Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Става ли табло от новата Лада Нива на старият модел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Става ли табло от новата Лада Нива на старият модел

Колеги и аз станах собственик на Лада Нива 1.6 произведена 93г. Тъй като мисля да не я продавам почвам да кърпя ламарини, ще сменям тапицерия, ще слагам шумоизолация и други. Кората на таблото е напукана и ако поръчам нова дали ще стане. Взех кори за интериора от новата и май че с малко изрязване ще станат. Помагайте

От: Става ли табло от новата Лада Нива на старият модел

То става, ама ще преправяш кабели и куплунги - сигналите и веригите са същите, но куплунгите нямат нищо общо. Задачата хич не е малка или проста - имаш да прережеш и пресвържеш между 50 и 100 жици, без да сбъркаш. По-лесно ще ти е да претапицираш таблото, определено.

Коментар

+1 за жиците, на нашата също е напукано, но това не и пречи.. Сложи малко черен силикон и си готов.. Инак е много голяма разправията да сменяш таблата..
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Не го плашете човека толкова, че е сложна работа. Нивата е толкова аналогова кола, че няма какво да обърка. Взима си схемата на новото и старото табло и готово. С малко въображение и куплунги ще си направи.

Коментар

А сега де . Май ще се тапицира. А дали тапицер може да го направи. Не ми е притупало ама ...

Коментар

---@toni188
            И като е аналогова кола - сякаш има Лада с изправни токове. Все нещо дава лош контакт, лоша маса, пад на напрежение или работи като наместиш копчето или бушона еееееей-така. В моята работят нормално само нещата, които съм запоил открай докрай - без букси, щекерчета и гнезда. И на всичката тая чудесия - ще добавиш още 30-40-50 снадки, точно зад таблото, където са най-най-удобни за поправяне.

---@yyonkov:
            Друг вариант е да си вземеш кабелните снопове за инсталацията зад таблото, но там разходите рязко нарастват.

Претапицирането - че може при тапицер - може, само дали ще се хване с такава дреболия и пипкавина. И щом и така и така ще сваляш таблото, можеш да го облепиш и отзад с Гомапласт или някоя друга шумозащитна благина.

Коментар

Със какво да го облепя... Не знам дали ще се хване с таблото ще опитам , сега се пазарим за седалките и тавана. Обеща от по следващата седмица да ги почва

Коментар

колега в най-лошия случай слагай на напуканите места по таблото черен силикон,на мойта и запълних процепите с черен силикон който го използват за монтиране на стъклата в алуминиевата дограма

Коментар

Първоначално публикуван от star6ina13 Преглед на мнение
                  колега в най-лошия случай слагай на напуканите места по таблото черен силикон,на мойта и запълних процепите с черен силикон който го използват за монтиране на стъклата в алуминиевата дограма
                  Аз също така съм направил, е не става като с ненапукана тапицерия, но е спасение, много грозно е като се нацъфти, точно там, където са двата въздуховода, набива не очи.. Силикончето оправя нещата
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                    Аз също така съм направил, е не става като с ненапукана тапицерия, но е спасение, много грозно е като се нацъфти, точно там, където са двата въздуховода, набива не очи.. Силикончето оправя нещата
                    разбира се не като ново,но пък не е толкова лошо

Коментар

Първоначално публикуван от yyonkov Преглед на мнение
                      Със какво да го облепя... Не знам дали ще се хване с таблото ще опитам , сега се пазарим за седалките и тавана. Обеща от по следващата седмица да ги почва
                      Колега, не ти трябва тапицер. Взимаш си епоксидна смола, стъклено влакно, влакнест кит (за брони) , шкурка, черен спрей и я почваш. Сваляш си таблото, минаваш го цялото с коресилин-обилно и почваш да мажеш със смолата. След това полагаш стъкленото влакно. Навсякъде по цялото табло. После пак смола. След като изсъхне хубаво, почваш да шлайфаш с шкурка. По-едра, например 80. После китосваш с влакнестия кит. След това пак шкурка, този път по ситна-100-120, пак кит, но този път обикновен, пак шкуриш и накрая пердашиш един спрей -мат за брони и си готов. Резултат - изключително здраво и красиво табло. Пробвано е. Моето нямаше здраво място по него. (нивата ми е 88г.) Можеш да си представиш какво е било. Сега е като от магазина. Успех!

Коментар

Благодаря колега, ще опитам по твоят начин.

Коментар

колеги трудно ли е свалянето на таблото на нива 1.6

Коментар

не.

Коментар

Първоначално публикуван от star6ina13 Преглед на мнение
                              колеги трудно ли е свалянето на таблото на нива 1.6
                              Не, просто е!Хващаш горния край на самото табло(ако питаш за таблото с уредите де..)И го натискаш надоло, същевременно дърпаш и към теб и то си излиза..
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X