Колеги и аз станах собственик на Лада Нива 1.6 произведена 93г. Тъй като мисля да не я продавам почвам да кърпя ламарини, ще сменям тапицерия, ще слагам шумоизолация и други. Кората на таблото е напукана и ако поръчам нова дали ще стане. Взех кори за интериора от новата и май че с малко изрязване ще станат. Помагайте
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Става ли табло от новата Лада Нива на старият модел
Свий
X
-
От: Става ли табло от новата Лада Нива на старият модел
То става, ама ще преправяш кабели и куплунги - сигналите и веригите са същите, но куплунгите нямат нищо общо. Задачата хич не е малка или проста - имаш да прережеш и пресвържеш между 50 и 100 жици, без да сбъркаш. По-лесно ще ти е да претапицираш таблото, определено.
-
+1 за жиците, на нашата също е напукано, но това не и пречи..Сложи малко черен силикон и си готов..
Инак е много голяма разправията да сменяш таблата..
За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
Не го плашете човека толкова, че е сложна работа. Нивата е толкова аналогова кола, че няма какво да обърка. Взима си схемата на новото и старото табло и готово. С малко въображение и куплунги ще си направи.
Коментар
-
---@toni188
И като е аналогова кола - сякаш има Лада с изправни токове. Все нещо дава лош контакт, лоша маса, пад на напрежение или работи като наместиш копчето или бушона еееееей-така. В моята работят нормално само нещата, които съм запоил открай докрай - без букси, щекерчета и гнезда. И на всичката тая чудесия - ще добавиш още 30-40-50 снадки, точно зад таблото, където са най-най-удобни за поправяне.
---@yyonkov:
Друг вариант е да си вземеш кабелните снопове за инсталацията зад таблото, но там разходите рязко нарастват.
Претапицирането - че може при тапицер - може, само дали ще се хване с такава дреболия и пипкавина. И щом и така и така ще сваляш таблото, можеш да го облепиш и отзад с Гомапласт или някоя друга шумозащитна благина.
Коментар
-
Първоначално публикуван от star6ina13 Преглед на мнениеколега в най-лошия случай слагай на напуканите места по таблото черен силикон,на мойта и запълних процепите с черен силикон който го използват за монтиране на стъклата в алуминиевата дограмаЗа Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнениеАз също така съм направил, е не става като с ненапукана тапицерия, но е спасение, много грозно е като се нацъфти, точно там, където са двата въздуховода, набива не очи.. Силикончето оправя нещата
Коментар
-
Първоначално публикуван от yyonkov Преглед на мнениеСъс какво да го облепя... Не знам дали ще се хване с таблото ще опитам , сега се пазарим за седалките и тавана. Обеща от по следващата седмица да ги почва
Коментар
-
Първоначално публикуван от star6ina13 Преглед на мнениеколеги трудно ли е свалянето на таблото на нива 1.6За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар