Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Нива 1.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Нива 1.7

Здравейте колеги, случи ми се следния проблем с Лада Нива 1.7 карбуратор,95.
    Както си карах и изведнъж започна да се чува странен звук, който според мен, идваше от скоростната кутия. Първоначално звукът приличаше на стържене на желязо в желязо, в последствие звукът започна да става по- силен. Направи ми впечатление, че в един момент нещо започна да бие силно от долу. Все едно скоростната кутия се опитва сама да включи на скорост ( поне на мен така ми се стори). Гадното биене и стържене се получава на свободна скорост, като включа първа пак се чува, на втора пак се чува, на трета изчезва. Общо взето звука не е хич приятен, според мен не е на добре. Само да кажа, че не съм сигурен, че звукът идва точно от скоростите но е някъде отдолу. Що е то ???

От: Проблем с Нива 1.7

Сложи раздатката на неутрално и пробвай на място скорустите и се заслушай от къде идва стърженето ако трябва включи на 1 и легни от долу.

Коментар

Масло има ли навсякъде?

Коментар

Провери връзката между РК И СК,т.е. целостта на гуменото и луфта на съчменото каре.Провери и дали всичко по тях е стегнато добре.Шпилките на съчменото каре имат навика да се охлабват с времето и километрите и оттам също е възможен проблем.Задължително виж и маслата навсякъде.Ако си с 5ст.кутия е напълно нормално тя да ти създаде проблем във всеки един момент,особено ако е от старата селекция-/преди 2004г./.Освен всичко това си провери и всички възможни фланци навсякъде дали са добре притегнати,че при Нива самоохлабването на какви ли нещеш детайли е основен проблем.Ако проблема остане пиши пак.

Коментар

Въжето на ръчната опира в кардана, или нещо наоколо.Погледни. Товарил ли си колата по-яко с товар?
          Отиваш на канал, подпираш колата да не си отиде.... и РК на неутрална, скоростите на трета и гледаш .... какво ще видиш. Ако имаш помагач е по-добре.
          Ако не видиш проблема - едната гума във въздуха , ако са двете от страна по-добре и колата на скорост. Гумите да се въртят свободно (карданите също) и търсиш източника на този гаден и страшен шум.
          Може някой предпазител (ламаринен ) на предните спирачки да се е огънал или нещо такова.
          Не започвай със ск. кутия или раздатка. По-простичко е .......гледай и слушай под колата......

Коментар

Днеска, като се поразровихме около нивата установих, че като натисна съединителя гадния звук изчезва и другото което мисля е , че няма масло в скоростите. Незнам, като за начало мисля да сложа масло, а за по нататък незнам. Лоша работа !

Коментар

Като си решил да проверяват маслата, поне карай наред: Ск, раздатката и 2-та дифа. Ако са над 50 хил.км или са черни - сменяй наред.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от glogi17 Преглед на мнение
                Днеска, като се поразровихме около нивата установих, че като натисна съединителя гадния звук изчезва и другото което мисля е , че няма масло в скоростите. Незнам, като за начало мисля да сложа масло, а за по нататък незнам. Лоша работа !
                Скоро ще правиш съединител . Лагерът е тръгнал....

Коментар

Ще мина ли само с лагер или ще трябва нов съединител ?

Коментар

Всеки ще ти каже - така и така си го цепил (двигателя от скоростите) защо не смениш всичко.
                    Истината, че избора е твой. Ако си сигурен, че съединителя е добре - няма защо да го сменяш. Личен избор.
                    Не включвам случая, ако се окаже нещо и по него .
                    Пиши от къде си.Може някой колега да погледне(чуе) и да стане по-ясно. Такива шумове са познати и лесно се определят.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                      Скоро ще правиш съединител . Лагерът е тръгнал....
                      Нищо подобно-лагерът на съединителя,ако е повреден се чува при натиснат педал,а човека пише че шумът се чува при отпуснат.Това е заминал лагер на първичния вал на ск.кутия-карана е без масло.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanka Dimova Преглед на мнение
                        Нищо подобно-лагерът на съединителя,ако е повреден се чува при натиснат педал,а човека пише че шумът се чува при отпуснат.Това е заминал лагер на първичния вал на ск.кутия-карана е без масло.
                        Това не четеш ли......

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                        Пиши от къде си.Може някой колега да погледне(чуе) и да стане по-ясно. Такива шумове са познати и лесно се определят.
                        .....от гадаене няма смисъл. Или има смисъл само за спорта.....
                        Иначе - предположението е добро, но е по-сложен ремонта и аз първо ще изключа другите (по-леки) възможности.
                        Но на "боб" ...... трудна работа.

Коментар

Първоначално публикуван от glogi17 Преглед на мнение
                          Ако това,което пишеш е вярно,99% проблемът е в СК.Да не те отчайвам,но си иска сваляне и правене или подмяна с друга.Доливането на масло е трябвало да се случи доста по-рано.Поне сега е момента да провериш незабавно маслата и в другите все още нестрошени агрегати.Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanka Dimova Преглед на мнение
                            Доста вярно изказване на колежката.

Коментар

От София съм, ще съм благодарен, ако някой колега се притече на помощ да бие едно рамо. Мерси предварително. Форума е голяма работа. Телефона ми е 0878 898465 - Георги.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X