Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих днес по Нивата..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих днес по Нивата..

Задачата е парното да се автоматизира. И е реализуема. Струва ли си е друга тема.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

И аз вярвам, че автоматизацията е въэможна и полезна. Ще хвърля някой лев и време по този случай.
      А докато чета мнения за водопроводни решения ме "тресна" по главата идна идея и вече почти започнах да съжалявам за похарчените в ebay пари...
      Идеята се нарича термовинтил за отоплителен сграден радиатор с изнесена сонда... Как не се сетих по-рано...

Коментар

Термоглавата е един вид термостат,с натягане се регулират биметални пластини.охлаждат се от страничния въздух.иначе казано,там долу няма да работи коректно заради недвижението на въздуха (или прекомерното му такова)
        Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
        feikot@abv.bg
        Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Пак повтарям-термоглава с изнесена сонда. Това е особен ВиК елемент. Не съм го ползвал, но съм го виждал. Мисля, че е поне двойно по-скъп, а и не знам за какво по принцип е направен. Но ми се струва, че би станало много добре за нивовото парно. Изнесената сонда се монтира някъде по на високо да мери адекватно температурата.
          Така ще се получи търсения ефект на поддържане постоянна температура в купето без да се насаждат електроники, които
          "имунната защита" на Нивата да отхвърля.

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение

Не знам как са дългите на Нивата. Дали левия фар взима захранване, или някъде от клеморед. Имат ли реле тия дълги или са директно към лоста ..? Възможно е да има лоша връзка някъде. Аз самия съм монтирал такива джаджи на 10-тина различни автомобила на приятелчета и не съм забелязал разлика в светенето на двата фара.
            Днес реших да поправя проблема с по-слабото светене на единия фар - пуснах му и на него директно една жица до устройството!
            Вече и двата фара светят равномерно.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150402_173658.jpg
Прегледи:1
Размер:154.3 КБ
ID:5652308

Коментар

Смених свещите на Нивичката.След доста четене взех NGK BPR7ES вместо предписаните BPR6ES.Колата се кара на газ и за това взех по-студена свещ(според изчетеното)Дали някой е карал с такива и с какъв резултат?
              Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Газаджиите, при които ходя, винаги ми казват да си взема свещи, каквито дават на Нивата по каталог. Аз не ги послушах и си взех от Киров Бош един комплект за газ с три електрода. Ще станат 40000км, сигурно и още ги карам. Не съм сигурен дали се усеща накаква разлика с щатните свещи...

Коментар

Шофьорската седалка почна да не може да се връща след отваряне, за да излезне човек отзад. Голям зор имаше докато се затвори облегалката. Днес я свалих. Обилно гресирах плъзгачите и хоп - започна да работи страхотно. А аз бях се засил да търча да търся седалки по моргите

Коментар

Първоначално публикуван от ladamosc Преглед на мнение
                    .... А аз бях се засил да търча да търся седалки по моргите
                    Лично аз не бих се отказал от чифт по-интересни седалки. Преди години присадих седалки от МВ 123 на М-412. Вервай ми, имаше разлика!
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
                      Смених свещите на Нивичката.След доста четене взех NGK BPR7ES вместо предписаните BPR6ES.Колата се кара на газ и за това взех по-студена свещ(според изчетеното)Дали някой е карал с такива и с какъв резултат?
                      Учудващо при абсолютно студен двигател,колата държи много устойчиви ниски обороти.Дори като ги свалих на 500 пак бяха стабилни и след като рязко подадох газ,колата веднага пое.

Коментар

Крикът изглежда,че стърчи извън колата,ама само така изглежда.

Име:05042015400.jpg
Размер:117.0 КБ
ID:5652695

Име:05042015406.jpg
Размер:129.9 КБ
ID:5652696

Име:05042015408.jpg
Размер:130.8 КБ
ID:5652697

Коментар

Колега измисли секретен болт гайка,някой да не си го хареса.
                          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Аааааа,крика си стои в мазето.Като тръгвам на някъде,тогава ще го слагам там.

Коментар

Много практично място си му намерил на крика. По-късият вариант друг колега го беше вкарал вътре под задната седалка.
                              Къде да се събере, обаче, една хубава лапата с дълга дръжка?
                              Аз си карам войнишка над акумулатора(за ужас на всички), но реално ако дотрябва лопата-трябва голяма!

Коментар

Първоначално публикуван от ladamosc Преглед на мнение
                                ...но реално ако дотрябва лопата-трябва голяма!
                                Сгьваема дрьжка.
                                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                                Даника
                                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X