екслоатацията на двигателя на газ.Интересното е,че понякога проблемът не се проявява и всичко е нормално.Някакви идеи???Вече пробвах с киснене в специален препарат,обаче нещата не се получават-дюзата отново пуска гориво,когато си поиска???
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с моноинжекционната дюза на Нива 1.7
Свий
X
-
От: Проблем с моноинжекционната дюза на Нива 1.7
Има услуга - прочистване на дюза. Струва 10-12 лв за бройка. Става за 24 часа - поне в Пловдив.
Друг начин - ТНТМ - е следния:
Сваляш дюзата. Свързваш я с маруч (подходящ диаметър) към ГАЗОВА бутилка (пропан./бутан) . Още не пускаш газта.
После свързваш захранване на дюзата с ток от акумулатор . При подаване на ток - дюзата леко се отваря и прищраква тихо .Пускаш газта и започваш да играеш с тока - има, няма, има, няма .... и така докато дюзата започне да работи безупречно.
Препоръчително е първо да започнеш продухването от обратната страна - откъм изхода на дюзата.
Така, ако има някакво задръстване ще излезне. Не веднага.... но постепенно ще усетиш как се продухва - започва да работи с по-голям дебит,
Изпитана работа !
Имам и снимки, но няма нищо сложно.
(не съм виждал дюза на Нива, но предполагам, че е като на всички инжекциони )
Дай една снимка на дюзата.
Видях в гуглето ......- това моноинжекцион не е като другите дюзи, така, че не знам дали ТНТМто ще проработи при твоя случай.
Все пак няма да го трия.... може пък да стане .... ти ще кажеш ?Последно редактирано от bgbul; 04-04-11, 21:29.
-
Re: От: Проблем с моноинжекционната дюза на Нива 1.7
Аз чистих една такава с ултразвукова ваничка и излезе доста мърсотия. Сигурен ли си само, че е от дюзата. Има ли разлика в работата при различно пълен резервоар.Имах такъв проблем с правен резервоар и не добре сложена помпа, не смучеше достатъчно като падне под определено ниво бензина и по трудно работеше.Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
http://www.facebook.com/JeepBG
LZ1GGC
Коментар
-
Това с ултра звука аз лично не бих го направил, има различни мнения по въпроса. Защо не пробваш добавка за инжекциони към горивото и да покараш така няколко дни.Land Rover Discovery II 3,9 V8
Лада Нива 21214 1,7i
Коментар
-
Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнениеТова с ултра звука аз лично не бих го направил, има различни мнения по въпроса. Защо не пробваш добавка за инжекциони към горивото и да покараш така няколко дни.
Коментар
-
Днес пробвах номера с газовия котлон,но се оказа че проблема въобще не е от дюзата.След като я поставих и машината отново не запали минах на електрическата част.Оказа се,че проблема е от превключвателя на газовото-/копчето/-не пуска винаги напрежение към дюзата,когато е в положение "бензин".Утре ще го подменя с ново,че днес вече поокъснях и магазините затвориха.Сега го елиминирах и колата пали и работи перфектно на бензин.
Коментар
-
Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнениеПоне вече си наясно, че не е от дюзата.... пак е нещо.
Сега да задам тъпия въпрос:
Ти филтърче за газта сменял ли си ?
Онова малкото филтърче дето струва 2 лева.
Коментар
-
Re: От: Проблем с моноинжекционната дюза на Нива 1.7
Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнениеТова с ултра звука аз лично не бих го направил, има различни мнения по въпроса. Защо не пробваш добавка за инжекциони към горивото и да покараш така няколко дни.Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
http://www.facebook.com/JeepBG
LZ1GGC
Коментар
-
Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнениеИма услуга - прочистване на дюза. Струва 10-12 лв за бройка. Става за 24 часа - поне в Пловдив.
Д
Извинявам се, че не е по темата, но колега виждам, че си от Пловдив. Можеш ли да ме упътиш на някой специалист пловдивчанин да погледне моята Нива? Откакто и сложихме газ, нещо не могат да я настроят като проблема се проявява и на бензин. Принципно след като я купихме се направи подробен оглед и каквото имаше за смяна се поправи. Решихме да се сложи газ, и тогава забелязаха проблем с 2ри цилиндър и шлайфаха главата. Автомобилът бе на 38 000 км, но нещо не е било както трябва. Казаха ни, че и двигателя е бил отварян и са бъзикали нещо.
Както и да е, колата си върви, но от време на време тресе. а двигателя вие. Като слушам другите Ниви какъв шум издават, нещо не е както трябва при нас, въпреки, че си я караме колата. Просто искам да я погледне някой разбирач като може и да си има причина за подозренията ми. Не знам дюзи ли са, грешки на компютъра, нямам представа?
Поздрави!
Коментар
-
Конкретен проблем с ултразвука няма, въпроса не е как да се почистят а дали има нужда от това. Ето в случая проблема не е в дюзата. Между другото имах BMW 320i, по съвет на един много "вещ майстор" подложих горките дюзички на тази интервенция а за всеобща изненада поведението на ДВГ-го се влоши многооо. Затова аз лично няма да се хвана пак на тази процедура, не и преди да пробван всичко останало.Land Rover Discovery II 3,9 V8
Лада Нива 21214 1,7i
Коментар
-
Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнениеКонкретен проблем с ултразвука няма, въпроса не е как да се почистят а дали има нужда от това. Ето в случая проблема не е в дюзата. Между другото имах BMW 320i, по съвет на един много "вещ майстор" подложих горките дюзички на тази интервенция а за всеобща изненада поведението на ДВГ-го се влоши многооо. Затова аз лично няма да се хвана пак на тази процедура, не и преди да пробван всичко останало.
Коментар
-
В горния пост съм написал какво се случи, не съм сигурен че е от ултразвука, но е факт че след почистването на дюзите двигателя започна да работи по-лошо от преди това.Land Rover Discovery II 3,9 V8
Лада Нива 21214 1,7i
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар