Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Lada Niva преди '90 година

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Lada Niva преди '90 година

Много правилен отговор на колегата gsp. Но аз лично не бих се насочил към толкова стар автомобил, от която и да е марка. За тия години, независимо от съхраняването и експлоатацията ще е напълно рухнал и ще са необходими значителни средства за възстановяване, отделно технически умения от всякакво естество по автомобила. А точно за Нива се предполага, че не е карана само в градски условия. Дори и да е вярно мнението, че преди се е работело по-качествено, годините си вземат своето. То е като при хората, амортизира се невъзвратимо и както и да го поддържаш и ремонтираш, не става като ново.
    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Колеги според мен,това са "градски легенди",че Нива от стария модел е по-добра и по-здрава от нова Нива.Имам ги и 2те,1.6карбуратор,както и 2 броя 1.7 карбуратор,какво да кажа.Като изключим гниенето,с първата ми 1.7 съм нямал почти никакви проблеми.Кантарче на спирачките,един път киче на предния диференциал и на 95 000км започна чука крастачката на задния карадан.Докато при стара ми 1.6 съм имал доста повече ремонти.Включително един път двигател,като го смених с цял,просто започнаха да тропат лагерите на коляновиа вал,поради причината,че никой не и обърна внимание и картера е текъл.В слествие мотора остава без масло и блокира(това е човешка немарливос)2 скоростни кутий съм сменял.Оригиналната(или поне аз така си мисля,защото с нея я купих)започна да изключва 1ва предавка,смених я на втората кутия се спука корпуса точно при опашката,където се захваща гумения тампон.Образува се 10см дупка,една-две крастачки,две делка,няколко пъти маншони на вътрешните карета,един път каре и доста лагери на предните главини,дали от постоянната експлотация с ремарке или от човешка грешка незнам,но смених доста лагери на предните главини.Проблемите си реших,като смених главините с нови,имаха видими следи от износване.С 1.7 хем доста по "хард" експлотация и доста повече км,нито проблеми с главини.Казвал съм го преди,ще го кажа и сега-Буквално съм:Палиш и караш.Лично аз гласувам,колко по-ново,толко по-добре

Коментар

Колега "dilyan_n" - така и така си пуснал тема- дай да се повеселим на чужд гръб.
        Кажи каква е идеата ти за Нива?
        Каква си харесал?
        Колко струва?
        От къде я взимаш ?
        Въобще с какъв бюджет разполагаш. Може да се окаже, че ще ти бъдем полезни.
        Дори идея си нямаш какви ниви се продават, на какви пари които ги няма в обявите...
        Има вече Нива 2004 г на цена 3500-4000 лв. Има дизелова на цена 2900 лв (97 г). Има ниви преди 90 г на цена около 1000 лв.
        Да не ти казвам, че има Ниви с хидравлика и климатик на цена 2000 лв с дребни забележки (96-98г).
        Не си мисли, че ще откриеш топлата вода.
        Тук в този форум може ЕДИНСТВЕНО да извлечеш полза от споделяне на твоята идея. Тайни ..... за нас няма тайни за Нива.
        И за другите ... но тук говорим за Нива.
        Така, че - смело и смятай ни за твои приятели. Никога конкуренти .
        Дано си ме разбрал правилно !

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
          Колеги според мен,това са "градски легенди",че Нива от стария модел е по-добра и по-здрава от нова Нива.Имам ги и 2те,1.6карбуратор,както и 2 броя 1.7 карбуратор,какво да кажа.Като изключим гниенето,с първата ми 1.7 съм ............................. експлотация с ремарке или от човешка грешка незнам,но смених доста лагери на предните главини.Проблемите си реших,като смених главините с нови,имаха видими следи от износване.С 1.7 хем доста по "хард" експлотация и доста повече км,нито проблеми с главини.Казвал съм го преди,ще го кажа и сега-Буквално съм:Палиш и караш.Лично аз гласувам,колко по-ново,толко по-добре
          Личи си кой се е учил да стяга правилно предни лагери на главини....... и аз така... но се научих.
          Вече не сменям ... много е гот.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
            Личи си кой се е учил да стяга правилно предни лагери на главини....... и аз така... но се научих.
            Вече не сменям ... много е гот.
            Действително е много гот,просто не бях имал вземане даване с нива и нейното устройстно.Сега вече нещата стоят по друг начин

