Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Педал на газта за Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Педал на газта за Лада Нива

Здравейте,

нов съфорумец съм. Общо взето от 10на дена чета темите във форума като събирам полезната информация, но реших да публикувам тема, тъй като не намерих подобно нещо тук.

Взех си за лек офроуд - да ходя до вилата и за разходки по горски пътища Нива на 3г. 10м. - 38 000 км. Общо взето бях наясно какво ме очаква, но пък ми трябваше точно непретенциозен автомобил. Напълно ми е ясно, че ще се работи по тази кола и баща ми вече започна да оправя тук-там.

Първото нещо, което забелязах в автомобила е дреболия, но много ме дразни. Педалът на газта е станал като Г-образно лостче. Явно е счупена плоскостта като не съм сигурен от какъв материал е била, може би някаква формована пластмаса?

Има ли лесен и изобщо някакъв начин за оправяне на този проблем? Да се подменя педала или просто да мъча да го заваряваме? Не съм разбирач на автомобилите и затова не съм наясно какво може да се направи в случая. На някой случвало ли му се е подобно нещо?

Също да питам за така прословутите камионджийски огледала за Нива има ли актуален продавач на такива, че темите на подобна тематика ми се видяха доста стари?

Предварително благодаря !

От: Педал на газта за Лада Нива

За огледалата не знам, а педалите са всъщност от много корава стомана.
    Не помня какъв беше на нивата, утре ще хвана съседа да погледна неговата. Резервно - имам един хубав фиатски. Ама ти за всеки случай напиши ЛС на Филип, та да ме подсети

Коментар

На карбураторните Ниви педалът е същият като на Жигули, един детайл е от стъпката до лостовата система на карбуратора. Сменя се ГАДНО. Но пък го има във всеки ръждясал Жигул.
      На инжекционните - по-лесно се сменя, но трябва от магазина. Твоята Нива е от период, когато правеха и двата вида - трябва да провериш коя е. И в двата случая стъпката на педала е стоманена и трудно ще я направиш добре.

Камионджийските огледала са много внушителни, но полза от тях почти няма, а и в гората кратко живеят.

Коментар

Нивата му е инжекционна със сигурност. А огледалата точно от Пловдив ги купих с доставка по куриер. Имате голям склад за руски авточасти и няма да е проблем да го намериш. Първия, който срещнеш с Нива ще те упъти.
        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Колеги, много ви благодаря за бързите отговори.

Ще ви цитирам поотделно.
          fireman160
          Да инжекцион е Нивата. Декември 2006 г. е била закупена в България.

Относно адресите в Пловдив, съм събрал от Интернет на една страница адреси и упътвания. Ще започвам да ги проверявам.

Наистина добра идея, за която не бях се сетил е да питам първия срещнат с Лада Нива в Пловдив за големия склад за руски авточасти

Ясен
          За камионджийските огледала, доколкото разбрах и гледах по снимки биха могли да се сгъват, така че за офроуд ще го правя. Нямам намерение да се завирам по разни гъсталаци и ако се наложи ще се спира и манипулира с огледалата. Иначе са по-практични особено за паркиране, рядко ще трябва, но все пак. Семейната кола, която ми е и служебна, е Опел Комбо. Толкова съм свикнал с такива огледала, че тези на обикновените автомобили са ми по-неудобни.

Щом казваш, че от магазина по-лесно се сменят педалите на инжекционните Ниви задължително ще проверя.

Поздрави!

Коментар

колега при теб пластмасата на педала ли е счупена или механизма на педала

Коментар

Колега, ако не знаеш каде е магазина, да те опътя.. Ако си в кършияка, има 5-6 магазина
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от star6ina13 Преглед на мнение
                колега при теб пластмасата на педала ли е счупена или механизма на педала
                Да точно тя! Тъпото е, че ме дразни колко недомислено е направено всичко. В момента газта ми напомня педала на балканчето по време на комунизма, когато нямаше откъде да си купиш резервен.

Борис Хаджиценев (bob4oo)
                Къде точно в Кършака има? Дайте адреси!

Иначе се сещам зад Маркитата за голям магазин.

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от kikoleppard Преглед на мнение
                  Да точно тя! Тъпото е, че ме дразни колко недомислено е направено всичко. В момента газта ми напомня педала на балканчето по време на комунизма, когато нямаше откъде да си купиш резервен.

Къде точно в Кършака има? Дайте адреси!

Иначе се сещам зад Маркитата за голям магазин.

Поздрави!
                  Ем, колега, знам само на един магазин адреса, защото имам визитка, инак другите ги знам къде са, но адреси, не знам
                  ЕТ"ГЕНОВ-93"-->ул. "Васил Левски"- 77, ако знаеш къде е пощата на кършияка, та до нея, има голям магазин, пише АВТОЧАСТИ, лада москвич и алеко..Като продължиш малко след него, има друг.. А за другите, ако нещо, мога да ти обесня къде са, те напоследно време обединиха 2магазина в 1 и сега има всичко там..А магазинера ми е дружка
                  Ако нещо остави скайп, та там да ти обеснявам, да не спамим темата Пък и да помагаме с каквото можем
                  Извинявам се за спама, но колегата е младши и няма ЛС...
                  Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 21-11-10, 08:40.
                  За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от kikoleppard Преглед на мнение

!
                    Ако искаш да не се чупи повече,потърси щанга от автобус Чавдар-11м4(Ман)пасва идеално на лада!Успех.
                    0осем9осем7шест0осем7едно
                    Миро

Коментар

колега след като си я купиш и решиш да я сложиш трябва да поставиш и една зегерка,слагаш я в канала на лоста иначе ще падне пластмасата

Коментар

Колеги,

благодаря ви за насоките. Съжалявам за късния отговор, но дори и в това модерно време ми се случиха 6 дена без достъп до компютър и се позабавих малко.

Първоначално публикуван от star6ina13 Преглед на мнение
                        колега след като си я купиш и решиш да я сложиш трябва да поставиш и една зегерка,слагаш я в канала на лоста иначе ще падне пластмасата
                        Благодаря за полезния съвет колега.

До Борис Хаджиценев (bob4oo)
                        Скайпа ми пак е kikoleppard, но рядко влизам там, поради липса на време. Няма проблем да си дадем достъп като приятели и да се уговорим на него.

Наистина като новорегистриран нямам никакви права и е малко неудобно да не се спами.

Иначе за магазините на ул. "Васил Левски" се сещам, така че ще ги проверя.

bochkata
                        Ако искаш да не се чупи повече,потърси щанга от автобус Чавдар-11м4(Ман)пасва идеално на лада!Успех.
                        Иииееееееееее , е на това му викам интересно предложение. Ще помисля по въпроса.

Поздрави на всички!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X