Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Приспособление за сваляне на пружини.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Приспособление за сваляне на пружини.

Предстой ми сваляне на пружините, за да сложа подложките , някаде иму зз форума бях виждал приспособление за сваляне на пружините, но тъй като не знам името и не помня заглавието на темата не я открих, потърсих в търсачката, но нищо не изкара и реших да се жертвам да пусна една тема с риск да си искарам някой бан пак.
    Нещо такова представлява:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:016596041-big.jpg
Прегледи:1
Размер:88.6 КБ
ID:5903044
    Дайте някакви идей от какво да се направи или ги има готови по магазините, как се казва тази джунджурия ??
    И тези подложки стават ли или са леки ментета, че нещо ги набарах бая евтинки като за 3сантиметрови,?
    А коя от двете подложки е отпред и коя от зад, защото едната е по малка от другата ??---> Мерси за отговорите предварително!!
    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2...GGxrgbYcTZ.JPG
    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1...B3wO5LGu9O.JPG
    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1...bCnOGohkZe.JPG
    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2...olliUGxbk3.JPG
    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2...HnRO7q4le4.JPG
    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2...4iNRCMTH1E.JPG
    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2868/11195432927014201141287411621MR62n3e4tnTePqJ5qvFc.JPG

Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 18-10-10, 17:12.
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

От: Приспособление за сваляне на пружини.

Ами така се казва. Има ги по всякакви магазини за сервизно оборудване. Не се рентира, ако няма да правиш сервиз, а и ментетата са доста опасни. Пирогов не ти е съвсем близо.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Ами така се казва. Има ги по всякакви магазини за сервизно оборудване. Не се рентира, ако няма да правиш сервиз, а и ментетата са доста опасни. Пирогов не ти е съвсем близо.
      Да прав си, но пък един колега по спомен си беше направил сам това приспособление и беше издържало, на мен ми трябва само да сваля предните, че инак трябва да свалям цялата глава, пък това е бая играчка . Пък и вярвам бая хубавичка цена ще има, в магазина за сервизни части??
      Така че ако някой има приспособлението, може да се договорим за наем за една събота и неделя, само да сложа тез подложки.
      Инак колега Пенчо мерси за бързия отговор!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ако ще сваляш задните,излизат с една ръка без кой знае какво напрежение-преди това само откачаш амортисьора отдолу и вдигаш докрай с крика.Много е лесно-аз си поставих задните подложки за няма и час.За отпред вече си трябва яка скоба.П.П.Сега прочетох,че ще сваляш предните.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
          Ако ще сваляш задните,излизат с една ръка без кой знае какво напрежение-преди това само откачаш амортисьора отдолу и вдигаш докрай с крика.Много е лесно-аз си поставих задните подложки за няма и час.За отпред вече си трябва яка скоба.П.П.Сега прочетох,че ще сваляш предните.
          Задните се свалят най-лесно, но да сложа само отзад подложки нестава ще стане колата много грозна, затова искам и отпред да сложа Колега Янко ти си слагал подложки, тази по малката за каде е, в магазинето ми казаха, че е за отпред ??
          Honda Dominator 650
          088ЧЧ93979-->Борис
          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Борко,както ти казах ако мислиш да сменяш предната подложка или слагай 3 сантиметрова или изобщо не се занимавай.Оригиналното руско е 1000пъто по-добро от това,което си намислил да слагаш и няма да постигнеш никакъв ефект точно с тези малки подложки,който сати дали-защото са като щатните от задова

ПС:Скоби за прожините има по всички магазини за инстоменти,струват около 15лв(ментетата) и около 35-40хубавите

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
              Борко,както ти казах ако мислиш да сменяш предната подложка или слагай 3 сантиметрова или изобщо не се занимавай.Оригиналното руско е 1000пъто по-добро от това,което си намислил да слагаш и няма да постигнеш никакъв ефект точно с тези малки подложки,който сати дали-защото са като щатните от задова

ПС:Скоби за прожините има по всички магазини за инстоменти,струват около 15лв(ментетата) и около 35-40хубавите
              Тя едната е по голяма от другата мисля, че трябва тая голямата да е отпред а тази малката отзад ?Пък и на самата подложка пише "ВАЗ 2101" и някакви цифри и глупости на там В петък ще премеря колко е предната но мисля, че и тя е 3 сантиметра ? или бъркам ?
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Мой приятел си беше изковал от дебело арматурно желязо 2 двустранни куки, подобни на снимката в постинг 1, с които задържаше пружината свита още като е на колата и така остава лесна за монтаж. Когато се сменя пружина, новата се свива с друго, по-сложно и безопасно приспособление със стъбло, което минава през пружината. Много важно е на кои витки ще се закачат куките, за да не се изметне и изхвърчи пружината. Когато е с куките, пружината трябва да се поставя внимателно, без да се удря или блъска, за да не се разкачи. По мое мнение - това е твърде опасна и рискована работа.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Става и с двустранна кука изкована от шина 15/20 мм широка, но съм слагал три или четири като е свита пружината, да няма изненади.
                  В конкретния случай не го препоръчвам, намери някой да ти даде скоби с винт, но пак внимавай доста как ги слагаш и ги свивай/отпускай равномерно, изплюла пружина ще ти направи подкалника на мармалад, за ръцете и лицето изобщо няма съмнение.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                    Става и с двустранна кука изкована от шина 15/20 мм широка, но съм слагал три или четири като е свита пружината, да няма изненади.
                    В конкретния случай не го препоръчвам, намери някой да ти даде скоби с винт, но пак внимавай доста как ги слагаш и ги свивай/отпускай равномерно, изплюла пружина ще ти направи подкалника на мармалад, за ръцете и лицето изобщо няма съмнение.
                    Ем да, и аз от прочетеното в Чичката Гуглето разбрах, че не бива игра с тези пружини, ТРЕБЕ по внимателна работа задължително..Но сега е проблема от каде да намея
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Аз мойте ги свалях с четири шегела , по два от едната страна на пружината и два от другата . Преди това разбирасе я бях сгънал с крика . Скобата не можах да я вкарам , лови само едното краче затова я вързах с шегели за по–сигурно .

Коментар

Аз съм с подложки одзад и не е грозно . мислих да слагам и от пред даже ги бях купил но след четене в форума се отказах . Може и да не съм разбрал но ако подложиш на предните пружини трябва да подлагаш и на шарнирите . Прочети темата самоделен лифт за НИВА .

Коментар

Първоначално публикуван от cernia.1977 Преглед на мнение
                          Аз съм с подложки одзад и не е грозно . мислих да слагам и от пред даже ги бях купил но след четене в форума се отказах . Може и да не съм разбрал но ако подложиш на предните пружини трябва да подлагаш и на шарнирите . Прочети темата самоделен лифт за НИВА .
                          Да, и аз така разбрах, трябвало някакви гривни да се слагат, да не изпаднат пружините, но май само отзад ще слагам пък да видим.Мерси колега То с 3 сантиметра като се вдигне отзад няма много да бие на очи, ама ...
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Не е чак толкова сложно с тези пружини.Навремето когато карах москвето съм ги вадил как ли.След като свия пружината колкото мога с крика я вързвам на няколко места със здрава тел без там където ляга естествено, след ремонта или по точно подложките които сложих я слагам на мястото си и режа телта.Не казвам да го направиш така просто навремето нямах скоби и това е варианта който измислих.

Коментар

Предните ги свалих без скоби,става много лесно. Под носача слагаш маслен крик тип крокодил,разкачаш пускаш крика докато се освободи пружината.После по обратния път.
                              Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X