Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Летни гуми за шосе и джанти за Нива в Пловдив

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Летни гуми за шосе и джанти за Нива в Пловдив

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
    Няма смисъл от руски гуми - или да слага тапи за уши и да кара с ВЛИ-5, с които е в момента, или да си сложи истински гуми.
    Здравей,

не съм с ВЛИ-5 в момента. Някаква странна гума е и нека да ми разрешат да качвам снимки и ще я пусна каква е марката. Като им гледам гладките, но много големи грайфери са подходящи за кал - абе тракторна гума.

Иначе баща ми намерил някакви джанти за по 40 лв. бройката и някаква гума за 120 лв 16" 175/80. Абе ще напиша какво ще вземе окончателно. Наистина обаче нещо им става на руснаците и страшно много са вдигнали цените на гумите си. Ще попитам и в Дианата за тези Bridgestone.

На останалите също благодаря за съветите.

Поздрави!

Коментар

За този размер 175/80/16 сигурен ли си, че някой от тези модели нямат в този рамер гуми? В търсачката на Диана 175/80/16 ми излезе Dunlop AT2 на 170 лева бройката с поръчка онлайн, което си е направо оферта. Също става да се кара и зимата, особено в Пловдив.
      Пуснах си поръчка чрез сайта, благодаря за съвета. Иначе като бяхме до Дианата не ни казаха за този модел. Ще видим какво ще излезе?

Поздрави!

Коментар

Dunlop Grandtrek AT2 и Bridgestone DMZ3 в размер 175/80 R16 са зимни гуми, а темата е за летни.
        Първата, определено не е удачна покупка и за зимно каране. Втората е много добра при зимна експлоатация на лед и сняг в градски условия. Но при лятна експлоатация, предимно на шосе, до 15 000 км. ще се скапят напълно и двата модела. Ако все пак колегата се насочи към тези два модела да погледне седмицата и годината на производство. Състои се от четири цифри маркирани върху гумата, като първите две са седмицата, а вторите две годината. Гумите са си доста скъпи и поне да са произведени миналата година. Да не го подвеждаме и не му препоръчвам тези два модела за целогодишна експлоатация. Ако баща му закупи втория комплект джанти и реши да сменя гумите пролет - есен, най-доброто в този вариант е Bridgestone DMZ3 в размер 175/80 R16. И тогава отново се връщаме в темата с въпроса за покупката на летни гуми.
        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Dunlop Grandtrek AT2.jpg
Прегледи:1
Размер:20.7 КБ
ID:5265471Да се коригирам:
          На няколко места миналата година при търсене и проучване на модели зимни гуми за Нивови джанти, Dunlop Grandtrek AT2 не ми ги препоръчаха, а имам близки познати в бранша. Нека колегата, ако се спре на тях да погледне, какво пише на самата гума. Може и да съм се объркал за сезона, но като покупка продължавам да твърдя, че не си заслужават парите.
          Последно редактирано от fireman160; 31-03-11, 08:56. Причина: Добавяне на картинка
          Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Колега, нямам впечатление от Dunlop AT/2, но да се твърди, че е зимна гума е направо комично. АТ означава гума за всякакви терени - т.е. еднакво добре/зле на всички терени, и не можеш да очакваш от нея поведение на сняг и лед като от зимна гума. Ако колегата все пак си ги купи, да има предвид, че се износват за около 50 000 - 60 000 км и на всеки 10 000 км трябва да ги върти - да сменя предни със задни. Слагаш на оригиналните нивови джанти, но преди това трябва да се почистят и обработят с ръждопреубразовател по бордовете! Като слагат винтил - да изберат по-къс. Да не ти хакнат вътрешна гума на тези безкамерни гуми.
            Александър

Коментар

Колега имам комплект от 5джанти с гуми Вили 10 на 70% комплект за 300лв. Отлично състояние, балансирани, ако имаш интерес ще кача снимки.
              Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Колега, нямам впечатление от Dunlop AT/2, но да се твърди, че е зимна гума е направо комично. АТ означава гума за всякакви терени - т.е. еднакво добре/зле на всички терени, и не можеш да очакваш от нея поведение на сняг и лед като от зимна гума. Ако колегата все пак си ги купи, да има предвид, че се износват за около 50 000 - 60 000 км и на всеки 10 000 км трябва да ги върти - да сменя предни със задни. Слагаш на оригиналните нивови джанти, но преди това трябва да се почистят и обработят с ръждопреубразовател по бордовете! Като слагат винтил - да изберат по-къс. Да не ти хакнат вътрешна гума на тези безкамерни гуми.
                След половин час се коригирах, относно Dunlop AT/2. Писах по спомени и искам да помогна с избора на гуми. Но не давам акъл за покупка на скъпи. Това много хора го могат, но дали е оправдано, особено като не се познаваме и сме далече един от друг. Аз си карам с руските И-511 зимата и K-156-1 лятото и съм доволен. Като се скапят летните ще си купя руските КАМА-232 или украинските Rosava BC-54 ако още имам Нива.

