Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с моноинжекционната дюза на Нива 1.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с моноинжекционната дюза на Нива 1.7

Колеги от известно време Нивата започна да ми създава ядове,когато се опитвам да я стартирам на бензин.Проблемът е че понякога дюзата не пуска бензин и съответно колата не пали.Мерих с уреда и до дюзата винаги,когато превключвателят е даден в положение "работа на бензин" идва напрежение.Налягане на горивото също има и то доста сериозно.Резервоарът и цедката на помпата са в иделно състояние-/имам предвид чисти/.Явно,че проблемът е в самата дюза и най-вероятно се е спекла от продължителната екслоатацията на двигателя на газ.Интересното е,че понякога проблемът не се проявява и всичко е нормално.Някакви идеи???Вече пробвах с киснене в специален препарат,обаче нещата не се получават-дюзата отново пуска гориво,когато си поиска???

От: Проблем с моноинжекционната дюза на Нива 1.7

Има услуга - прочистване на дюза. Струва 10-12 лв за бройка. Става за 24 часа - поне в Пловдив.
    Друг начин - ТНТМ - е следния:
    Сваляш дюзата. Свързваш я с маруч (подходящ диаметър) към ГАЗОВА бутилка (пропан./бутан) . Още не пускаш газта.
    После свързваш захранване на дюзата с ток от акумулатор . При подаване на ток - дюзата леко се отваря и прищраква тихо .Пускаш газта и започваш да играеш с тока - има, няма, има, няма .... и така докато дюзата започне да работи безупречно.
    Препоръчително е първо да започнеш продухването от обратната страна - откъм изхода на дюзата.
    Така, ако има някакво задръстване ще излезне. Не веднага.... но постепенно ще усетиш как се продухва - започва да работи с по-голям дебит,
    Изпитана работа !
    Имам и снимки, но няма нищо сложно.

(не съм виждал дюза на Нива, но предполагам, че е като на всички инжекциони )
    Дай една снимка на дюзата.

Видях в гуглето ......- това моноинжекцион не е като другите дюзи, така, че не знам дали ТНТМто ще проработи при твоя случай.
    Все пак няма да го трия.... може пък да стане .... ти ще кажеш ?
    Последно редактирано от bgbul; 04-04-11, 21:29.

Коментар

Благодаря колега.Утре ще реша какви действия ще предприема.

Коментар

Re: От: Проблем с моноинжекционната дюза на Нива 1.7

Аз чистих една такава с ултразвукова ваничка и излезе доста мърсотия. Сигурен ли си само, че е от дюзата. Има ли разлика в работата при различно пълен резервоар.Имах такъв проблем с правен резервоар и не добре сложена помпа, не смучеше достатъчно като падне под определено ниво бензина и по трудно работеше.
        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
        http://www.facebook.com/JeepBG
        LZ1GGC

Коментар

Това с ултра звука аз лично не бих го направил, има различни мнения по въпроса. Защо не пробваш добавка за инжекциони към горивото и да покараш така няколко дни.
          Land Rover Discovery II 3,9 V8
          Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнение
            Това с ултра звука аз лично не бих го направил, има различни мнения по въпроса. Защо не пробваш добавка за инжекциони към горивото и да покараш така няколко дни.
            И това е идея.Може да пробвам.Добре,че поне газовата ми бутилка е голяма и мога да разчитам на нея за по-дълъг преход,че в момента с тая дюза нещата са 50/50-я запали,я не.

Коментар

Днес пробвах номера с газовия котлон,но се оказа че проблема въобще не е от дюзата.След като я поставих и машината отново не запали минах на електрическата част.Оказа се,че проблема е от превключвателя на газовото-/копчето/-не пуска винаги напрежение към дюзата,когато е в положение "бензин".Утре ще го подменя с ново,че днес вече поокъснях и магазините затвориха.Сега го елиминирах и колата пали и работи перфектно на бензин.
              Прикачени файлове

Коментар

Поне вече си наясно, че не е от дюзата.... пак е нещо.
                Сега да задам тъпия въпрос:
                Ти филтърче за газта сменял ли си ?
                Онова малкото филтърче дето струва 2 лева.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                  Поне вече си наясно, че не е от дюзата.... пак е нещо.
                  Сега да задам тъпия въпрос:
                  Ти филтърче за газта сменял ли си ?
                  Онова малкото филтърче дето струва 2 лева.
                  Да колега-и на двете коли си ги сменям през 25-30 000км.Но в случая колата на газ си работи перфектно и поне до сега ядове на газ съм нямал.Проблемът беше на бензин,но както писах вече го открих.

Коментар

Re: От: Проблем с моноинжекционната дюза на Нива 1.7

А какъв е проблема с ултразвука. Скоро освен моята моноинжекционна, чистих и на един колега дюзите на газовата инжекция, резултата беше отличен, от тогава колата работи перфектно на газ, като преди това придърпваше.
                    Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                    http://www.facebook.com/JeepBG
                    LZ1GGC

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                      Има услуга - прочистване на дюза. Струва 10-12 лв за бройка. Става за 24 часа - поне в Пловдив.
                      Д

Извинявам се, че не е по темата, но колега виждам, че си от Пловдив. Можеш ли да ме упътиш на някой специалист пловдивчанин да погледне моята Нива? Откакто и сложихме газ, нещо не могат да я настроят като проблема се проявява и на бензин. Принципно след като я купихме се направи подробен оглед и каквото имаше за смяна се поправи. Решихме да се сложи газ, и тогава забелязаха проблем с 2ри цилиндър и шлайфаха главата. Автомобилът бе на 38 000 км, но нещо не е било както трябва. Казаха ни, че и двигателя е бил отварян и са бъзикали нещо.

Както и да е, колата си върви, но от време на време тресе. а двигателя вие. Като слушам другите Ниви какъв шум издават, нещо не е както трябва при нас, въпреки, че си я караме колата. Просто искам да я погледне някой разбирач като може и да си има причина за подозренията ми. Не знам дюзи ли са, грешки на компютъра, нямам представа?

Поздрави!

Коментар

Конкретен проблем с ултразвука няма, въпроса не е как да се почистят а дали има нужда от това. Ето в случая проблема не е в дюзата. Между другото имах BMW 320i, по съвет на един много "вещ майстор" подложих горките дюзички на тази интервенция а за всеобща изненада поведението на ДВГ-го се влоши многооо. Затова аз лично няма да се хвана пак на тази процедура, не и преди да пробван всичко останало.
                        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Проблемът е решен със смяна на превключвателя "газ-бензин".Както писах още вчера ядовете бяха от него.

Коментар

Конкретен проблем с ултразвука няма, въпроса не е как да се почистят а дали има нужда от това. Ето в случая проблема не е в дюзата. Между другото имах BMW 320i, по съвет на един много "вещ майстор" подложих горките дюзички на тази интервенция а за всеобща изненада поведението на ДВГ-го се влоши многооо. Затова аз лично няма да се хвана пак на тази процедура, не и преди да пробван всичко останало.
                            А защо казваш "горките дюзички" случва ли им се нещо негативно на ултразвука? Ако проблема е от тях има голяма вероятност да се оправи, но ако е другаде няма как да стане с чистене. И в двата случая обаче не виждам негативи.

Коментар

В горния пост съм написал какво се случи, не съм сигурен че е от ултразвука, но е факт че след почистването на дюзите двигателя започна да работи по-лошо от преди това.
                              Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X