Коментар

Аз нямам нищо против да се включвам от време на време във форума и да споделям това, което знам и съм научил от практиката и прочетеното тук. Но в голяма част от зададените въпроси си играем на гатанки. Мисля да направя това, онова, какво ще кажете и т.н. От къде е питащия, за какви пари говорим, нито дума. Меко казано, въпросите зададени от dilyan_n са несериозни. За всичко има писано по няколко пъти. Той не е убеден в покупката на високопроходим автомобил по разбираеми причини, защото си е задал въпросите на себе си предварително и си е отговорил. Разбира се, че поддръжката на джип е по-скъпа. Само комплект нови гуми и джанти за Нива е близо хиляда лв. Че гори от 10 нагоре извънградско, а извън пътя и до 20 – отделно. Щял да подмени износените части. И от къде ще почне на автомобил преди 1990 год. В последствие и други скъпи екстрички и така цяла година. Ами то такива пари се наливат в къде, къде по-нова кола. Ще спомена, че газта я сложих, не за да направя България по-чиста, а защото бензина е по-скъп и винаги ще бъде така. И го препоръчвам на всеки. И бутилката се вижда. Няма къде да се скрие.
              Правилно зададения въпрос изглежда така: Купих Лада Нива в следното състояние. Изчел съм всичко писано тук и имам следните въпроси:…….. Или: - търся помощ за оглед при покупка на Лада Нива.
              В противен случай с всеки нов във форума се почва всичко от начало, с едни и същи въпроси и отговори и ставаме за смях.
              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Не се сърдете!
                Момчето правилно се е насочило. Първо пита ...... и пита за по-старите , а ако е по-нова ясно е, че ще е с по-малко проблеми.
                С питане ще се ориентира първо, и после ще избере,
                Ако първо купи и после пита е по-лошо.

Коментар

Изчетох внимателно всички отговори и благодаря за съветите и мненията. Нямам конкретна НИВА, която да съм харесал (иначе естествено щях да я покажа). За парите ми се върти в главата число между 2000 и 2500 лв., като старт, а за натам каквото сабя покаже. Хубавото е, че съм ерген та мога да се оженя временно за нея (Нивата) и да и давам по голямата част от изкараното. Знам че ще поседи в гаража около година, хубавото е че имам такъв. Много съм далеч от идеята, че ще излезе евтино или че ще стане бързо. Както и съм напълно наясно за разликата в подръжката на лека кола и джип, както и за последващата експлоатация. Възтановяването й си го представям по скоро като хоби от колкото като задача за изпълнение. Исках да се информирам за достъпността на малките детайли, които са важни за възвръщането на оригиналния облик - има ли ги по магазините (дръжки, казанчета, пепелници и т.н.). Не искам да правя драгстер, а обикновенна Лада Нива от близкото минало. Прекарвам доста време в път, както и из планината, като част от професията си (планински водач, екскурзовод) пък и от личните ми интереси, така че имам впечатления от доста различни автомобили с висока проходимост. Нивата не е кола, а начин на живот и мислене, а пък както знаете "кеф цена нема".

Коментар

Повечето от дребните детайли са достъпни - главно защото са досущ като на Нива, която се произвежда в момента.

Коментар

Първоначално публикуван от dilyan_n Преглед на мнение
                      Нивата не е кола, а начин на живот и мислене...
                      Адмирации!
                      "Успехът се състои в това да вървиш от една грешка към друга, без да губиш ентусиазъм."
                      сър Уинстън Чърчил

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X