Коментар

Колега, не искам да превръщаме темата в спор коя гума е лятна и коя не - има си google за целта. АТ не е зимна гума и това трябва да стане ясно веднъж за винаги. 170 лв. не ми се струва кой знае колко скъпо на фона 140 лв. за руска гума, да 30х4=120 лв. разлика, което не е малко, но пак - нека си прецени сам човека какво иска да прави с колата. Препоръчвам му АТ гума, защото кара основно по асфалт и малко по черно, на не много тежък терен. Най-добре е за лятото да си сложи едни АТ гуми, а зимата, ако усети че му е трудно да кара с тях по леда, да си сложи един комплект изцяло зимни гуми на отделни джанти. За зимни гуми е ясно - Bridgestone DM3 е модела. За лятото има много варианти.

Добър вариант са джанти 15" от витара + гуми 195/80/15. Много хора във форума карат със АТ гуми с маркировка за сняг - такива са General Grabber AT2, Michelin Lattitude Cross, Yokohama G012, Lassa Competus 4х4 (за нея не съм сигурен). Те имат някакви ламели и малко по-мек каучук, но не са зимни гуми !
                  Относно К-511 нямам впечатления и не искам да коментирам.

Карал съм лятото с к-156-1 и мога да заявя, че тази гума е ужасно недоразумение - вдървява се бързо и се пързаля. Вли-5 - компромисна ЛЯТНА гума, за зимата си е самоубийство. Цена - 100 лв. нова
                  И двата вида са с вътрешна гума, което за неговите нужди е безмислено.

Ако има финансова възможност, всяка от изброените АТ гуми би му свършила работа, с уговорката че кара с едно на ум по мокър път в завои и внимава със спирачката.

В крайна сметка всеки сам си решава - нека човека отиде на място, да огледа и опипа гумите и каквото му е на сърце да го взима. Задължително да ги огледа добре!
                  Александър

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                    Колега имам комплект от 5джанти с гуми Вили 10 на 70% комплект за 300лв. Отлично състояние, балансирани, ако имаш интерес ще кача снимки.
                    Да, ще бъде хубаво да се качат някакви снимки. Благодаря предварително!
                    Only after the last tree has been cut down,
                    Only after the last river has been poisoned,
                    Only after the last fish has been caught,
                    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Това са въпросните гуми и джанти.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4495.jpg
Размер:111.4 КБ
ID:5265494Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4499.jpg
Размер:67.9 КБ
ID:5265495Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4497.jpg
Размер:54.8 КБ
ID:5265496Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4494.jpg
Размер:194.8 КБ
ID:5265497Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4501.jpg
Размер:212.3 КБ
ID:5265498Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4496.jpg
Размер:140.0 КБ
ID:5265499Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4498.jpg
Размер:88.3 КБ
ID:5265500Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4500.jpg
Размер:210.5 КБ
ID:5265501
                      Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Здравей,

купих ги вече. Значи и в сервиза ми казаха, че били зимни, но колкото и да съм невеж, никъде не видях типичните ламели на зимните гуми. Напълно съгласен, съм с предходния пост, че за зимата не биха били подходящи.
                        Може би попадат в категорията на всесезонните гуми. Определено от това, което можеше да се намери ми харесаха като избор. Ще покараме и ще видим дали са си заслужавали.

Още не съм карал Нивата след като ги сменихме. Нямам впечатление.
                        Иначе за зимни ще караме със старите, въпреки че не са съвсем подходящи за заледено. Загледах се и старите гуми са FEDIMA EXTREME 175/90 R16. Проверих в нета и видях, че имат и български представител и доста информация.

Иначе благодаря за съвета относно гумите Dunlop и на 10 00 км. ще ги въртим. Направи ми впечатление, че отпред старите гуми Fedima са по-износени и е добре да се сменят. Иначе Дънллопа да ме изкарат 50-60000 км е добре. С Нивата няма да въртим чак толкова километри годишно.

А относно вътрешните гуми, се оказа, че никъде нямаше налични безкамерни джанти за Нива и това, което намери баща ми си иска вътрешна гума. Направо полудях, като разбрах, че без вътрешна няма да минем. За какво тогава купих Дънлопа? Да ви кажа, честно този момент определено го пропуснах. Бях забравил какво е вътрешна гума. Е за съжаление сложихме. като в сервиза казаха, че по-добре е с вътрешна, заради джантите със специалните винтили нямало да стане.

Иначе уж Нивите от 7-8 години се продават с безкамерни джанти, но като погледнах старите с гумите FEDIMA EXTREME пак са с вътрешна гума. Нашата е 2006 производство и не знам вече на какво да вярвам. Може да не сме я купили с оригиналните джанти.

