Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЛАДА НИВА 2004 - перки вентилатор работят постоянно МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ЛАДА НИВА 2004 - перки вентилатор работят постоянно МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!

и казанче с течност за чистачките,което е хубаво и то да е пълно

Коментар

Имах подобен признак на моята ОФБ, едва ли има връзка със случая, но...бях откачил датчика след въздушния филтър и запалих колата без него, явно компютъра даде грешка и започнаха да ми въртят постоянно перките. Така или иначе трябваш да ходя на газаджия, закачи компютъра изчисти грешката и се оправи-перките спряха да работят постоянно.

Коментар

Е как в никой от сервизите не погледнаха антифриза. Ужас. Разширителния съд трябва да е поне до половината пълен сутрин на равно при студен двигател. Отвори и капачката на радиатора и долей. Погледни някой маркуч да не капе.
        Александър

Коментар

Питай патило

Коментар

Колега какво станаот къдее проблема разбрали се?

Коментар

Първоначално публикуван от TOTO75 Преглед на мнение
              Всички сме затаили дъх...
              Only after the last tree has been cut down,
              Only after the last river has been poisoned,
              Only after the last fish has been caught,
              Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от TOTO75 Преглед на мнение
                Уви, мога да кажа че не е от антифриза. Снощи бях премръзнал повече от помиярите пред входа като се прибирах вечерта от работа. Въртят тези руски перки и не спират.
                Явно ще се ходи в НАР, да я гледат на компютър. Не знам друго какво...

Коментар

На колко километра ти е колата - кажи някакви подробности, за да можем да помогнем - на нивата при 80 000 км е добре да се провери дали не е за смяна гарнитурата на главата на мотора.
                  Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                    На колко километра ти е колата - кажи някакви подробности, за да можем да помогнем - на нивата при 80 000 км е добре да се провери дали не е за смяна гарнитурата на главата на мотора.
                    Ако е "фърлила кърпа" гарнитурата на главата, няма ли да му понагарва и масълце ??Или пък, ще се смеси едното с другото..Вярно, хубаво е да се провери и тя, но..Та колега, масълце похапва ли си колата??Пардон, гори ли масълце??
                    Прегледа ли добре, 2те жици за къси съединения, отечки от други вериги??
                    Според мен, вземи малко огледай, преди да я метнеш в НАР, все пак, в тази криза, никой няма, грешни парици за сервизче.Е сега, ако ти специялно имаш, е друга бира.. Сега, доля ли антифриз или още не си ???
                    Свали датчика за антифриза, провери дали не му е станало нещо, ако ли не си го върни(по добре го смени с нов, за по-добре)Направи тази проста профилактика, може да излезе датчика, спестяваш едно четене на компютъра, на първо време
                    А стрелката в арматурното табло, отчита ли поне някакви градуси ??В Смисъл, мръдва ли се, от 50-те градуса??
                    Аз с постоянно зацепената перка, си загрявам нормално..
                    Кога се включват перките, още когато подадеш контакт или когато запали колата и поработи малко ??Дай малко информация??
                    Аз бих долял антифриз, на първо време, ако пак ми прави този номер, свалям датчика, смяня, после на четене на компютъра..
                    На мотора нищо не можеш да направиш, най много да се счупи някоя перка на ел.вентилатора.Ако е замръзнал, може и да го изгориш..
                    Ако не искаш да мръзнеш, по добре ги изключи от буксите, но пък така може да поддържа по високи градуси(ако има такива, на датчика)Като мярка за спасение от мръзненето..
                    Според мен най-логичното обяснение на този проблем е: Ниско ниво на антифриз, датчика за температурата..
                    Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 17-12-10, 19:30.
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Колега според мен някаде дава кьсо на релетата който са две за всяка перка по отделно.Нанират се от ляво на волана много на вьтре под арматурата.Ако е така след като угасиш двигателя,вентилаторите трябва да работят още 10-15 секунди.Ако не се справиш мини да я погледна ако искаш,че ми стана интересно,безплатно разбира се.0898774443.Пздрави.
                      0898774443-Пламен.

Коментар

Огледай внимателно кабелите които влизат в датчика. Този ефект го ползвах , когато сложих допълнителен ключ на моята, идеята е следната, когато прекъснеш някои от двата кабела на датчика, компа получава различни показания от това което му е заложено и се паникьосва като пуска перките. Така зареждаш се с напитка по-желание (алкохолна) за да се стоплиш. Вземаш един уред за измерване по възможност да има зумер и проверяваш дали въпросните кабели не са прекъснати някъде , ще се орентираш по цветовете на кабелите. Ако ти е за пръв път не се притеснявай тази машина има характер ще и свикнеш. Най вероятно е или лоша връзка или прекъснат кабел.
                        Land Rover Discovery II 3,9 V8
                        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Не съм влизал във форума няколко дни. Даже молих брат ми да проверява и чете. Бачкам в сферата на обслужването и сега по празниците е много работа, от сутрин до вечер. Няма как.
                          Та, за проблема: 2004 година, 1.7i, 95 000км. Карам само лада Нива от 1997, тази ми е третата. Не съм техничар, мога да се справям с по-елементарни ремонти, но в случая съм напълно безпомощен.
                          Както вече писах, смених антифриз, обезвъздуших, но проблема си остана. Интересни, може би ключови, моменти:
                          1) Когато работи на място колата, вентилаторите не се включват (поне докато седя и работи на място);
                          2) Карам на газ;
                          3) Като тръгна, след 1-2км се включат;
                          4) На светофар изключа двигателя. Като включа, перките превъртят и спрат. След 1-2км се включат.
                          5) Имал съм дни когато проблема не се появява (много, много рядко, но е имало);

Ще звънна на колегите които са оставили телефони, да видим дали може да открием нещо.
                          Благодаря на всички за съветите и помоща!
                          Като имам някакво развитие ще напиша.

Весела и хубава Коледа всички!

Коментар

Първоначално публикуван от luibg Преглед на мнение
                            Не съм влизал във форума няколко дни. Даже молих брат ми да проверява и чете. Бачкам в сферата на обслужването и сега по празниците е много работа, от сутрин до вечер. Няма как.
                            Та, за проблема: 2004 година, 1.7i, 95 000км. Карам само лада Нива от 1997, тази ми е третата. Не съм техничар, мога да се справям с по-елементарни ремонти, но в случая съм напълно безпомощен.
                            Както вече писах, смених антифриз, обезвъздуших, но проблема си остана. Интересни, може би ключови, моменти:
                            1) Когато работи на място колата, вентилаторите не се включват (поне докато седя и работи на място);
                            2) Карам на газ;
                            3) Като тръгна, след 1-2км се включат;
                            4) На светофар изключа двигателя. Като включа, перките превъртят и спрат. След 1-2км се включат.
                            5) Имал съм дни когато проблема не се появява (много, много рядко, но е имало);

Ще звънна на колегите които са оставили телефони, да видим дали може да открием нещо.
                            Благодаря на всички за съветите и помоща!
                            Като имам някакво развитие ще напиша.

Весела и хубава Коледа всички!
                            При такъв случай са релетата на перките, щом я се включат, я не се, щом и след 1-2 километра.. Провери си за всеки случай и датчика да не се е прецакал..Ако имаше отечка от друга верига щеше да се включват още като дадеш на контакт
                            Всели празници и на теб колега..
                            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Абе аз отначало казах че са релета, ама ще видим. Колега вземи го смени сигурно е 5 лева.
                              Александър

Коментар

Смених релетата, но проблема остана.
                                Следващата седмица, ще се обаждам на колегите оставили телефони или ще посетя сервиза НАР в Дружба.
                                Все едно имам космически кораб, с километри кабели и тонове електроника, не обикновенна Лада Нива.
                                Весели празници на всички!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X