Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дядо Мраз ми донесе ЛАДА НИВА 1.7 и сега въпроси...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дядо Мраз ми донесе ЛАДА НИВА 1.7 и сега въпроси...

Здравейте колеги, мога да се похваля че Дядо Мраз ми донесе Lada Niva 97г. 1.7 от Италия. Имам няколко въпроса.

1.Какво е съотношението на въртящия момент между предния и задния мост при не включен блокаж на раздатачната кутия?

2.В момета съм с гуми 205/85/13 мога ли да карам с Malatesta 215/85/15 без да има поражения върху лагери, полуоси и раздатка и др.?(Освен във веждите ще опират ли другаде?)

3.Malatesta(регенерад) или Я409 да закупя?

Благодаря ви предварително.

215 ширина вече е прекалено много за Нивата. Безсмислено и освен проблеми не носи нищо, да не говорим, че с такива гуми Нивата става по-зле като проходимост и от някой паркетник... 175/185/ максимум 195 е нещо реално като ширина, ако става дума за използването и по предназначение. Ако става дума за сложни движения от кафе на дискотека и прочие не съм много компетентен как да се подготви, за там може и 215 да и е малко...

А за Я-409 забравете въобще. Това е стандартната гума за УАЗ и е 31”. Такава гума слагат само на свръх-подготвени автомобили с полурама, грандиозни промени по предавателно отношение на диференциалите и т.н. но дори и в този случай всички основни елементи по окачването стават консуматив с много кратък живот...
    VPetrov.photography

Коментар

Какво е съотношението на въртящия момент между предния и задния мост при не включен блокаж на раздатачната кутия?
      Междинния диференциал на Нивата в случая работи като най-обикновен диференциал който предава въртящият момент натам накъдето му е най-лесно. В идеалния случай когато е на повърхност с еднакво сцепление съотношението е 50:50%

За повече информация:
      http://www.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=360
      VPetrov.photography

Коментар

СЪРДЕЧНО, МЕРСИ! ОТНОСНО КАФЕТО И ДИСКОТЕКАТА ГАРАНТИРАМ ЧЕ НИВАТА НЯМА ДА ГИ ВИДИ.

ОСНОВНАТА МИ ЦЕЛ Е ДА Я ПРИГОДЯ ЗА OFF-ROAD ДОКОЛКОТО Е ВАЗМОЖНО ТОВА ЗА НЕЯ. ПО ПРИНЦИП МЕ ИНТЕРЕСУВАТ КАКВИ ПОДОБРЕНИЯ МОГАТ ДА СЕ НАПРАВЯТ ПО ОКАЧВАНЕТО И НЕЙНИЯ ТУНИНГ(OFF ROAD). БИХ СЕ ВСЛУШАЛ В ВАШИЯ СЪВЕТ ЗА ОПРЕДЕЛНА ГУМА

БИХ ЖЕЛАЛ ДА СЕ СВЪРЖА С НЯКОИ, КОИТО Е ЗАПОЗНАТ С ТУНИНГОВАНЕТО НА НИВИТЕ, ТЕЛЕФОН, E-MAIL ИЛИ ДРУГ ВАРИАНТ ЗА КОНТАКТИ.

Коментар

Аз лично смятам, че Нивата е добра такава, каквато е. Проблемите с нейното тунинговане са много и трудни за решаване. За гуми мисля че най-добрият компромис е ВЛИ-5 - просто трябва да внимавате защото под означението на този модел се подвизават какви ли не копия, някои добри, други не стават за нищо.

Ако все пак решите да правите нещо много по-сериозно ви препоръчвам да прочетете следния материал:

http://www.monsters.4wd.ru/tun/bs2/bs2.shtml
          VPetrov.photography

Коментар

Опыт прогрессивных российских нивоводов говорит, что предельный размер шин, который не сказывается фатально на элементах трансмиссии, управляемости и динамике - это 29 дюймов в американской системе обозначений. В европейской - это 235/75R15 или вот как раз 215/85R15. При этом лифт подвески ограничивается установкой пружин от "Волги". Кроме того, требуется небольшая подрезка колесных арок. Из отечественных шин этой размерности лучше всего зарекомендовали себя Я-569 "Медведь".
            Выглядит это примерно так:

На этом автомобиле, правда, установлен не "Медведь", а Cooper STT той же размерности. Но проделывать все это имеет смысл только в том случае. если имеется в виду серьезный (для "Нивы", естественно) оффроуд. В противном случае лучше пользоваться резиной штатной размерности, или резиной 205/70R15. А вот ВлИ-5 у нас не очень жалуют, в первую очередь, из-за отвратительного поведения зимой.
            Андрей Судьбин ("Кирасир"), журнал Off Road DRIVE

Коментар

Приател аз също сам с 205/75/15 но не сам рязал веждите. В момента сам се спрял на Мalatesta модел "Кугар" 100% off-road по каталог. В руските сайтове има схеми на рязането на веждите по тях ли си ги правил или по твои тертип?

Коментар

До: Дядо Мраз ми донесе ЛАДА НИВА 1.7 и сега въпроси...

Ха ха , кой казва истината??Руснака или.......??
                Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Първоначално публикуван от Lacho Botev Преглед на мнение
                  2.В момета съм с гуми 205/85/13
                  1.Честито!
                  2.Това 13 неволна грешка ли е?
                  3.Къде ги намирати тези дядо-Мразовци ? В последно време все на мен ми се пада да съм с червеният костюм!
                  Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Колеги тази тема е от 2005г.
                    Радослав Йончев

Коментар

Ванка,това беше зимата на 2005г.
                      Връщаш ме в едни моменти на голям кеф-това ми беше първата джипка.Радвах се като малко дете.
                      За грешката си прав,джантите бяха 15.

Коментар

Тъкмо се ровех да видя какво е станало с Нивата.
                        Иначе не пречи да ти честитя и на патерица. Аз тогава не смеех и да си мечтая за Нива!
                        Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X