Засега е това.

П.С. покрай ходенето из магазините купих най-накрая педал за газта, пръскалка и от големите огледала. Тези дни като има време ще почнем модификации.
                        Последно редактирано от kikoleppard; 02-04-11, 23:25.

Коментар

Колега, не искам да превръщаме темата в спор коя гума е лятна и коя не - има си google за целта. АТ не е зимна гума и това трябва да стане ясно веднъж за винаги. 170 лв. не ми се струва кой знае колко скъпо на фона 140 лв. за руска гума, да 30х4=120 лв. разлика, което не е малко, но пак - нека си прецени сам човека какво иска да прави с колата. Препоръчвам му АТ гума, защото кара основно по асфалт и малко по черно, на не много тежък терен. Най-добре е за лятото да си сложи едни АТ гуми, а зимата, ако усети че му е трудно да кара с тях по леда, да си сложи един комплект изцяло зимни гуми на отделни джанти. За зимни гуми е ясно - Bridgestone DM3 е модела. За лятото има много варианти.
                          Да допълня, че да се дава 140 лв. за руска гума и на мен ми се струва абсурд. Освен това Нивата се кара със сравнително ниска скорост на асфалт 80-85 км. Както и да си го гледаме ми се струва глупаво да се заигравам с тази кола при висока скорост и мокра настилка. Вижте имам и Субару Легаси, а вече с него на асфалта е нещо друго Иначе всеки ден с Нивата се влиза по черни пътища из овощните градини, но това си е лек офроуд. Гумите ми харесаха. Ще видя как ще се държат във времето.

Коментар

Колега, що не четеш какво ти пиша. Тези в сервиза могат да си гледат работата. Могат да се монтират без вътрешна, не ги слушай. Трябва да се почисти добре джантата от ръжда. Винтили се слагат лесно и няма да имаш никаквъв проблем. Да, наистина джантите нямат вътрешен борд, но това не е толкова фатално ако не караш извън пътя. Просто карай гумите на 2 атмосфери и си готов. Ако случайно изпускат, тогава се слага вътрешна гума. Отивай в някой нормален сервиз и ги накарай да ти ги монтират безкамерно, а вътрешните си ги запази. За зимата тези АТ-та ще са по-добри от Fedima-та, въпреки че не са зимни - повярвай ми. Да са ти честити новите галошки и много безаварийни. Само внимавай да не се увличаш с бързо каране по завои, защото сигурно ще те предразполагат.

П.П. Радиална гума за безкамерен монтаж + вътрешна гума не е най-доброто решение. Прочети малко за устройството на различните видове гуми и ще разбереш защо.
                            Александър

Коментар

Колега, що не четеш какво ти пиша. Тези в сервиза могат да си гледат работата. Могат да се монтират без вътрешна, не ги слушай. Трябва да се почисти добре джантата от ръжда. Винтили се слагат лесно и няма да имаш никаквъв проблем. Да, наистина джантите нямат вътрешен борд, но това не е толкова фатално ако не караш извън пътя. Просто карай гумите на 2 атмосфери и си готов. Ако случайно изпускат, тогава се слага вътрешна гума. Отивай в някой нормален сервиз и ги накарай да ти ги монтират безкамерно, а вътрешните си ги запази. За зимата тези АТ-та ще са по-добри от Fedima-та, въпреки че не са зимни - повярвай ми. Да са ти честити новите галошки и много безаварийни. Само внимавай да не се увличаш с бързо каране по завои, защото сигурно ще те предразполагат.

П.П. Радиална гума за безкамерен монтаж + вътрешна гума не е най-доброто решение. Прочети малко за устройството на различните видове гуми и ще разбереш защо.
                              Колега,

ще ти отговоря на укора.

Накрая ми писна да се боря с баща ми. Да прави каквото си иска. Иначе мнението ти, когато го прочетох бе късно

Дънлопа, че не са зимни гуми то се вижда.

И пак повтарям, че не съм любител на високите скорости, още повече с Нивата. Имам си други автомобили затова.

Офф, за послеписа ти не знам дали ще имам време, а и откъде да намеря информация? То се вижда, че само късно вечер имам достъп до компютъра и не мога да смогна с работата си.

Както и да е благодаря за съветите определено научих нови неща.

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                                Това са въпросните гуми и джанти.[ATTACH=CONFIG]315636[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]315637[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]315638[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]315639[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]315640[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]315641[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]315642[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]315643[/ATTACH]
                                Извинявам се за офтопика , но не мога да пиша ЛС (все още ) Та да попитам колегата дали важи още офертата и ако да даде начин за връзка , мерси за разбирането
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 04-05-11, 09:36.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X