Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Капачка за резервоара за Лада Нива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Капачка за резервоара за Лада Нива?

Кажете сега от къде да си намеря свясна капачка за резервоара със заключване. Първата ми беше някаква италианска, която искара 3 години и започна да тече. Не знам защо... Втората е руска - без коментар. Писна ми целия калник да е олят с бензин когато заредя малко повече гориво. Вие какви имате? Дайте фирми производители и т.н. Може да бъде и по-скъпа стига да не пропуска. Гърловината на резервоара е с вътрешна резба. Благодаря на всички отговорили!
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

От: Капачка за резервоара за Лада Нива?

Аз още като я купихме нашата нива и махнах оригиналната капачка,понеже нямаше заключване.Купих някаква евтина- около 10-12лв, но ако колата е наклонена към гърловината и резервоара е пълен,започва да тече...
    Така че италианската дето ти е изкарала 3г си е добро решение...
    [URL="http://line4auto.ru/citroen/"]
    [/URL]

Коментар

Първо, сигурен ли си, че ти е проблем капачката, а не системата за вентилиране на резервоара?

Второ, тази капачка е същата, като на Самара. Така и ще я търсиш по ладовите магазини, защото за Нива обикновено се разбира от другия вид.

Реално, вероятно е проблемно само уплътнението към гърловината - под него тя (поне моята) е цял детайл и няма откъде да пропуска. Ако се разходиш покрай магазин за гумички, вероятно ще си намериш нова.

Коментар

Каквато и капачка да сложиш, ако не я завърташ добре (силно) ще си прелива през гърловината.
        Трябва уплътнението на нея (гумен пръстен - 1 лев струва) да е здраво и да я завиваш добре.
        Вече два пъти имах подобен проблем, като първия път си беше екстремален. Бензинджията (който ми зареди на бензиностанцията ) не я стегнал, карам по планински асфалт и по завоите ..... все едно съм на сняг........ помислих, че задния мост се е откачил ......спирам , слизам и ..... гумата олята с НАФТА (дизелова Нива). При теб поне е с бензин и не си усетил поднасянето както при нафтата.....
        От тогава се научих - стягам добре и няма проблеми ( е с един пропуск, но знаех вече какво става със задницата ... )
        Та - Ясен е прав . Проблема не е в капачката , а около нея .
        Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от glorious Преглед на мнение
          Аз още като я купихме нашата нива и махнах оригиналната капачка,понеже нямаше заключване.Купих някаква евтина- около 10-12лв, но ако колата е наклонена към гърловината и резервоара е пълен,започва да тече...
          Така че италианската дето ти е изкарала 3г си е добро решение...
          Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Първо, сигурен ли си, че ти е проблем капачката, а не системата за вентилиране на резервоара?

Второ, тази капачка е същата, като на Самара. Така и ще я търсиш по ладовите магазини, защото за Нива обикновено се разбира от другия вид.

Реално, вероятно е проблемно само уплътнението към гърловината - под него тя (поне моята) е цял детайл и няма откъде да пропуска. Ако се разходиш покрай магазин за гумички, вероятно ще си намериш нова.
          Системата за вентилиране на резервоара е ОК. Оправил съм я отдавна, още като нова. Най-вероятно е от уплътнението на самата капачка. Стягам я добре, но когато резервоара е с повече гориво /повече, но не догоре!!!/ и се разклати по някои завои калника се олива с бензин. Между другото руската капачка някак си не може да стегне добре. Завивам я, заключвам и след това само докато вадя ключа и тя се вади/развива без проблем. Като чисто нова не беше така.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
            ...Най-вероятно е от уплътнението на самата капачка. Стягам я добре, но когато резервоара е с повече гориво /повече, но не догоре!!!/ и се разклати по някои завои калника се олива с бензин. Между другото руската капачка някак си не може да стегне добре.
            И аз патих от такава капачка, докато една заран на бензиностанция не можах да я развия. Изкъртих я с яка отверка и я изхвърлих с облекчение.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Това че се лее бензин за нас може да е проблем, а в Русия може и да не е / там си имат много /
              Обаче моля дайте съвет какво да направя с капачките на резервоара , за да не крадат бензин.
              През седмица или две, даже по някога и по често, източват бензина, че даже не само на едната ами и на двете ниви. Накарах момчетата от офиса вече да ги спират лепнати една за друга, но това не всеки път е възможно.
              Иначе капачките се заключват и после пак ги намираме отключени....
              Мисля си за катинарче от вън, но понеже постоянно сме по нивите и горите то това катинарче ще дрънка като звънче, пък и не е много сигурно дали ще ги откаже.
              Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
              Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

Колко пъти сме го обсъждали, не е вярно просто, това с кражбите. Има обширна тема с идеи, но най-важната: сложи газ. Иначе има всякакви вариации на тема машинка от централно заключване, датчик за алармата на вратичката, обръщане на гърловината навътре към купето и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от totolamb Преглед на мнение
                  Обаче моля дайте съвет какво да направя с капачките на резервоара , за да не крадат бензин.
                  Сваляш гърловината на резервоара и заваряваш вътре в нея ламарина 3мм. с много отвори.Малко по бавно се зарежда гориво,но пък спира крадльовците.

Коментар

Понеже наскоро си играх с резервоари, гледам хората слагат по някоя странна пластмаса на вътрешния край на тръбата (на различните коли - различна), за да не може да се точи. Хем и да не може да изтича при преобръщане. То като се замисля, май и при препълване не би трябвало да може да тече. В момента имам една излишна от Витара, но не знам дали ще пасне на тръбите на Нивата.
                    Представлява просто едно плстмасово легло с едно пластмасово топче вътре, но е ефикасно.
                    Може би си струва да се потърси/направи нещо подобно? Ако Витаровото върши работа, подарявам го.
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Определено има смисъл от подобно нещо - всички западни коли имат подобна защита против източване на резервоара, а може би и поради други причини.
                      Иначе аз бях пускал тема по въпроса - и на мен ми се разлива бензин постоянно и смятам да пробвам съвета с гумичката.
                      Александър

Коментар

Най-накрая се сдобих с такава:
                        http://www.amavto.com/object.php?id=3114
                        За сега е добре. Да видим до кога...

Коментар

Няма смисъл от тия с ключа - ЧУПЯТ ГИ! Вече три ми заминаха...свалих желязната част под капачката - заварих и метална решетка и о чудо край с кражбата на бензин! Пусках такава тема с кражбата на бензин!

Коментар

Вчера капачката от последния ми пост по темата се скапа. Червената част се разтече като дъвка. Явно бензина не и се отрази добре...
                            Някой ако има оригинална /такава с която е купувана колата от магазина/ и не му трябва да свирка. Купувам я!

Коментар

Съжалявам, че вдигам тази тема пак.

Попаднах на няколко подобни теми във форума и вместо да пускам нова тема, реших да повдигна тази. Както може да се сетите ми източиха бензина.

След усилено търсене идеята на Morskia ми допадна най-много - да се завари решетка от вътрешната страна.

Само дето след търсене из руските форуми попаднах на една доста по-добра идея и по-лесна за реализиране. Поне според мен има по-малко разглобяване и няма заваряване. Има подробен разказ в картинки.

https://www.drive2.ru/l/561115/

Търся някои да изработи такъв детайл (естествено срещу заплащане) - аз ще си го монтирам сам. Като гледам не се изисква кой знае колко разглобяване.

Всъщност ако намеря някъде парче алуминий и аз ще си го изработя. Или се замислям да сложа 2 решетки от месомелачка стегнати с винт по средата.

Надявам се, с идеята да съм бил полезен по темата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X