Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся бендикс за Лада нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся бендикс за Лада нива

Здравейте, става на въпрос за Лада нива 1.7 карбуратор, производство 2002 - 2004 (не знам точно), проблема е, че не мога да намеря бендикс. Стартера е произведен в Беларус. Обиколих всички авто-части, тук в Ботевград и на всякъде ми казаха, че за пръв път виждат такъв бендикс за нива. Прилагам снимки:

За съжаление, разполагам само с тези снимки, понеже самия бендикс го оставих в едни авто-части, уж да го пращат някъде, за да поръчат същия, но два месеца ме въртяха и накрая нито нов, нито стария ми върнаха.

Знаете ли къде мога да намеря такъв бендикс?
    Всяка информация е добре дошла, благодаря предварително.

От: Търся бендикс за Лада нива

Има ли някакъв номер по който да се търси ?
    Или измери всички размери - вътрешен диаметър (диаметър на оста на която се надява), брой зъби и техен диаметър. И дължините също хвани и кажи .
    Стори ми се , че предното зъбно колело е клюмнало (втората снимка)- как става това ?

Коментар

Ами, той е счупен, за това зъбното колело е така. За съжаление както казах, оставих бендикса в едни авто-части, да ми търсят нов и не можах да си го взема.
      Единствено мога да дам, номер на рама на нивата и да видя надписите по самия стартер.

Коментар

Цял стартер в краен случай от някоя морга няма ли да е по добра алтернатива.Не вярвам да излезе по-скъп от бендикса.Би трябвало да стане от всякаква лада.

Коментар

Значи, сега в момента е със стартер от такава лада: http://upload.wikimedia.org/wikipedi.../Lada_1200.jpg
          Разликата е, че муцуната на оригиналния стартер е по-къса с около един сантиметър в сравнение с този. Искаше ми се да се направи както си е оригинално. В един магазин ми казаха, че могат да поръчат такъв стартер като оригиналния, цената е около 150 - 180 лв. Не ми се дават толкова пари.

Коментар

Re: Търся бендикс за Лада нива

Защо ще си давиш живота с нещо оригинално, което го няма? Много по-добре е да си работи прекрасно с нещо, което го има по магазините и е евтино.

Коментар

Ако държиш да е "оригинален" - търси.
              Докато намериш набутай цял стартер от кой да е жигулатор. (Става и с по-късия)
              Във всеки скрап има планини от Лади (там им е мястото) и едва ли ще ти искат повече от 10 лв.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ами сега се връщам от авто-частите, оказа се, че има подобен бендикс, който е от Лада самара 2108, така като го гледам е същия, утре ще видя дали ще стане. Ето снимка:

Ако не стане, ще постегна "жигуловия" и ще се кара с него.

Коментар

Самаровият и жигулският стартер са доста различни.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Няма да стане. Самаровският бендикс работи наопаки.

Правилното действие е оставянето на жигулския стартер - той е точно толкова надежден и мощен, има го на повечето карбураторни Ниви, а части за него има под път и над път.

Коментар

Благодаря ви за отговорите, ще си остане жигуловия стартер.

Коментар

Днес проверих. Има два вида бендикс като твоя.. Единия - 18-20 лв, български. Другия 32 лв. Не знам какъв си ....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X