Колеги, някой обръщал ли е джанти от нива. Взех едни джанти с надеждата да ги обърна като изпиля заварките, но като свалих гумите от тях видях, че са с някаква точкова заварка на 10 места. Дали има някой представа само на струг ли може да я разделя или има и друг начин. Нямам претенции за някаква точност, защото джантите ще се ползват единствено за в гората, с гуми тракторки 7.50 x 16.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Обръщане джанти от нива
Свий
X
-
Обръщане джанти от нива
Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
http://www.facebook.com/JeepBG
LZ1GGCТагове: Няма
-
От: Обръщане джанти от нива
Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнениеКолеги, някой обръщал ли е джанти от нива. Взех едни джанти с надеждата да ги обърна като изпиля заварките, но като свалих гумите от тях видях, че са с някаква точкова заварка на 10 места. Дали има някой представа само на струг ли може да я разделя или има и друг начин. Нямам претенции за някаква точност, защото джантите ще се ползват единствено за в гората, с гуми тракторки 7.50 x 16.
Би трябвало на струг да стане, щом са точнови, но може да се опита по стрария начин:
1) Заварките се разпробиват с Бормашина.
2) На струг ги режеш.
3) Обръщаш борда, центроваш, заваряваш и такаПоследно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 26-03-11, 19:13.За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
-
От: Re: Обръщане джанти от нива
Първоначално публикуван от eti Преглед на мнениеНа Нивата не знам как са но имах подобни джанти с такъв тип заварка от ГАЗ 16 цолови и там просто няма никакъв шанс да вкараш бормашина да разпробиеш заваркитеИма ъглови бормашини... и аз имам такава
Киро от видин е обръщал нивови попитаите го
Ако няма каде да отидеш , ела на себеси
Коментар
-
Re: Обръщане джанти от нива
Първоначално публикуван от dany.1 Преглед на мнениеДа обръщането е още по елементарно,особенно на уазовите,на бормашина развърташ точковите заварки избиваш "паницата"обръщаш
разминаваш дупките които са се получили центроваш и лепиш през
дупките и отвън и от вътре и .............ГАААЗ....
Сега я видях пък и колегата гледам се занимава с разширяване и обръщане, предполагам че на нивовите е аналогично на уазковите.
Единствено ако някой има представа нека каже с какъв размер бургия е добре да се разпробият заварките, че ме е страх да не направя много широки дупките.Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
LZ1GGC
Коментар
-
Ето и малко снимки от моите опити с разглобяването на нивова джанта. Разпробих джантата с бургия 14 (незнам дали с такава трябваше), като вътрешната част не я пробих цялата, получи се нещо такова. Ринга видя доста бой докато излезне, даже му сипах малко нафта, че нямах WD, между ринга и обръча.
После сложих ринга на обратно и се получи изнасяне с около 30 мм. Сега ми предстои да я заваря и ако става за нещо ще направя и другите.Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
LZ1GGC
Коментар
-
Re: От: Обръщане джанти от нива
Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнениеДобре се получава,няма ли наблизо бор-машина,че с тая дрелка ще падне много пот!Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
LZ1GGC
Коментар
-
От: Обръщане джанти от нива
При поставянето на ринга,е добре да стоплиш джантата с горелка,намери подходяща подложка(някое подравнено на струг трупче)и пускаш ринга,при истиването си остава там и ще имаш абсолютна повторяемост на процеса,успех!Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
То набиването на ринга беше лесно при мен, обаче ваденето незнам дали щото джантата е доста ръждясала или просто си е така. Според мене хубаво да се сложи нещо преди самото избиване, примерно WD-40 или нафта или нещо друго, за да може по лесно да се избие ринга. Ако има преса ще е най лесно. Иначе ми се върти като идея изрязването на вътрешен кръг на лазер, така ще може да се получи още по голямо ЕТ, както и че джантите ще могат да придобият строго индивидуален вид.Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
LZ1GGC
Коментар
-
От: Re: Обръщане джанти от нива
Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнениеТо набиването на ринга беше лесно при мен, обаче ваденето незнам дали щото джантата е доста ръждясала или просто си е така. Според мене хубаво да се сложи нещо преди самото избиване, примерно WD-40 или нафта или нещо друго, за да може по лесно да се избие ринга. Ако има преса ще е най лесно. Иначе ми се върти като идея изрязването на вътрешен кръг на лазер, така ще може да се получи още по голямо ЕТ, както и че джантите ще могат да придобият строго индивидуален вид.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар