Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кабели за свещи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кабели за свещи

Колеги, как да проверя дали кабелите за свещите и делкото са заминали? Ако питам майстора ще каже "Сменяй" , а вече му нямам вяра. Имам спомен , че се беше коментирало, ама не мога да го намеря. Не ми се купуват нови ако не трябва, че много се охарчих този месец по нея.

От: Кабели за свещи

Лесен тест. Пълниш една пръскалка(от тези като за чистене на прозорци) с вода. Палиш колицата някъде на тъмно и пръскаш. Ако свети някъде - сменяш.

Коментар

Пръскам по кабелите ли? Да не стане късо

Коментар

Първоначално публикуван от ninurta Преглед на мнение
        Пръскам по кабелите ли? Да не стане късо
        И да стане не е проблем. Най много да загасне. Но ще се разбере дали са читави кабелите. И не само кабелите. Всичко дето е под високото напрежение трябва да може да работи при водна мъгла.

Коментар

Така ама задължително нощем да е "дискотяката" по-видна !
          ... Смръщена, четириока, двуврата мръсница, с вечно недоволен изруд под капака, влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска, тясна и неудобна вътре...[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Още един въпрос колега. Понякога като паля, виждам , че прескача искра към капака на главата от едни тръбички и кабели , които са между капака на главата и купето. Как да разбера от къде е утечката или вече трябва при ел. техник.

Коментар

Ами от кабелите е. По тях е тока. По тръбичките не е.

Коментар

Имам чисто нови кабели Champion за Лада Нива. Търся им 20 лева. Ако те устройват пиши...
                Only after the last tree has been cut down,
                Only after the last river has been poisoned,
                Only after the last fish has been caught,
                Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Колега, те на магазина при нас са толкова, мерси за предложението.

Коментар

Аз сложих тесла силиконови, от магазина на Симеон, не знам дали са добри но засега нямам проблеми. Нищо чудно, тези в магазина да са толкова Champion, колкото и маратонките Adibass са маркови.
                    Александър

Коментар

За Нива 1,7 i с какво растояние между електродите на свеща карате зимно време ? Нормално ли е мови кабели да сияят при допир с ръка и да сияят при лолите на свищите .

Коментар

Първоначално публикуван от cernia.1977 Преглед на мнение
                        За Нива 1,7 i с какво растояние между електродите на свеща карате зимно време ? Нормално ли е нови кабели да сияят при допир с ръка и да сияят при лолите на свищите .
                        НЕ е нормално.
                        Разстоянието на свещите е от 0.7 до 1.0 мм
                        Зависи дали си с газова или не.
                        Обикновено 0.8 е идеално (при мен).
                        Ако намалиш разстоянието започва подскачане - ефект"кенгуру" (някой колега така го оприличи).
                        Дори една искрица не трябва да прехвърча извън кабелите.

Коментар

По каталог го дават 1 мм1,15 мм за инжекцион и 0,7 мм 0,8 мм за карбуратор / за бензин / .Във момента растоянието м/у електродите е 1 мм работи нормално , пали нормално но разхода на бензин се качи на 15/17л градско. Кабелите не изкрят а сияят като светодиод захранен от изхабена батерия едвам едвам .

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                            Аз сложих тесла силиконови, от магазина на Симеон, не знам дали са добри но засега нямам проблеми. Нищо чудно, тези в магазина да са толкова Champion, колкото и маратонките Adibass са маркови.
                            Ако иде реч за едни сини - добри са. Карах си самарата с такива и никога не съм имал проблем със запалителната уредба. Предвид цената им - барабар със свещите сменях и кабели. А свещите - на 20000км, което при мен беше около година и половина. Колата палеше и вървеше безгрижно дори след миене на мотора с пароструйка.

Имат и един недостатък - понеже изолацията им е мека, внимавай при смяна на свещи да не им измъкнеш накрайниците. Имах една извънредна смяна заради такова нещо.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Чудех се дали да не намаля разтоянието м/у електродите на 0,8мм Нивата е 1,7i и се кара само на бензин .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X