Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих днес по Нивата..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих днес по Нивата..

И стругарчето като му вземе по 10-15лв за пробка отново стига до цената на новия. Няма да броим това, че старият апарат утре може да реши пък да протече или блокира.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Раз пробивам и ако стане със изчистване с мечик и запазване на старата резба.
      Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Само хубаво провери дали съвпадат резбите на щуцера и на метчика, с който ще почистваш.
        Из "Златния телец"

Коментар

БРОНИ - алуминиеви
          Бях чувал, че алуминият не ръждясва...сигурно е така, сигурно е и че моите са корозирали на петата им годишнина. Гледката на опадала боя и бели окиси по "новата" ми играчка ме ядосва, меко казано! И така ядосан взех, че разглобих първо задната броня и я изшкурих до метал. Цялата! Голяма борба падна. Под гумената лайсна се оказа, че има метална лайсна с крепежните болтове - 2 бр и те силно ръждясали. И те минаха под телената четка. После намазах с ръждепреобразувател. Всичко мина на шприц кит – NOVOL. После боядисах със сив акрилен спрей - същия цвят като преди. Няколко слоя. Боядисах и пластмасовите рогове с черен спрей за брони - бяха избелели от слънцето.

Всичко светна като ново. Да видим докага ще издържи на солта, калта, водата и времето
          Отне ми два дена работа - непълни и около 40лв. материали

До това води неспособността да си затварям очите пред проблемите...

Коментар

В предния пост описах как се справих с задната броня. Предната беше в същото положение, ама я отлагах доста време. После я огънах в един джип Волово при рязко спиране. Затова си купих нова - само алуминиевата част за 80лв. Понеже новата броня не беше със същия цвят като старата се наложи да я мина с шкурка и я пръснах с шприцкит. После я боядисах с цвета на оригиналната. Крепежните планки бяха мнго силно корозирали, та и те бяха обработени против ръждата. И така - вече и двете ръждясали брони са оправени....

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
              Раз пробивам и ако стане със изчистване с мечик и запазване на старата резба.
              Днес си купих нови предни апарати с маркучи всичко за 100лв.
              Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Сега остава да ги наместиш и си готов. Успех!
                Из "Златния телец"

Коментар

Аз пък смених стартера, че стария беше дал фира, сложих някакъв Динамо, сега си върти и пали стабилно Смених и маслото в двигателя, та вече е готова за зимата
                  За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Свалих болта и планката където се закрепва масата,пришкурих го и го окъпах с контактен спрей,пуснах един кабел още маса за купето и един директно на стартера,като кабела е 10 квадрата.
                    Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                    feikot@abv.bg
                    Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
                      като кабела е 10 квадрата.
                      Специално директния към стартера можеше да е и по-дебел.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Нов двигател След като миналата година отворих за пръв път мотора видях , че блока беше целия в язви и след една година пак духна гарнитура... За 200лв си намерих друг двигател с стартер,генератор оборудван . Тия дни ще го пускаме и ще видим какво ще излезе от него.

Коментар

Ламарината предпазваща стартера от нагряване от колектора, как я извади? И въобще има ли нужда от нея? Моята при изваждането се наложи да я изкривя.
                          Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                            Аз пък смених стартера, че стария беше дал фира, сложих някакъв Динамо, сега си върти и пали стабилно Смених и маслото в двигателя, та вече е готова за зимата
                            Ламарината предпазваща стартера от нагряване от колектора, как я извади? И въобще има ли нужда от нея? Моята при изваждането се наложи да я изкривя.
                            Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Ами в интерес на истината, имам я въпросната ламарина, карал съм с нея, карал съм и сега карам без нея, ако не го стопиш от въртене, нищо му няма на стартера
                              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                                Днес си купих нови предни апарати с маркучи всичко за 100лв.
                                Честито, евтинийка! Аз вчера обикалях за ремонтен комплект за предните спирачни апарати за терано 1 на един френд. След като дадохме по 60лв за едно буталце, а те са общо 4, и още 48лв за един спирачен маркуч, разбрах отново колко хубаво е да си кара човек ладата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X