Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ел.Инсталация за 1.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ел.Инсталация за 1.7

Добър вечер!Колеги закъсах я.Мишките са изглозгали кабелите на нивата,унищожили са всичко.Търсих днес по Благоевград ел.инсталация,провеих на 3места,като на 2 от тях ми казаха,че няма никаде.Звънкаха тук-там,без резултат,питах и моя човек,той предлага само за 1.6,но имат разлика инсталциите на 1.6 и 1.7.Ако някой има под ръка,сайт или пък да знае магазин/човек,който може да ми предложи ел.инсталация за нива 1.7.Моля да ми пусне кординати на лично,че стана много лошо.Колата само инсталация чака и е готова за експолтация.Благодаря предварително!

От: Ел.Инсталация за 1.7

Я по-спокойно. Как така мишките за изяли всичко? Обикновено изяждат един сноп.

Между 1.6 и 1.7 няма чак такава драстична разлика.

Коментар

Колата е стояла много време,без да се ползва и всико и оглозгано до тел,че даже и телта са наръфали.Бях взел инсталация от 1.6,но се оказа,че има разлика.Не съм много наясно с ел.инсталации,но в ел.инсталацията на 1.7 има една по-дълга букса-мъжко-женско,което при 1,6 го няма.Незнам за какво е,но се различава,жичкаджията каза,че неможе да стане.Голям проблем-за 1.6 има по цяла България за 1.7 няма,даже и за инжекцион няма в наличност.

Коментар

Ето ти схема на ел. инсталацията. Кои кабели изядоха мишките?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:shema_2121-l.jpg
Прегледи:1
Размер:156.2 КБ
ID:5254471
        Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Не се паникьосвай, няма как плъховете да са изгризкали нещо извън коша, а там разликите са поправими. Смени тия кабели, които съвпадат, а за различните просто си направи нови. Ако има от къде да сравняваш - по-лесно е. Ще имаш трудности само при връзването на щепселите (кабелните обувки).
          пп. Сега се сетих - всички кабели за високо напрежение са други, но се продават и отделно.
          Последно редактирано от trapper; 22-02-11, 17:37. Причина: пп
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Колеги,мислех за възановяване,но е невъзможно.Едната половина на инсталацията липса,къде е незнам?!Малките гадини са направили всичко на нищо,затова и търся нова.

Коментар

Единствената разлика, за която се сещам при 1.6 и 1.7 е снопът за електронното запалване (със сигурност се продава отделно) и малко излишни кабели около алтернатора. А, да - 1.6 няма светлина за мъгла отзад, май няма нагревател и пръскалка отзад.

Коментар

Има

Коментар

Колеги,имам един въпрос.Дали на 1.7инжекцион и на 1.7 карбуратор са еднакви инсталациите,все пак инжекциона си е с отделна инсталация,а останалото от нивата си е просто руско?

Коментар

Защо не погледнеш в каталога за детайли, вместо да умуваш? Много от частите са еднакви между много модели, а инсталацията е поне 10 отделни снопа, които се съединяват на място.

Коментар

Има съществена разлика в инсталациите между 1,6 и 1,7 поради разликата в куплунзите по таблото и допълнителните копчета и управления. А пък между 1,7 карбуратор и моноинжекцията (или пълна) разликата става отчайващо голяма. Вървят много кабели между запалителния блок в двигателния отсег - компютъра (на Бош или на GM) - и таблото с предпазителите на което има допълнителни такива. Един за запалване, втори за бенз. помпа и т.н Така че си търси инсталация само от твоя тип Нива за да не запалиш колата . Поздрави

Коментар

Искам да оточня някой неща относно инсталацията на нива.Инсталацията се състои от 3 части-първата е в двигателния отсек,тази инсталация е за фарове,мигачи,чистачки,динамо,стартер,стъкло-омивателно.Втората част е под таблото,тази инсталация е за уредите по таблото,бошоните(самите клемореди)има реленца,ръчната спирачка,датчика за блокажа(лампичката,която светва на таблото)запалката.Третата част върви назад,тази инсталация е за резервуара,плафоните,датчиците,който са за плафоните на вратите,задните стопове,отоплението на задното стъкло,чистачка.Инсталацията на 1.7карбуратор,1.7моно-инжекцион и 1.7пълна инжекция,се резличават,само по впръскването на горивото и запалването.На моно-инжекцията и на пълната инжекция компютъра,бензиновата помпа и карбуратора с дюза/инжекциона са на отделна инсталация,с отделни бушони.Останалото всичко е едно.Аз си намерих 2 от 3те част за инсталацията,обещаха ми утре и 3та последна част.

Коментар

Колега сега виждам темата.Имам цяла инсталация за 1.7 карбуратор.Ако не намериш каквото ти трябва звьни еднашайба.Или пиши тук,ще следя темата.
                          0898774443-Пламен.

Коментар

Здравейте колеги,какво нещо е късмета.Търсих инсталация къде ли не,питах дали може с поръчки.А сега разполагам с две инсталации за лада нива 1.7.Едната ще я монтирам в понеделник,другата остава за резерв.

Коментар

Здравейте колеги.От няколко дни и аз съм собственик на Лада Ливада само че е 1,6 '88г.Да се включа по темата за кабелите-предишния собственик е монтирал допълнителни халогени без релета за тях и е стопил половината инсталация,а именно почти целия сноп зад километража.Чудя се дали да сваля кабелите от един Москвич 408 и да тегля един по един на Нивата или да търся цяла готова ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X