Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изкривена чинийка на задна пружина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изкривена чинийка на задна пружина

Колеги при един съвсем лек OFFRoad, при изкачване на стръмен заснежен наклон на първа бавна без блокаж изведнъж се чу удар от долу по купето. Помислих, че е опряла на тампона. Не съм спирал и продължих. Вече след преодоляване на наклона и на равен участък с дупки на асфалта същото се повтори няколко пъти. Слязох и видях, че болта за захващането на задната стабилизираща щанга от дясната страна е ударил и изкривил чинийката на пружината от долната страна. Нямах фотоапарат в момента а и ми предстоеше работа с колата и изправих чинийката с големия чук. Не мога да си обясня как е станало, че е мръднал моста и се е изкривила. Чел съм и има снимка тук някъде, но не мога да я намеря. Всичко по окачването на пръв поглед е изправно и не е бутано до момента. Болта си е с главата към пружината и не стърчи. Някакви идеи?
    Прилагам друга снимка, Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Прегледи:1
Размер:137.9 КБ
ID:5915934става въпрос за ограденото.
    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

От: Изкривена чинийка на задна пружина

Мда коментирали сме го.Това е един от недостатъците.Мястото където се захваща щангата към купето се изкривява след определено време и болта започва да удря на това място.При мен стана след едно дивашко каране, но от тогава така си и карам, просто до един момент чука и след това спира, защото вече е доста смачкана чинийката.При мен е опряла почти до моста и само в редки случаи удря.Иначе доста ниви го имат този проблем и при някои е по-леко при други е, като в моя случай.Опитвах да изправя гредата, но просто ухото на щангата е така заварено (или изкривено, но не ми се вярва), че като се изправи не може да влезе болта.С 2 думи погледни си вертикалната града ако имаш проблем както при мен с щангата режи заварявай ухото, после изправяй гредата и я усили.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:22-2121-20-06-02.jpg
Размер:88.1 КБ
ID:5249667Това ли имаш в предвид да се е изкривило?
      Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Да, при мен е видимо изкривено.А и с други съм говорил, който казват и че при тях е изкривено.Погледни го от към дясната пружина и ще видиш предполагам, че както върви право в долния край е закривено на дясно.При мен е само в долния край, а не цялото!

Коментар

Така е колеги много Ниви, карани по черно го имат този проблем отзад в дясно. Дори и да си я изправил сега с чука пак ще се изкриви, ако пак караш сериозно Нивата извън пътя. Карай си я така и без това последната намотка на пружината ограничава чашката да се изкриви по-сериозно. Аз все още не съм се сблъскал с този проблем поради по-широките гуми и изнесените витарови джанти, които не позволяват на задното окачване да извършва пълните си ходове.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo 018-1.jpg
Размер:86.9 КБ
ID:5249669

Ето как е сега при мен.Качеството не е много добро, но е все пак съм го приближил доста.

Коментар

За който е виждал много пъти въпросния проблем, снимката е перфектна. Просто класика в жанра на Нивите...

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Митрев Преглед на мнение
                [ATTACH=CONFIG]296574[/ATTACH]

Ето как е сега при мен.Качеството не е много добро, но е все пак съм го приближил доста.
                Абсолютно същото. За да оправя чинийката свалях задна пружина. Гледах я тази колонка. Вярно, че изглежда крива ама не чак толкова. Сигурно има сантиметър и нещо просвет.

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
                  За който е виждал много пъти въпросния проблем, снимката е перфектна. Просто класика в жанра на Нивите...
                  Голямо търсене за проблема падна и по руските форуми. Нищо не намерих като картинки и писано и явно е нещо нормално и не му отдават внимание. Първо мислех, че тази тарелка е грешно заварена в завода.

Коментар

Пичове и при мен е ТАКА и ХИЧ не го мисля - няма оправия - мислех да го оправям но пак ще се изкриви! Карайте си и си свиркайте - не е кой знае какъв проблем!

Коментар

Стана ми смешно, да не кажа жалко. То явно не е изолиран случай.

Коментар

При мене ръба на чинийката се зави надолу и така не се събира вода и кал. Приех промяната й за подобрение. При толкова случаи явно нормалната й форма трябва да се смята за конструктивен недостатък и още в завода трябва да я делнат.
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Eто я моята как се е разцепила ама си даяне...

Коментар

И на мен ми се случи - малко след като ми смениха задните реактивни щанги и амортисьори, при слизане от един бордюр изтропа, върнах се при майстора, удариха чашката с един голям чук няколко пъти и се оправи, оттогава не съм имал повече проблеми. Хич да не ти пука, това е Нива !
                            Александър

Коментар

Има ли поне един да му е здрава чашката?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X